Home » Oostenrijk » Skidorp Scharnitz print deze pagina
icon skigebied Scharnitz

Skidorp Scharnitz (Oostenrijk)

Algemene info

In Scharnitz heeft de natuur de bovenhand, want hier begint de rivier Isar en kom je in aanraking met overweldigende landschappen en prachtige bergen. Bovendien ligt het natuurgebied Karwendel op een boogscheut van het dorp verwijderd, waardoor de wandelingen en trektochten in deze regio werkelijk eindeloos worden. Als cultuurliefhebber moet je overigens ook eens de Porta Claudia van dichtbij bekijken en de geschiedenis op de grens tussen Tirol en Beieren ontdekken. Maar uiteraard voert de wintersport hier de boventoon en kan je op het pistenetwerk gemakkelijk je dagen vullen. De après-ski is echter wat aan de rustige kant.

Skigebied

Seefeld & Leutasch

Hoogteligging dorp

964 m

Aantal km piste

48 km in skigebied Seefeld & Leutasch

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
35 10 3 23 6 2 0 1

Toeristische informatie

Tel: 0043-50-88040

E-mail: info.scharnitz@seefeld.com

Website: www.seefeld.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info    

Skischolen

De skischool van Scharnitz staat erop om je de correcte technieken en vaardigheden aan te leren. In deze school kunnen zowel skiërs, langlaufers als snowboarders terecht om de nodige cursussen te volgen. Ze kunnen op slechts een manier aan deze lessen ook deelnemen. De instructeurs garanderen een kwaliteitsvolle begeleiding door enkel privélessen te geven aan de wintersporters. Ze kunnen hier terecht als ze kiezen voor een individueel parcours en daarvoor betaal je ook de prijs. Voor een uur les komt het namelijk neer op 32 euro, een volledige dag op de pisten loopt al gauw op tot 120 euro.

Kinderinfo

In deze gemeente zijn er geen extra voorzieningen voor de allerkleinsten. Vanaf het ogenblik dat jouw kinderen oud genoeg zijn, kunnen ze participeren in de skilessen. Alleen zijn er voor hen geen speciale maatregelen getroffen. Zo is er bijvoorbeeld geen oefenweide en kunnen ze tijdens de middag ook niet onder toezicht gehouden worden.

Activiteiten

Diegenen die niet alleen voor de wintersport naar deze gemeente trekken, zullen niet op hun honger blijven zitten. Hier kan je naast de pisten ook zwemmen, schaatsen, de natuur intrekken via de talrijke wandelwegen of je conditie op peil houden in het fitnesscentrum. Overigens kan je 's nachts ook van de landschappen genieten tijdens een van de nachtwandelingen. Bezoek ook eens de Porta Claudia, het enige restant van het fort dat zich op de grens tussen Tirol en Beieren bevindt, en loop in het natuurpark Karwendel verloren tussen al dat moois.

Sport & Fitness

De Oostenrijkse gemeente ligt in het skigebied Seefeld & Leutasch en daardoor hebben de toeristen hier toegang tot de verschillende loipen en pisten. Het skioord ligt bovendien op een sneeuwzekere hoogte  zodat je van half november tot eind april hier zorgeloos van je wintervakantie kan komen genieten. Als langlaufer zal je hier niet weten wat je overkomt met een netwerk van maar liefst 226 kilometer. De skiërs en snowboarders hebben misschien niet zoveel pisten, maar ze kunnen zich toch te goed doen aan 48 kilometer pisten. Voor de snowboarders zijn er bovendien nog een funpark, halfpipe en quarterpipe waardoor ze ook de nodige pret kunnen beleven.  

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Scharnitz biedt voor de feestvierders niet al te veel mogelijkheden. Om eens flink in het nachtleven te duiken, zal je hier van een kale reis terugkomen. Er zijn maar 3 bars gevestigd in deze gemeente waardoor de sfeer eerder rustig en gemoedelijk is. Dit dorp mag dan wel niet dag en nacht leven, je kan hier een gezellige tijd beleven op café. Verder heb je nog de keuze om eens buiten je hotel te eten en aan tafel te schuiven bij een van de restaurants. Zo kan je in een van de 6 eethuizen proeven dan de Oostenrijkse keuken.

Afstand tot Brussel

921 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

München

Dichtstbijzijnde treinstation

Scharnitz

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?