Home » Frankrijk » Skidorp Risoul print deze pagina
icon skigebied Risoul

Skidorp Risoul (Frankrijk)

Algemene info

Het charmante Risoul kent een erg aantrekkelijke architectuur, let wel, deze keer geen traditionele oude houten chalets, maar een moderne nieuwbouw waarin enkele aspecten van de oorspronkelijke woningen van het gebied zijn verwerkt. Zo kwamen hier enkele jaren geleden interessante en mooie accommodaties tot stand. Betreffende sportaanbod is dit een vakantiebestemming die vooral de gemiddelde wintersporter verwent. Het eigenlijke skigebied bestaat uit drie delen en beschikt over overwegend blauwe en rode pistes die zich gemakkelijk laten doen. Ook snowboarders worden in Risoul in de kijker gezet met Surfland, een park met onder meer een verlichte halfpipe en een uitgestrekt funpark. 

Skigebied

La Forêt Blanche

Hoogteligging dorp

1850 m

Aantal km piste

180 km in skigebied La Forêt Blanche

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
95 67 18 42 13 2 0 0

Toeristische informatie

Office de Tourisme Risoul
Tel. 0033-492-460260
info@risoul1850.com
www.risoul.com

Skischolen

Twee skischolen, een oefenweide en mogelijkheid tot Nederlandstalige lessen aanwezig. Deze laatste dient wel op aanvraag en in groepsverband te gebeuren. Cursussen duren allemaal zes dagen en bedragen gemiddeld 95 euro. Uitgezonderd voor langlaufers: een begeleide sessie voor hen duurt één dag en kost slechts 20 euro. 

Kinderinfo

Voor kinderen zijn er goede zorgen voorzien in de kinderopvang en skikinderopvang vanaf zes maanden.

Sport & Fitness

Gasten hebben hier de mogelijkheid tot skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen, zwemmen, snowraften, hondensleeën, schaatsen, rodelen, paragliden, fitnessen en curlen. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Een bescheiden, doch gezellige en feestelijke après-ski met twintig restaurants, twintig bars, twintig cafés, een disco, een dancing en een bioscoop. 

Afstand tot Brussel

1016 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Marseille op 200 km afstand

Dichtstbijzijnde treinstation

Montdauphin op 19 km afstand

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?