Home » Oostenrijk » Skidorp Rennweg print deze pagina
icon skigebied Rennweg

Skidorp Rennweg (Oostenrijk)

Algemene info

Het aangename skidorp Rennweg ligt in het zonnige gebied Lungau & Katschberg waardoor skiërs en snowboarders, maar vooral langlaufers zich naar hartenlust kunnen uitleven. Voor hen zijn er ook 4 skischolen aanwezig in deze regio waar niet alleen zij, maar ook hun kinderen de nodige lessen kunnen volgen. Dat het dorp zich richt tot gezinnen is niet verwonderlijk, het nachtleven is eerder gemoedelijk en er zijn in deze regio tal van activiteiten waaraan je samen met jouw telgen kan deelnemen. Bovendien is het natuurpark Pöllatal een absolute aanrader als je overdonderd wil worden door de prachtige natuur.

Skigebied

Lungau & Katschberg

Hoogteligging dorp

1100 m

Aantal km piste

143 km in skigebied Lungau & Katschberg

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
52 64 27 9 14 1 2 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-4734-3300

E-mail: urlaub@katschberg.at

Website: www.katschberg-rennweg.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info   

Skischolen

Rennweg heeft zelf gen skischolen, maar in Katschberg kan je wel terecht bij 4 scholen om de nodige kennis te vergaren en een echte professional op de latten te worden. Skiërs kunnen er voor gemiddeld 47 euro per dag begeleid worden door professionele instructeurs en ook snowboarder kunnen voor 2 euro minder de nodige technieken onder de knie krijgen tijdens de groepslessen. Verder kan je nog altijd opteren voor een privécursus als je niet zo te vinden bent voor een gezamenlijke les. Die kostprijs komt echter neer op 170 euro per dag en als je het toch samen met nog enkele andere personen wil volgen, moet je voor elke extra persoon nog eens 25 euro betalen.

Kinderinfo

Jouw kinderen kunnen vanaf drie jaar hun passie voor sneeuw verder ontwikkelen tijdens de Bambino cursussen. Daar worden ze onderverdeeld in kleine groepjes zodat ze alle aandacht krijgen die ze verdienen en zich ook niet verloren zullen voelen. Verder kunnen ze zich op de pisten amuseren met de kindercarrousel, de rollerband en worden ze voorgesteld aan verschillende figuren. Bovendien kan je in de skiwinkel ook hun uitrusting vervolledigen en ervoor zorgen dat ze een helm aan hebben. Een dag op de pisten kost de ouders 47 euro, als ze bovendien nog eens in de kinderopvang tijdens de middagpauze blijven, moet je nog eens 11 euro op de tafel leggen.

Activiteiten

In Katschberg hebben de kinderen het voor het zeggen. Voor families en gezinnen worden hier namelijk verschillende activiteiten georganiseerd. Zo kan je op zoektocht gaan naar de schatkist, je helemaal uitleven in het avonturenpark of een rit met de paardenslee maken. Daarnaast kan je ook de natuur intrekken dankzij de talrijke wandelpaden, maar evenzeer raften, zwemmen of een rit maken met de Choo Choo trein.

Sport & Fitness

Het uitgaansleven mag dan niet al te omvangrijk zijn, dat heeft geen verband met de pisten en loipen waaraan je je als toerist kan te goed doen. Reith maakt namelijk deel uit van het skigebied Lungau & Katschberg. Daar hebben de skiërs en snowboarders de tijd van hun leven op de 143 kilometer aan pisten. Er is bovendien een mooie verdeling over de verschillende niveaus waardoor elk type wintersporter hier zijn dagen gemakkelijk kan vullen. Snowboarders worden nog net dat beetje extra verwend in dit skioord met een funpark en een halfpipe. Toch zijn het de langlaufers die pas echt achterover zullen vallen. Voor hen zijn er maar liefst 245 kilometer aan loipen beschikbaar in dit sneeuwzekere gebied.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Kom even op adem in een van de 9 berghutten als je al een hele dag op de pisten doorbrengt. Hier kan je genieten van een beetje rust en toch in directe verbinding staan met de afdalingen. Verder stelt het après-skigebeuren in Reith niet zoveel voor en zullen de feestvierders hier van een kale reis terugkomen. Het is echter wel mogelijk om een heerlijke diner voorgeschoteld te krijgen in een van de verschillende restaurants in de gemeente.

Afstand tot Brussel

1028 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Spittal an der Drau

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?