Home » Oostenrijk » Skidorp Reith im Alpbachtal print deze pagina
icon skigebied Reith im Alpbachtal

Skidorp Reith im Alpbachtal (Oostenrijk)

Algemene info

In het zuidwesten van Kufstein, vlakbij de rivier Inn, ligt het Oostenrijkse skidorp Reith in de deelstaat Tirol. Het is een kindvriendelijke plek waar gezinnen een zorgeloze vakantie kunnen spenderen. In de skischool zijn jouw kleine spruiten immers vanaf 3 jaar welkom en kunnen ze op hun tempo de wintersport onder de knie krijgen. Zelf kan je ook het skiën of snowboarden aanleren in deze school. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over jouw nachtrust, want het uitgaansleven in Reith is niet al te uitbundig. Verder heeft de streek nog heel wat voor je in petto naast de pisten.

Skigebied

Ferienregion Alpbachtal

Hoogteligging dorp

640 m

Aantal km piste

50 km in skigebied Ferienregion Alpbachtal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
16 29 5 9 5 3 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5336-600600

E-mail: info@alpbachtal.at

Website: www.alpbachtal.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

Als je graag alles dicht bij de deur hebt, ben je in Reith alvast aan het juiste adres. Hier kunnen gezinnen en beginners namelijk in de skischool de juiste vaardigheden aanleren. Ze kunnen er voor 50 euro per dag begeleid worden door de bekwame ski-instructeurs als ze kiezen voor een groepsles. Snowboarders kunnen hier eveneens een cursus volgen, maar die duurt slechts 2 uur. Daardoor is het ook een stuk goedkoper en hoef je amper 35 euro op de tafel te leggen. Diegenen die niet te vinden zijn voor lessen in groep, kunnen nog altijd een individuele begeleiding krijgen. Dan moet je echter dieper in je portefeuille tasten en 40 euro per uur neertellen.

Kinderinfo

In Juppi's Ski Club zijn de allerkleinsten bovendien welkom voor de Bambiniskilessen. Zij kunnen daar voor het eerst kennismaken met sneeuw en de wintersport op een leuke manier. Voor de iets oudere kinderen start echter het echte werk. Voor hen blijf het niet bij een kennismaking, maar zij krijgen alle technieken aangeleerd. Toch blijft het ook voor hen belangrijk dat het een combinatie tussen sport en spel is. Om het wat spannend te maken, kunnen de kinderen zich aan elkaar meten tijdens de skiwedstrijd. Als jouw telg echter een slechte verliezer is, hoef je nog niet te vrezen. Elke deelnemer krijgt namelijk een medaille overhandigd. Bovendien is er ook nog een skicarrousel op de oefenweide aanwezig en kunnen de kinderen in de sneeuwmobiel vervoerd worden. Skilessen kosten ook voor de kinderen 50 euro per dag en tijdens de middag kunnen ze voor 8 euro extra ook onder toezicht blijven.

Activiteiten

Zoals in de meeste skidorpen kan je ook in Reith prachtige winterwandelingen maken, maar ook de actie wat opvoeren en rodelen. Toch hoeft het daar niet bij te blijven en kan je eveneens klimmen, minigolfen, zwemmen, boogschieten, tennissen en bowlen. Iedereen kan hier zijn gading wel vinden. Daarnaast kan je ook de St. Petrus kerk gaan bezoeken en bovendien is er voor de kinderen nog het magische bos waarin ze uren kunnen spelen.

Sport & Fitness

De Oostenrijkse gemeente zal de wintersporters helemaal kunnen verrassen doordat het gelegen is in het beste kleine skigebied van Europa, namelijk Ferienregion Alpbachtal. Dit skioord omvat onder andere het gebied Reither Kogel waar het heerlijk is voor de beginners. In totaal heeft deze regio je 50 kilometer aan pisten te bieden en zijn er eveneens uitdagingen voor de pro's op de berg Gmahkopf. Ook de snowboarders kunnen hun grenzen verleggen in de halfpipe. Verder hebben de langlaufers een loipenetwerk van 35 kilometer dat ze kunnen afleggen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski is in Reith wat kleinschalig met 5 cafés, maar dat verandert niets aan de sfeer. Hier kan je immers van 's middags terecht en blijven plakken tot diep in de nacht. De echte charmeurs kunnen bovendien in de dancings hun danspasjes uittesten. Verder zijn er nog enkele restaurants waar je de Tiroolse lekkernijen kan proeven zoals het overheerlijke spek. Probeer zeker eens het gourmetrestaurant Pirchner uit.

Afstand tot Brussel

909 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Brixlegg

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?