Home » Oostenrijk » Skidorp Rohrmoos print deze pagina
icon skigebied Rohrmoos

Skidorp Rohrmoos (Oostenrijk)

Algemene info

Rohrmoos mag dan wel geen belletje doen rinkelen, het buurdorp Schladming zal al veel bekender in de oren klinken. De Oostenrijkse gemeente ligt in Steiermark en heeft voor de wintersporters een topvakantie in petto. Zo kunnen ze zich uitleven op de pisten, maar hebben ze in de gemeente ook andere activiteiten waaraan ze kunnen deelnemen. Maar bovenal zorgen de talrijke bars en pubs dat je hier een wintertrip kan beleven zoals het hoort. Laat je ook verleiden door de Oostenrijkse keuken en ga eens gezellig dineren in een van de restaurants.

Skigebied

Dachstein-Tauern Region

Hoogteligging dorp

745 m

Aantal km piste

183 km in skigebied Dachstein-Tauern Region

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
55 109 19 52 23 7 3 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-3687-2277722

E-mail: office@schladming.at

Website: www.schladming.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info    

Skischolen

Als je het snowboarden of skiën perfect wil beheersen kan je maar beter eens langsgaan in de skischool van Rohrmoos. Daar heten de professionele instructeurs je welkom en zullen ze je de nodige begeleiding geven. Skiërs kunnen hier dagelijks terecht voor een groepsles en moeten daarvoor 51 euro op de tafel leggen. De snowboarders hoeven niet zoveel te betalen, maar krijgen dagelijks slechts 2,5 uur les per dag. De kostprijs daarvan komt neer op 45 euro. Als je daarentegen geen groepsmens bent, kan je nog altijd een persoonlijke begeleiding vragen. Om dan 4 uur lang de technieken aangeleerd te krijgen, mag je wel 189 euro ophoesten. Voor elke persoon die er nog eens bij komt, moet je 20 euro extra betalen.

Kinderinfo

Wie is er bovendien meer geschikt om de kinderen te entertainen dan Bobo de pinguïn. In zijn Kinderclub kunnen jouw telgen de tijd van hun leven doorbrengen. Op de oefenweide zijn er niet alleen moeilijke hindernissen aanwezig die ervoor zorgen dat je steeds gefocust bent, maar is er ook een lopende band lift en kindercarrousel beschikbaar. Op zondag en maandag worden de kinderen in kleine groepjes ingedeeld zodat ze de volle aandacht van de instructeur kunnen krijgen. Om lessen te volgen, betalen de ouders al gauw 51 euro per dag. Voor 10 euro extra krijgen de kinderen bovendien tijdens de middagpauze een lunch voorgeschoteld.

Activiteiten

Je kan in deze Oostenrijkse gemeente ook aan tal van activiteiten deelnemen naast de pisten. Ga zeker eens een winterwandeling maken in deze betoverende omgeving, maar je kan ook de natuur verkennen tijdens een romantische rit met de paardenlsee. Als je het liever wat avontuurlijker wil, kan je nog altijd paragliden en in het avonturenpark Planai kan je eveneens uren plezier beleven. Verder kan je nog schaatsen en als het eens een dag minder weer is, ga dan fitnessen of squashen.

Sport & Fitness

Wie maar niet genoeg kan krijgen van leuke afdalingen, kilometers sneeuw en een brandende zon, kiest voor de Dachstein-Tauern Regio. Hier zijn de langlaufers en snowboarders nog niet snel naar huis wanneer ze merken wat er hen allemaal te wachten staat. Zo is er een loipenetwerk van maar liefst 350 kilometer beschikbaar en de snowboarders krijgen niets minder dan zes funparks, vier halfpipes en twee quarterpipes waarin ze hun talenten kunnen tonen. Hou je het liever bij de pisten, dan is er nog steeds een ruim aanbod met 183 kilometer pisten met voornamelijk rode afdalingen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Een wintervakantie in Rohrmoos is pas compleet als je ook eens een wilde avond in de bars of pubs hebt beleefd. Hier kan je namelijk elke avond flink doorzakken in de tientallen cafés. Ga zeker eens iets drinken in Cabalou, Niederl's Bar of Café Maistatt als je een fantastische nacht wil doorbrengen. Bovendien komt elke feestganger hier aan zijn trekken, want er zijn ook nog talloze discotheken in deze gemeente gevestigd en je kan overdag evengoed iets gaan drinken in het koffiehuisje. Om te genieten van de culinaire delicatessen moet je ook niet buiten het centrum trekken. In de plaatselijke restaurants heb je immers keuze genoeg.

Afstand tot Brussel

1007 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Schladming

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?