Home » Zwitserland » Skidorp Saanen print deze pagina
icon skigebied Saanen

Skidorp Saanen (Zwitserland)

Algemene info

Saanen is vier kilometer ten westen van Gstaad gelegen en is gekend om zijn gemoedelijke karakter. De overnachtingsfaciliteiten zijn hier dan ook beduidend eenvoudiger én goedkoper. Vooral langlaufers zitten bij een dikke sneeuwlaag goed in dit bergdorpje. Aan de overzijde van de rivier loopt immers de loipe van Château-d'Oex naar Gsteig. Als unicum bezit dit vakantiedorp een gespecialiseerde skischool voor kinderen: de Schweizer Kinderskischule Saanen. Volwassenen komen alleen voor privélessen aan bod.

Skigebied

Gstaad Skiregion

Hoogteligging dorp

1010 m

Aantal km piste

250 km in skigebied Gstaad Skiregion

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
120 90 40 36 15 14 0 0

Toeristische informatie

Gstaad Saanenland Tourismus

Saanen
Tel. +42 (0)33 748 81 81
Info@gstaad.ch

Skischolen

Eén skischool aanwezig. Deze is gespecialiseerd in het trainen van de jongsten. Volwassenen kunnen hier alleen terecht voor privélessen. Lessen gaan door op de oefenweide. De alpinecursus kost 170 euro en duurt vijf dagen. Voor de snowboardsessies gelden dezelfde voorwaarden.

Kinderinfo

Een kinderkaroussel en een babylift beschikbaar. 

Sport & Fitness

Je kan hier skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen, paragliden, zwemmen, fakkeltochten, paardrijden, snowraften, enzovoorts. Ontspannen gebeurt in het thermaalbad, het fitnesscentrum, het massagecenter en de sauna.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Bescheiden uitgaansleven met vijf restaurants, twee bars, een wijnbar en drie cafés. Het volksmuseum en de bibliotheek mogen niet ontbreken.

Afstand tot Brussel

745 km

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?