Home » Oostenrijk » Skidorp Rauris print deze pagina
icon skigebied Rauris

Skidorp Rauris (Oostenrijk)

Algemene info

Rauris maakt deel uit van de Oostenrijkse deelstaat Salzburger Land en heeft voor de gezinnen en families heel wat in petto. Zo kunnen de kinderen niet alleen in de skischool opgevangen worden, maar kunnen ze de wintersport ook aanleren samen met Brummi de beer. Op de pisten zijn ze ook volkomen veilig, want zelfs de ouders kunnen een oogje in het zeil houden dankzij de vele brede afdalingen. Verder hoef je je niet halstarrig vast de houden aan het skiën of snowboarden. In de gemeente valt er namelijk genoeg te beleven.

Skigebied

Rauris

Hoogteligging dorp

950 m

Aantal km piste

32 km in skigebied Rauris

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
15 10 7 5 1 0 2 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6544-20022

E-mail: info@rauristal.at

Website: www.rauristal.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In deze gemeente kan je terecht in een van de drie skischolen om begeleid te worden door de professionele instructeurs en in geen tijd de wintersport perfect onder de knie te krijgen. Voor een groepsles komen de kosten voor skiërs neer op 50 euro per dag, maar je kan ook kiezen voor 2 uur per dag les en dan liggen de tarieven iets lager. Toch moet je nog steeds 45 euro op de tafel leggen. Snowboarders worden meestal geen volledige dag begeleid en dat is hier ook niet anders. Ook zij kunnen voor 45 euro een halve dag les krijgen. Als je daarentegen een individuele cursus verkiest, kan je voor 165 euro alle aandacht van de instructeur krijgen.

Kinderinfo

Om jouw kleine spruiten te plezieren, hebben ze in de skischolen ook voor hen een speciaal programma voorzien zodat ook zij in Rauris een topvakantie kunnen beleven. Zo kunnen ze kennismaken met Brummi de beer. Daarnaast is er in skischool Maier een echte sneeuwtrein waarmee de kinderen het landschap kunnen verkennen. Maar natuurlijk leren ze op deze plekken ook de wintersport aan en zetten ze hier hun eerste stappen op de latten. Daarvoor moeten de ouders dagelijks 50 euro op de tafel leggen en als ze ook tijdens de middagpauze onder toezicht moeten blijven, kost het nog eens 11 euro extra.

Activiteiten

Voor een gevarieerde wintervakantie kan je in deze streek ook nog wandelen, rodelen en ijsstokschieten. De waaghalzen kunnen op een avontuurlijke manier van de natuur genieten door te paragliden. Bovendien kan je in Rauris ook al je zorgen vergeten in de sauna of helemaal ontspannen tijdens een massage. De Belgen zullen zich hier onmiddellijk helemaal thuis voelen doordat er in de gemeente een brouwerij is gevestigd waar je zeker eens naartoe moet gaan. Verder zijn er ook uitstapjes met het gezin mogelijk, zoals een trip naar de dierentuin maken.

Sport & Fitness

Het dorp Rauris ligt in het gelijknamige skegebied en hier kunnen de gezinnen zich volledig op hun gemak voelen doordat het pistenetwerk niet al te omvangrijk is. Zo zijn er voor de snowboarders en skiërs 32 kilometer aan pisten beschikbaar. Toch schuilt hier voor de snowboarders nog een waar paradijs, want ze kunnen hun wildste stunts halen en grenzen verleggen in het funpark, de halfpipe en vier quarterpipes. Daarnaast hebben langlaufers hier geen enkele reden tot klagen, zij kunnen zich immers te goed doen aan 45 kilometer loipen.  

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Bellino, Shakesbeer, Zapfenbar of het Ammererhof, in Rauris is het uitgaansleven eerder gemoedelijk dan uitbundig. In totaal zijn er 8 cafés waar je gezellig iets kan gaan drinken nadat je een volledige dag het beste van jezelf hebt gegeven op de pisten. Maar het is evenwel ook mogelijk om iets te gaan eten in de van de restaurants en zo te genieten van de Oostenrijkse keuken.

Afstand tot Brussel

1008 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Taxenbach

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?