Home » Oostenrijk » Skidorp Prutz print deze pagina
icon skigebied Prutz

Skidorp Prutz (Oostenrijk)

Algemene info

Aan de ingang van het Kaunertal ligt het pittoreske Oostenrijkse skidorp Prutz op een hoogte van 886 meter. Het is een gebied waar kindvriendelijkheid hoog in het vaandel wordt gedragen dankzij de skischool waar jouw kinderen snel nieuwe vriendjes zullen ontmoeten. Verder kan je in deze regio genieten van een uitgebreid pistenetwerk. De gemeente is misschien wat klein, hier heb je evenwel alles wat je je maar kan wensen. Trek eropuit aan de hand van een van de verschillende wandelwegen of zak eens door in de plaatselijke bars.

Skigebied

Kaunertal

Hoogteligging dorp

866 m

Aantal km piste

52 km in skigebied Kaunertal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
28 16 8 10 3 2 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5472-6267

E-mail: prutz@tiroleroberland.at

Website: www.ried-prutz-pfunds.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Prutz mag misschien een klein skidorp zijn, maar het laat de toeristen niet in de steek. Voor een degelijke wintervakantie kan je hier alles vinden. Zo is het voor de beginners mogelijk om naar de skischool Sport Monz te trekken en de nodige cursussen te volgen. Skiërs kunnen er een groepsles nemen voor 51 euro per dag en ook snowboarders moeten dit bedrag op de tafel leggen. Daarnaast is er voor de geïnteresseerden nog een mogelijkheid om privébegeleiding te krijgen van een persoonlijke instructeur. Voor 186 euro per dag kan je hier heel wat bijleren.

Kinderinfo

In de Kinderclub kunnen jouw telgen zich dagenlang amuseren op de pisten die speciaal voor hen aanwezig zijn. Zo kunnen ze samen met hun vriendjes begeleid worden door professionele instructeurs en worden ze in kleine groepjes onderverdeel zodat uiteindelijk elk kind de nodige aandacht krijgt. Bovendien wordt de wintersport al spelenderwijs aangeleerd en zullen de kinderen het skiën daardoor veel sneller beheersen. Voor 60 euro kunnen jouw kinderen een volledige dag op de pisten spenderen en krijgen ze tijdens de middagpauze nog eens een lunch voorgeschoteld.

Activiteiten

Als je naar Prutz op vakantie komt, zal je niet alleen op de latten staan. Hier zou het immers een doodzonde zijn om de omgeving niet te ontdekken. Zo is er de Pontlatz brug, de Sauerbrunn en de Maria Himmelfahrt kerk die je zeker niet links mag laten liggen. Verder kan je nog de geschiedenis van het dorp ontdekken in het plaatselijke museum. De sportievelingen moet bovendien niet op hun honger blijven zitten, zij kunnen immers paardrijden, tennissen, raften, zwemmen en schaatsen.

Sport & Fitness

In het skigebied Kaunertal komt elke wintersporter aan zet. Voor de snowboarders en skiërs zijn er namelijk 52 kilometer aan pisten voorzien waarop ze zich een hele dag kunnen amuseren. Van beginner tot pro, iedereen komt hier aan zijn trekken doordat er een gelijkwaardige pisteverdeling is. Snowboarders kunnen zich bovendien nog eens helemaal uitleven in de twee funparken en twee halfpipes. Ook voor de langlaufers zijn er talrijke mogelijkheden, want zij kunnen op het loipenetwerk van 53 kilometer het beste van zichzelf geven.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Café Dangl, Higlander en H20 Lounge zijn maar enkele bars waar je na de pisten een heerlijke tijd kan doorbrengen. Zo zijn er nog verscheidene andere pubs die je in deze streek kan opzoeken als je even op adem wil komen. Bovendien kan je nog altijd iets lekkers gaan eten in een van de vele eethuizen. Ga eens langs in een van de pizzeria's, maar er zijn in Prutz ook tientallen restaurants gevestigd.

Afstand tot Brussel

879 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Landeck

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?