Home » Zwitserland » Skidorp Saas-Fee print deze pagina
icon skigebied Saas-Fee

Skidorp Saas-Fee (Zwitserland)

Algemene info

Saas-Fee photo, copyright: PHOTOPRESS-Saas-Fee-Christof Sonderegger

Saas-Fee is gekend als één van de topskioorden in Zwitserland. Het krijgt bijna dezelfde allures toebedeeld als Zermatt en St.Moritz. Gelukkig is Saas-Fee nog niet in dezelfde fase van verstedelijking. Ook is in het centrum van dit skidorp nog de oude Spycher terug te vinden. De typische oude houten opslagschuren die op palen staan om de voorraad tegen muizen en ander ongedierte te beschermen dragen bij aan het authentieke karakter van deze plaats. De moderne toeristische bebouwing die toch plaats heeft weten te winnen, heeft nog een charmante aanblik. Het dorp is bovendien autovrij en biedt wintersporters van elk niveau aardig wat keus. 

Skigebied

Saas-Fee Saastal

Hoogteligging dorp

1800 m

Aantal km piste

100 km in skigebied Saas-Fee Saastal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
25 50 25 12 2 7 0 0

Toeristische informatie

Saas-Fee Tourismus

Tel. +41 (0)27 958 18 58
Info@saas-fee.com

Skischolen

Maar liefst vijf skischolen met 100 leraren en een oefenweide, les in het Nederlands mogelijk. Alpinecursus: vijf dagen en 132 euro. Snowboardcursus: vijf dagen en 125 euro.

Kinderinfo

Kinderopvang en skikinderopvang vanaf drie jaar voor 42 euro. Een kinderkaroussel, babylift en lopende bandlift aanwezig.

Sport & Fitness

Je kan hier skiën, snowboarden, fitnessen, rodelen, wandelen, langlaufen, zwemmen, tennissen, schaatsen, curlen en deelnemen aan de fakkeltochten. Ontspannen doe je in het solarium, de sauna of het massagecenter. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Een bruisende après-ski en nachtleven met 55 restaurants, 19 bars, vier cafés, 14 pubs, zes disco's, drie dancings en een bioscoop.

Afstand tot Brussel

784 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genf op 234 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Visp op 26 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?