Home » Oostenrijk » Skidorp Raggal-Marul print deze pagina
icon skigebied Raggal-Marul

Skidorp Raggal-Marul (Oostenrijk)

Algemene info

In Vorarlberg ligt het pittoreske dorpje Raggal-Marul, het is voornamelijk een trekpleister voor gezinnen en families. In de skischool kunnen kinderen immers vanaf 2 jaar verblijven en hebben de ouders de mogelijkheid om een zorgeloze tijd op de pisten te beleven. Het aantal afdalingen mag dan wel beperkt zijn, hier ben je wel verzekerd van een rustige wintervakantie. Voor de nachtraven valt er in de gemeente niet zoveel te beleven. Als je echter te vinden bent voor een gezellige babbel met een frisse pint voor je neus, kan je wel afzakken naar het dorpscentrum.

Skigebied

Großes Walsertal/Fontanella-Faschina

Hoogteligging dorp

1016 m

Aantal km piste

27 km in skigebied Großes Walsertal/Fontanella-Faschina

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
15 8 4 6 3 1 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5553-345

E-mail: info@raffal.net

Website: www.raggal.net

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

Om jouw vaardigheden wat te verbeteren, kan je maar beter eens langsgaan in de skischool van Faschina. Daar kan je de nodige cursussen volgen om te schitteren op de afdalingen. Als skiër kan je hier voor 56 euro een volledige dag op de latten staan samen met nog enkele andere leergierige wintersporters. Heb je maar een kleine opfrissing nodig, dan kan je nog altijd kiezen voor een halve dag les en hoef je maar 37 euro te betalen. Ook de snowboarders hebben deze opties en voor de groepslessen zijn er nog altijd familiekortingen mogelijk in deze skischool. Heb je geen zin in drukte en leer je de basis liever alleen, dan kan je een privéles nemen. Het kost je 177 euro per dag en voor elke extra persoon betaal je nog eens 20 euro.

Kinderinfo

In de skischool van Faschina kunnen niet alleen de ouders zich aanmelden, maar kunnen ook hun kinderen de wintersport aanleren of opgevangen worden. Voor de peuters tussen 2 en 4 jaar is er een speelruimte voorzien waarin ze met de andere kinderen kunnen kleuren en spelen. Verder kunnen de iets oudere kinderen deelnemen aan hun eerste skilessen, maar om de overgang niet te drastisch te maken, krijgen ze maar een halve dag les. Vanaf 4 jaar beginnen ze echter aan het echte werk en kunnen ze een volledige dag op de pisten doorbrengen. In de Miniclub kunnen de peuters terecht voor 16 euro per dag, skilessen kosten dan weer 52 euro per dag. Er is ook een middagopvang en dat kost de ouders 10 euro.

Activiteiten

Doordat er in de skiregio geen groots aanbod aan pisten en loipen voorzien is, hebben ze in Raggal-Marul ervoor gezorgd dat je de afwisseling niet op de latten hoeft te zoeken, maar in de omgeving. Zo kan je genieten van de wondermooie natuur met een van de talrijke winterwandelingen. Bovendien kan je ook met het hele gezin een bezoekje brengen aan het Tierpark Ardetzenberg of een verfrissende duik in het zwembad van Seewaldsee nemen.

Sport & Fitness

De gemeente maakt deel uit van het gezellige Oostenrijkse skigebied Großes Walsertal. Op de pisten kunnen zowel beginnende als meer ervaren skiërs en snowboarders terecht, maar veel variatie zal je hier niet vinden met amper 27 kilometer pisten. Toch hoeft dat geen nadeel te zijn, want je zal hier niet voorbijgeraasd worden door honderden andere toeristen. In Großes Walsertal kan je immers een rustige wintervakantie op de latten doorbrengen. Ook voor de langlaufers geldt deze regel. Voor hen zijn er in deze regio 10 kilometer loipen beschikbaar.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In deze Oostenrijkse gemeente zijn de wintersporters meer dan welkom. Als feesten tot in de vroege uurtjes echter jouw hoofddoel is, zal je in Raggal-Marul niet echt aan je trekken komen. Voor de toeristen is er namelijk een café waar je iets kan gaan drinken. Het voordeel hiervan is, dat je met de andere vakantiegangers en ook de inwoners van het dorp kan kennismaken. Bovendien hoef je het niet laat te maken om een gezellige avond te spenderen. Reserveer ook eens een tafeltje in een van de restaurants en geniet van de plaatselijke delicatessen.

Afstand tot Brussel

830 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Bludenz

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?