Home » Oostenrijk » Skidorp Radstadt print deze pagina
icon skigebied Radstadt

Skidorp Radstadt (Oostenrijk)

Algemene info

In het Oostenrijkse skidorp Radstadt is de tijd blijven stilstaan. Hier kan je door de straten wandelen van het middeleeuwse centrum en even al je zorgen vergeten. De historische sfeer is niet de enige oorzaak waarom je hier even helemaal tot rust kan komen. De gemeente ligt te midden van de Hohe Tauern en het Dachsteingebergte waardoor je overrompeld wordt door de pracht en praal van deze betoverende landschappen. Verder kan je in Salzburger Sportwelt de pannen van het dak skiën of snowboarden op de talrijke pisten, maar kan je evengoed in Radstadt zelf het museum bezoeken. Ook het uitgaansleven zal je in deze gemeente niet teleurstellen.

Skigebied

Salzburger Sportwelt

Hoogteligging dorp

856 m

Aantal km piste

239 km in skigebied Salzburger Sportwelt

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
61 129 39 38 36 15 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6452-7472

E-mail: info@radstadt.com

Website: www.radstadt.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In de skischool van Radstadt kunnen zowel ervaren als beginnende snowboarders en skiërs onder begeleiding de wintersport aanleren. Zo kunnen ze ten volle genieten van hun vakantie. Voor een groepsles betalen skiërs hier 62 euro per dag. Snowboarders kunnen een oefendag inlassen voor 58 euro, maar heb verder enkel de mogelijkheid om een cursus van drie dagen te nemen. De kostprijs daarvan komt neer op 128 euro. Als je daarentegen niet te vinden bent voor groepslessen, kan je nog altijd voor de persoonlijke cursussen gaan. Daarvoor betaal je dagelijks 205 euro. Bovendien kun je jouw wintervakantie voor 12 euro laten vereeuwigen in een fotoalbum.

Kinderinfo

Afhankelijk van het hotel waarin je verblijft, is er een kinderopvang aanwezig. Maar laat de afwezigheid daarvan geen domper op de feestvreugde betekenen, want in de skischool staan verschillende professionele instructeurs klaar om jouw kleine spruiten de tijd van hun leven te geven. In het begin van de week worden de kinderen ingedeeld in kleine groepjes en leren ze elkaar snel genoeg kennen. Tijdens de lessen is er ook ruimte voor heel wat plezier en er is zelfs een kinderdisco waarin ze even stoom kunnen aflaten. Tijdens de middagpauze krijgen jouw kinderen een lunch voorgeschoteld voor 12 euro per dag en voor de lessen moet je 62 euro neertellen.

Activiteiten

Radstadt zag het levenslicht officieel in 1289 en herbergt een rijke geschiedenis. Om daarvan te kunnen proeven, moet je zeker eens en Heritage Museum bezoeken. Bovendien houden ze de tradities in deze Oostenrijkse gemeente in ere en kan je 's nachts eens komen kijken hoe de Nachtwächter Radstadt bewaakt en muziekliefhebbers kunnen tijdens het Harvest Festival zich laten onderdompelen in een wereld van folk. Als je tijdens Kerstmis op wintervakantie komt, is de kerstwandeling een absolute aanrader. Verder kan je hier ook schaatsen, een rit met de paardenslee maken of een massage nemen in het Gesundheidszentrum.

Sport & Fitness

Wintersporters komen in Salzburgers Sportwelt terecht in een stukje hemel op aarde. In deze Oostenrijkse regio zijn er namelijk honderden afdalingen en loipen. Om precies te zijn kunnen de snowboarders en skiërs hun hart ophalen met maar liefst 239 kilometer aan pisten en zijn de langlaufers niet minder bevoorrecht. Voor hen staan er immers een loipenetwerk van 220 kilometer klaar. Het aantal afdalingen kleurt in de meeste gevallen rood, maar ook de beginners en pro's hebben meer dan voldoende bewegingsruimte in dit skioord. Snowboarders komen naast de pisten eveneens in een klein paradijs terecht met drie funparken, een quarterpipe en een halfpipe.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Laat je lekker verwennen in een van de vele restaurants van Radstadt en breng zeker eens een bezoekje aan Unterberg en Stegerbräu. Verder is er niet alleen een kinderdisco, maar kan je ook even al je zorgen vergeten in de plaatselijke discotheek. Het hoeft daarentegen niet elke avond uitbundig te zijn, je kan evenzeer gezellig iets gaan drinken in een pub of een bar. Er zijn in totaal 5 cafés waar je naartoe kan trekken, Picasso, Chaplin en Umbrella Bar zijn ideale adresjes als je een leuke avond wil beleven.

Afstand tot Brussel

986 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Radstadt

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?