Home » Oostenrijk » Skidorp Ried im Oberinntal print deze pagina
icon skigebied Ried im Oberinntal

Skidorp Ried im Oberinntal (Oostenrijk)

Algemene info

Het Tiroolse skidorp Ried im Oberinntal is een gezellige gemeente waar je in het skigebied van Kaunertal een heerlijke tijd op de pisten kan doorbrengen. Als je een rasechte wintersporter bent, moet je ook eens naar de skioorden van Serfaus-Fiss-Ladis en Samnaun trekken. Deze liggen namelijk niet ver van het dorp verwijderd. Maar je kan de latten ook eens opzij laten staan en genieten van de overweldigende landschappen in het natuurpark Kaunergrat of even in het zwembad plonsen. Met de kinderen op stap vormt bovendien geen enkel probleem, voor hen zijn er in de skischool immer voldoende opvangmogelijkheden.

Skigebied

Kaunertal

Hoogteligging dorp

880 m

Aantal km piste

52 km in skigebied Kaunertal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
28 16 8 10 3 2 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-50-335100

E-mail: info@tiroleroberland.at

Website: www.tiroleroberland.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info   

Skischolen

In Ried im Oberinntal kunnen de wintersporters levenslang bijleren inde skischool. Voor de skiërs zijn er groepslessen van 2,5 uur waaraan ze kunnen deelnemen. Daarvoor moeten ze dan 30 euro op de tafel leggen. Bovendien kunnen ook de snowboarders hier de nodige cursussen volgen. Ze kunnen zelfs hun materiaal huren in deze school. Zonder materiaal komt een dag les voor hen neer op 38 euro, met de complete uitrusting betalen ze 45 euro. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om skilessen te volgen met een persoonlijke begeleider. Deze privécursus kost wel 175 euro per dag.

Kinderinfo

Ouders komen in het paradijs terecht wanneer ze merken dat de kinderen hier tot in de puntjes verzorgd worden. Ze kunnen worden afgehaald in het dalstation en worden samengebracht met de andere kinderen in Bibiland. Daar leren ze de wintersport onder de knie krijgen, maar moeten ze niet altijd even geconcentreerd te blijven en mogen ze ook spelen. Tijdens de middagpauze kunnen ze met hun kersverse vriendjes in de opvang verblijven en genieten van een heerlijke lunch. Een volledige dag op de oefenweide en eten tijdens de pauze krijgen, komt neer op 60 euro. Maar je kan er ook voor kiezen om je kinderen maar een halve dag les te laten volgen. Zo kunnen ze wennen aan het ritme.

Activiteiten

Omdat het pistenetwerk in deze gemeente niet behoort tot een van de grootste in Oostenrijk, spelen ze op het toerisme in op een andere manier. Zo is het een absolute must om eens het natuurpark Kaunergrat te gaan bezoeken. Je kan er niet alleen prachtige wandelingen maken, maar ook naar de dieren gaan kijken. Bovendien kan je in het museum van Kaunertal de geschiedenis van de regio ontdekken en is de burcht Berneck ook een bezoekje waard. De sportievelingen kunnen zich dan weer uitleven in het fitnesscentrum of eens een verfrissende duik in het zwembad nemen.

Sport & Fitness

Ried im Oberinntal is een onderdeel van het pittoreske Kaunertal. Hier zijn de mogelijkheden voor de wintersporters misschien niet eindeloos, maar ze kunnen zich wel uren amuseren op de pisten met een netwerk van 52 kilometer. De afdalingen zijn voornamelijk geschikt voor beginners en lichtgevorderden. De professionals blijven in het skioord wat op hun honger zitten. Verder kunnen de snowboarders hun grenzen verleggen in de twee halfpipes en twee funparken. Als langlaufer krijg je bovendien een gelijkwaardige behandeling in Kaunertal. Zij kunnen namelijk rekenen op 53 kilometer loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Het uitgaansleven is in deze Oostenrijkse gemeente eerder rustig en gemoedelijk. Tijdens de afdalingen kan je al eens een pauze nemen in een van de berghutten, maar veel meer heeft het dorp je niet te bieden op het vlak van après-ski. Toch kan je eens gezellig iets gaan drinken in een bar om wat afwisseling te brengen in je wintervakantie. Bovendien is lekker gaan dineren zeker een optie in Ried im Oberinntal. Zo kan je de dag afsluiten met een plaatselijke lekkernij.

Afstand tot Brussel

882 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Landeck

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?