Home » Oostenrijk » Skidorp Saalbach Hinterglemm print deze pagina
icon skigebied Saalbach Hinterglemm

Skidorp Saalbach Hinterglemm (Oostenrijk)

Algemene info

In Salzburger Land ligt de Oosenrijkse gemeente Saalbach Hinterglemm waar je terecht komt in een van de grootste skigebieden van het land. Toch kan je hier jouw wintervakantie invullen zoals je dat zelf wil en hoef je niet elke dag op de latten te staan om van een geslaagde reis te spreken. Het nachtleven heeft hier evenzeer zijn charmes en op culinair vlak is het ook puur genieten. Maar als gezin ben je in dit dorp evenens meer dan welkom. Jouw kinderen kunnen immers opgevangen worden in een van de talrijke skischolen. Als je toch op de pisten belandt, probeer dan zeker eens de afdalingen van Westgipfel, de Reiterkogel en de Zwölferkogel.

Skigebied

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang

Hoogteligging dorp

1060 m

Aantal km piste

200 km in skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
90 95 15 22 17 16 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6541-680068

E-mail: contact@saalbach.com

Website: www.saalbach.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info   

Skischolen

Met maar liefst 8 verschillende skischolen in Saalbach-Hinterglemm kan je een ski- of snowboardcursus volgen die volledig op je lijf geschreven is. Hier kan je namelijk deelnemen aan verschillende pakketten, modules en lessen. Voor de skiërs zijn er groepscursussen van 4 uur per dag, daarvoor betaal je tussen de 55 en 66 euro voor. Snowboarders kunnen hier ook de nodige lessen volgen aan dezelfde tarieven. Maar is er voor hen ook nog een aparte snowboardschool waar ze werkelijk alles kunnen leren. Als je toch liever gaat voor een meer gerichte begeleiding, kan je een privécursus nemen. Daarvan lopen de prijzen op tot 198 euro.

Kinderinfo

Of je nu kiest voor Snowyland of de Bobo Kinder Club, jouw kinderen kunnen hier een prachtige tijd spenderen. In elke skischool zijn ze namelijk meer dan welkom en kunnen ze nieuwe vriendjes leren kennen tijdens de skilessen. Zo worden er allereerst in kleine groepjes onderverdeel en trekken ze er met de instructeur opuit. Op de oefenweide kunnen ze dan de nodige technieken onder de knie krijgen, maar is er ook ruimte om te kunnen spelen. Verder kunnen de ouders ook tijdens de middag zich gerust voelen, want hun kleintjes kunnen in de opvang genieten van een overheerlijke lunch. De kostprijs voor zo'n lessen schommelen tussen de 50 en 66 euro. De kinderopvang tijdens de middagpauze varieert dan weer tussen de 10 en 13 euro.

Activiteiten

Voor de waaghalzen zijn er in deze gemeente uitdagingen genoeg. Hier kan je immers niet alleen een winterwandeling maken om het gebied te verkennen, maar kan je evengoed de quad of snowbike nemen. Verder kan je het landschap ook op een zekere hoogte aanschouwen door te paragliden. Bovendien kan je in Saalbach Hinterglemm ook een rit met de paardenslee maken, schaatsen en boogschieten. Er worden hier ook maandelijks verschillende evenementen georganiseerd waaraan je kan deelnemen, waaronder verschillende sportwedstrijden.

Sport & Fitness

Het skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang verwent zowel de snowboarders en skiërs als de langlaufers. Voor de wintersporters is er namelijk een pistenetwerk van 200 kilometer voorzien en kunnen de langlaufers zich te goed doen aan maar liefst 122 kilometer loipen. Snowboarders hebben bovendien geen enkele reden tot klagen, want onlangs zijn de twee funparken vernieuwd. Als je toch liever op de pisten vertoeft, kan je vooral gebruik maken van de rode en blauwe afdalingen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Hier heb je niet alleen een ruime keuze tussen de skischolen, ook als je eens een stapje in de wereld wil zetten, zijn de opties eindeloos. Ga eens een tussenstop maken in een van de berghutten en blijf plakken tot in de vroege avond. Maar je kan ook na een vermoeiende dag op de pisten de dag afsluiten in een van de bars en pubs. Zo moet je zeker eens langsgaan in Alibi bar, Happy Saloon, Walleggalm en Zum Turm om een spetterende avond te beleven. Verder kan je nog altijd iets gaan eten in een van de talrijke restaurants of tot in de vroege uurtjes op de dansvloer jouw ding doen in de plaatselijke discotheken.

Afstand tot Brussel

972 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Zell am See

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?