Home » Oostenrijk » Skidorp Rußbach print deze pagina
icon skigebied Rußbach

Skidorp Rußbach (Oostenrijk)

Algemene info

In de Oostenrijkse gemeente Rußbach draait het niet om de evenementen of de uitstapjes in de omgeving. Als je naar deze plek afzakt, kom je om te skiën of snowboarder. Zonder meer. Hier is het immers mogelijk om je dagen te vullen op de kilometers lange pisten en zijn er uitdagingen genoeg voor elk type wintersporter. Verder hebben ook de langlaufers in deze regio geen enkele reden tot klagen. Als je dan toch voor een pure wintervakantie kiest, ga dan zeker eens de après-ski verkennen. Hoewel het aanvankelijk misschien wat kleinschalig lijkt, zal je gauw genoeg merken dat het er aan sfeer niet moet inboeten.

Skigebied

Skiregion Dachstein-West

Hoogteligging dorp

817 m

Aantal km piste

161 km in skigebied Skiregion Dachstein-West

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
26 124 17 33 13 3 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6242-577

E-mail: office@russbach.info

Website: www.russbach.info

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info   

Skischolen

Jong en oud kunnen in de skischool van Rußbach de nodige lessen volgen en in geen tijd de pannen van het dak skiën of snowboarden. Iedereen kan namelijk de wintersport onder de knie krijgen. Volg een skiles in groep gedurende 4 uur en je betaalt 49 euro per dag. Ook de snowboarders kunnen aan dit tarief dagelijks een groepscursus volgen. Wanneer je echter de volledige aandacht van de instructeur wil hebben of een bepaalde beweging wil perfectioneren, kan je opteren voor een privéles. Dat komt meestal wel iets duurder uit. Voor een dag op de pisten met een persoonlijke begeleider betaal je immers 184 euro.

Kinderinfo

Vanaf drie jaar kunnen jouw kinderen de pisten betreden in de skischool van Rußbach. De lessen stemmen echter niet overeen met die van de volwassenen, want ze krijgen een groepsles op maat. Dat betekent zoveel als een cursus in kleine groepjes en met tonnen plezier en leuke spelletjes omdat het uiteindelijk een aangename tijd moet blijven voor iedereen. Op dinsdag is er bovendien de Bärenparty en twee dagen later begint het feest opnieuw tijdens het Glühwürmchenfest. Maar ook de kinderen die al een paar keer op de latten hebben gestaan kunnen in deze school terecht, zij krijgen meer uitdagingen tijdens de lessen. Voor een volledige dag op de pisten, moet de ouders 49 euro per dag betalen.

Activiteiten

Rußbach speelt handig in op het wintertoerisme, naast het skiën of snowboarden kunnen de vakantiegangers hier ook prachtige winter- en sneeuwschoenwandelingen maken. Verder kunnen ze ook rodelen en tijdens een rit met de paardenslee het overweldigende landschap ontdekken.

Sport & Fitness

In het omvangrijke skigebied Dachstein-West zijn snowboarders, skiërs en langlaufers op de juiste plek. In deze regio kunnen zich namelijk te goed doen aan 167 kilometer aan pisten en 264 kilometer loipen. Deze honderden afdalingen kleuren overwegend rood. Dat geeft de beginners wat extra motivatie om hun grenzen te verleggen en kunnen de gevorderden hun technieken verbeteren. De langlaufers komen hier eveneens aan hun trekken en kunnen zich in deze streek uren amuseren.  Bovendien is er voor de snowboarders nog een leuk extraatje voorzien in dit skigebied en kunnen ze de vetste trucs uithalen in een van de drie funparks.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In deze Oostenrijkse gemeente kan je ook naast de pisten even tot rust komen en een tussenstop nemen in de berghutten. Hier draait het niet om kwantiteit, maar om kwaliteit. Er zijn misschien geen tientallen bars en pubs gevestigd in dit skidorp, het wil echter niet zeggen dat ze hier niet weten hoe ze een stevig feestje moeten geven. Zelfs voor de kinderen wordt er twee keer per week een party georganiseerd in de skischool. Verder kan je nog altijd aan tafel schuiven in een van de vele restaurants.

Afstand tot Brussel

1115 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Golling

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?