Home » Oostenrijk » Skidorp Schröcken print deze pagina
icon skigebied Schröcken

Skidorp Schröcken (Oostenrijk)

Algemene info

De pittoreske Oostenrijkse gemeente Schröcken ligt in de Vorarlberg en is een plek waar gezinnen zich zonder problemen onmiddellijk thuis zullen voelen. De brede pisten in deze regio zijn namelijk ideaal om de eerste stappen op de latten te zetten en ook in de skischool kunnen ze je alle mogelijke begeleiding geven. Als je met kinderen naar dit dorp trekt, kan je ze veilig achterlaten in de skischool terwijl jij de afdalingen onveilig maakt. Ook snowboarders zijn hier meer dan welkom en kunnen in het funpark ook nog het beste van zichzelf geven. Als je toch niet dagelijks op de pisten wil staan, kan je nog altijd de omgeving verkennen en de cultuur opsnuiven in deze gemeente.

Skigebied

Warth & Schröcken

Hoogteligging dorp

1270 m

Aantal km piste

56 km in skigebied Warth & Schröcken

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
31 17 10 4 11 0 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5519-2670

E-mail: info@schroecken.at

Website: www.warth-schroecken.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info   

Skischolen

Wanneer je niet helemaal tevreden bent over je capaciteiten als wintersporter, kan je nog altijd enkele minpuntjes bijschaven in de skischool van de Oostenrijkse gemeente. Zo kan je als skiër voor het voordelige tarief van 45 euro een volledige dag in groep begeleid worden. Een snowboarder moet in deze regio wel 10 euro meer op de tafel leggen om zo'n opvolging te krijgen. Je kan hier eveneens een halve dag les volgen. Deze cursus kost je dan nog minder en komt neer op 35 euro per dag, zowel voor de snowboarder als voor de skiër. Om een persoonlijke instructeur te strikken voor een dag, moet je wel wat dieper in je portefeuille graaien en is de kostprijs voor een volledige dag op de latten 162 euro.

Kinderinfo

Kinderen tussen de drie en vijf jaar krijgen aparte skilessen omdat ze in de skischool voor hen een aparte benadering hebben. Deze telgen kunnen namelijk rekenen op een zeer intensieve manier van les krijgen, ze worden spelenderwijs ondergedompeld in de wereld van de sneeuw en krijgen daardoor stilaan de technieken volledig onder de knie. Ook kunnen ze kennismaken met Paulis de sneeuwman en het iglodorp. Bovendien kunnen de kinderen in alle restaurants van het skigebied terecht met de Paulis-kaart om tijdens de middag een heerlijke lunch voorgeschoteld te krijgen. Deze opvang kost de ouders telkens 8 euro per dag. Om de lessen te volgen moeten ze dan weer gemiddeld 43 euro neertellen.

Activiteiten

Om plezier te beleven in de Oostenrijkse gemeente kan je ook eens de latten een dag aan de kant laten staan en eens een bezoekje gaan brengen aan het Flying Fox Park of de natuur bewonderen met een van de talrijke winterwandelwegen. Avonturiers kunnen het zelfs nog een stapje verder zetten en aan ijsklimmen doen. Bovendien zijn er nog enkele kerken en kapellen waar de cultuurfanaten altijd naartoe kunnen trekken om ook aan hun trekken te komen.

Sport & Fitness

Op een sneeuwzekere hoogte tussen 1500 en 2050 meter ligt het skigebied Warth & Schröcken. Op deze plaats is het rijk voornamelijk voor de skiërs en snowboarders. Langlaufers moeten het immers zien te stellen met een loipenetwerk van 18 kilometer. Voor de skiers is er daarentegen 58 kilometer aan pisten voorzien. Ook dat aanbod is niet zo uitgebreid, maar op de afdalingen kan je wel voldoende variatie in je wintervakantie brengen. Er zijn immers talrijke blauwe, rode en zwarte pisten aanwezig. De snowboarders kunnen bovendien ook voor afwisseling zorgen in het funpark en als ze zich helemaal klaar voelen om in de competitie te stappen, kunnen ze nog altijd de strijd aangaan met de andere snowboarders in de boardercross.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Schröcken zijn er amper 5 bars waar je gezellig iets kan gaan drinken om even een tussenstop te houden. Daardoor is het uitgaansleven in deze gemeente niet bijzonder uitgebreid en moet je 's nachts ook niet rekenen op heel wat beweging in het dorp. Je kan hier gemakkelijk iets gaan drinken, maar er hangt hier voornamelijk een gemoedelijke sfeer. Daarnaast is het eveneens mogelijk om je dag af te sluiten in een van de restaurants en zo ook een rustig moment met de familie of met vrienden door te brengen.

Afstand tot Brussel

830 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Dornbirn

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?