Home » Zwitserland » Skidorp Savognin print deze pagina
icon skigebied Savognin

Skidorp Savognin (Zwitserland)

Algemene info

Savognin is een gemeente en plaats in het Zwitserse kanton Graubünden, en maakt deel uit van het district Albula. Een grote fout die vele wintersporters maken is dat ze tijdens hun tocht naar St. Moritz dit vakantiedorp rechts laten liggen. Niemand vermoedt immers dat boven de zichtbaar lager gelegen pistes een uitgestrekt skigebied gelegen is. Dit bergdorp is nochtans erg charmant en wordt geflankeerd door een grote parkeerplaats die in de zomer omgebouwd wordt tot een stil meer. Een uniek concept waar vele toeristen geen weet van hebben. Savognin is bovendien erg gezinsvriendelijk met veel extra mogelijkheden voor de jongste gasten.

Skigebied

Savognin

Hoogteligging dorp

1200 m

Aantal km piste

80 km in skigebied Savognin

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
0 0 0 0 0 0 0 0

Toeristische informatie

Savognin Tourismus im Surses

Tel. +41 (0)81 659 16 16
Ferien@savognin.ch

Skischolen

Eén skischool met vijftig leraren en een oefenweide. Les in het Nederlans bijwonen mogelijk op aanvraag. Alpinecursus: vijf dagen voor 187 euro. Voor de snowboardlessen gelden dezelfde voorwaarden. 

Kinderinfo

Een skikinderopvang en een kinderopvang vanaf twee jaar voor 35 euro per dag. Er is ook nog een kinderkaroussel, een babylift en een lopende band lift voorzien.

Sport & Fitness

Je kan hier skiën, snowboarden, curlen, langlaufen, wandelen, schaatsen, squashen, tennissen, paragliden, rodelen, snow raften, zwemmen en deelnemen aan de fakkeltochten.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Vijftien restaurants, drie bars, een pianobar, een café, een wijnbar, een disco en dancing, kunstgalerijen en een concertzaal zijn aanwezig. Voor de liefhebbers is er overdag het volksmuseum en de bibliotheek.

Afstand tot Brussel

813 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich op 175 km afstand

Dichtstbijzijnde treinstation

Tiefencastel op 9 km afstand

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?