Home » Oostenrijk » Skidorp Samnaun print deze pagina
icon skigebied Samnaun

Skidorp Samnaun (Oostenrijk)

Algemene info

Samnaun maakt eigenlijk deel uit van de Zwitserse deelstaat Graubünden en is daardoor niet het meest typische Oostenrijkse dorp. Je kan tijdens jouw vakantie hier ook eens naar Zwitserland afzakken of een trip naar Italië maken. Dit grensdorp biedt voor de wintersporters heel wat afdalingen aan, maar is vooral bekend doordat het een belastingsvrij oord is. Daarom zullen de dames zich tijdens hun verblijf hier zich niet gauw vervelen. Bovendien kan je naast de pisten nog de geschiedenis van de gemeente ontdekken en de Synchro Ski World Cup mee beleven.

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

Samnaun

Hoogteligging dorp

1840 m

Aantal km piste

223 km in skigebied Samnaun

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
0 0 0 0 0 0 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0041-81-8685858

E-mail: info@samnaun.ch

Website: www.samnaun.ch

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info   

Skischolen

Als je niet zelfverzekerd op de latten staan, kan je wat meer vertrouwen in jezelf krijgen door je aan te sluiten bij een van de twee skischolen en zo de nodige vaardigheden te leren beheersen. Je hoeft geen volledige week begeleid te worden, in deze organisaties kan je zelf jouw ski- of snowboardcursus samenstellen. Voor een dag op de pisten in groep betaal je als skiër 65 euro per dag. Een snowboarder moet evenveel op de tafel leggen. Maar je kan ook voor 40 euro een halve dag instructies krijgen. Wie daarentegen kiest voor een persoonlijke begeleiding telt al gauw 285 euro neer.

Kinderinfo

In Kinderland worden jouw jonge spruiten volledig verwend en behandeld zoals de volwassenen. Ze kunnen in kleine groepjes de sport aanleren, maar evenzeer een privécursus volgen. Ook de gevorderde skiërs zullen zich hier niet vervelen, maar kunnen hun grenzen telkens verleggen. Om het op het niveau van de kinderen te houden, worden er talrijke spelletjes georganiseerd tijdens de skilessen, is er op het einde van de week een heuse wedstrijd en kunnen ze de beentjes strekken in de Kinderdisco. Bovendien kunnen ze ook vriendjes worden met Snuki. De prijzen blijven hetzelfde voor de kinderen. Ouders betalen hier 65 euro om hun kinderen een volledige dag plezier op de pisten te geven en als jouw kinderen tijdens de middagpauze ook onder toezicht blijven, kost je dat nog eens 10 euro.

Activiteiten

Het dorp staat vooral bekend als een plek waar je belastingsvrij kan winkelen, dus de dames kunnen zich tijdens hun wintervakantie volledig laten gaan in dit shopparadijs. Naar aanleiding daarvan worden er ook verschillende evenementen in de wintermaanden georganiseerd. Maar hier kan je ook 's nachts gaan skiën of naar de Synchro Ski World Cup gaan kijken. Als je zelf niet stil kan zitten, kan je nog altijd gaan schaatsen. Ga zeker ook eens langs in het museum Chasa Retica om te ontdekken hoe hier vanaf de 16de eeuw geleefd werd.

Sport & Fitness

Het dorp Samnaun is een onderdeel van het gelijknamige skigebied en daardoor hebben de skiërs en snowboarders 223 kilometer aan pisten ter beschikking. Voor de beginners en vergevorderden zijn er ongeveer evenveel afdalingen, maar het zijn de rode pisten die er in deze regio met kop en schouders bovenuit steken. Snowboarders hebben dan weer toegang tot het grootste funpark van Europa  en kunnen eveneens hun talenten tonen in de halfpipe en de quarterpipe. Voor langlaufers hebben ze slechts een beperkt aanbod in Samnaun, zij moeten zich tevreden stellen met 13 kilometer loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Omdat Samnaun grenst aan Zwitserland en Italië kan je in de restaurants van deze gemeenten een mengelmoes aan invloeden terugvinden. Daarom moet je minstens een avond eens tafelen in een van de restaurants. In de bars en pubs is er niet zo'n bonte mengeling, er zijn in totaal 9 cafés gevestigd in dit dorp. Daardoor is de sfeer hier eerder gemoedelijk. Om je helemaal uit te leven kan je daarentegen wel eens binnenspringen in de plaatselijke discotheek.

Afstand tot Brussel

895 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich

Dichtstbijzijnde treinstation

Scuol

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?