Home » Oostenrijk » Skidorp Schoppernau print deze pagina
icon skigebied Schoppernau

Skidorp Schoppernau (Oostenrijk)

Algemene info

Als je in Schoppernau op wintervakantie gaat, zal je jouw ogen niet kunnen geloven. Niet alleen zijn er verschillende afdalingen en loipen voor elke wintersportfanaat voorzien, maar kunnen ook de kinderen op de sneeuwmat hun vaardigheden perfectioneren. Verder kan je uren in de omgeving verdwalen en genieten van de prachtige natuur van het Bregenzerwald en doordat in het dorpscentrum de authenticiteit nog sterk bewaard is gebleven, kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen in Schoppernau. Toch is deze gemeente verre van oubollig en gaat het ook mee met zijn tijd en staan er eveneens moderne gebouwen te pronken.

Skigebied

Diedamskopf

Hoogteligging dorp

856 m

Aantal km piste

44 km in skigebied Diedamskopf

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
14 20 8 4 2 2 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5515-2495

E-mail: schoppernau@au-schoppernau.at

Website: www.au-schoppernau.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

Blijf niet te lang bij de pakken zitten als je voelt dat je het skiën of snowboarden nog niet volledig onder de knie hebt en ga eens langs bij de skischool van Schoppernau om je wat zelfzekerder te maken op de latten. Zo kan je er een groepsles nemen als skiër voor amper 48 euro per dag, maar je hoeft geen volledige dag op de pisten te vertoeven. Een halve dag kost je immers maar 32 euro. De snowboarders moeten daarentegen iets meer op de tafel leggen en betalen voor een groepscursus van 4 uur 56 euro. Ook zij kunnen opteren voor een halve lesdag, maar daarvoor komt de prijs dan weer neer op 39 euro. Bovendien kan je hier ook leren hoe je precies een sneeuwschoenwandeling moet maken.

Kinderinfo

Vanaf drie jaar kunnen jouw kinderen in deze skischool aankloppen om ook de nodige skilessen te krijgen en zo een echte professional te worden. De allerkleinsten hebben voldoende aan een halve dag les en krijgen onder andere bezoek van Cindy de pony en tijdens de pauzes worden ook verschillende verhaaltjes verteld om de aandacht van de kinderen niet te verliezen. Op het einde van de week wordt er zelfs een skiwedstrijd georganiseerd voor de kinderen die aan de lessen hebben deelgenomen en gaat iedereen naar huis met een prachtige medaille. De kinderen die al eens op de latten hebben gestaan, krijgen tijdens de skilessen meer uitdagingen en ligt er ook een avonturenpark op hen te wachten. Voor een dagelijkse opvang tijdens de middagpauze wordt er in Schoppernau 9 euro aangerekend. De skilessen blijven 48 euro kosten.

Activiteiten

De wintersport is in Schoppernau alomtegenwoordig, maar je kan ook naast de pisten bijzonder leuke momenten beleven. Zo kan je de natuurlijke schoonheid van de omgeving niet links laten liggen. Er zijn voor de natuurliefhebbers verschillende wandelroutes uitgestippeld, maar ze kunnen evengoed een rit met de paardenslee maken en de waaghalzen kunnen hier eveneens paragliden. Bovendien is het ook mogelijk om even al je zorgen te vergeten en kan je in de omgeving van Schoppernau even een duik in het zwembad nemen.

Sport & Fitness

Het Oostenrijkse skigebied Diedampskopf omvat enkel de skidorp Au en Schoppernau waardoor de streek niet al te omvangrijk is. Voor de skiërs en snowboarders zijn hier echter mogelijkheden genoeg. De boarders kunnen niet alleen op de pisten de tijd van hun leven doorbrengen, ze kunnen ook hun grenzen verleggen in het funpark en de quarterpipe. Als het daarentegen niet zo avontuurlijk moet, kan je nog altijd jouw dagen vullen met een pistenetwerk van 44 kilometer. Er zijn hier overwegend blauwe en rode afdalingen waardoor het een geschikte plaats is om met de hele familie op vakantie te gaan. Toch ben je niet snel uitgekeken op deze afdalingen doordat er voor de beginners ook uitdagingen genoeg zijn met die rode pisten. Voor de langlaufers is er bovendien 62 kilometer aan loipen beschikbaar.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Schoppernau kan je wel eens iets gaan drinken in het dorp, maar met slechts 2 cafés kan je maar weinig variatie brengen in jouw après-ski en ook stevig doorzakken zit er in deze gemeente niet echt in. De feestvierders kunnen daarom maar beter eens richting Mellau en Damüls trekken als ze zitten te wachten op een stevige party. Wat je daarentegen wel kan doen, is in een van de restaurants genieten van de Oostenrijkse specialiteiten en zo de dag afsluiten met een culinair hoogstandje.

Afstand tot Brussel

820 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Zürich

Dichtstbijzijnde treinstation

Bregenz

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?