Home » Oostenrijk » Skidorp Schruns print deze pagina
icon skigebied Schruns

Skidorp Schruns (Oostenrijk)

Algemene info

In het dal van Montafon behoort Schruns tot een van de grotere gemeenten. De berg Hochjoch is een ware trekpleister voor de wintersporters en ook dankzij het Dreamland voor kinderen komen de families massaal naar dit skidorp. Zij kunnen zich niet alleen op de pisten bezighouden, maar ook eens naar het grootste sportcentrum ter wereld afzakken of iets gaan drinken in een van de verschillende bars en pubs. In Schruns hebben ze er ook nog voor gezorgd dat er ontzettend veel wandelwegen aanwezig zijn waardoor je je kan laten inpakken door de pracht en praal van deze omgeving. Bovendien kan je in het buurdorpje Tschagguns alle rust vinden die je zoekt.

Skigebied

Montafon

Hoogteligging dorp

700 m

Aantal km piste

220 km in skigebied Montafon

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
111 81 42 22 25 9 4 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5556-721660

E-mail: info@schruns-tschagguns.at

Website: www.schruns-tschagguns.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info     

Skischolen

Om je vaardigheden op punt te stellen in Schruns kan je terecht in de plaatselijke skischool. Je hebt er de mogelijkheid om groepslessen te volgen als skiër en daarvoor moet je dagelijks 50 euro neertellen. Ook voor snowboarders geldt deze prijs. Als je echter niet in groep wil begeleid worden, kan je nog altijd kiezen voor een privécursus. Maar dan kunnen de prijzen wel aardig oplopen. Een volledige dag met een persoonlijke instructeur op de pisten doorbrengen komt namelijk neer op 300 euro, maar om de prijs wat te drukken kan je ook 2 uur les per dag volgen.

Kinderinfo

In deze skischool wordt er geen onderscheid gemaakt tussen volwassenen en kinderen. Jouw telgen kunnen hier niet genieten van een aparte begeleiding en tijdens de middag is er voor hen ook geen speciale opvang voorzien. Maar de ouders kunnen met hun kinderen wel aankloppen bij de kinderopvang in het dorp zelf en daar kunnen de allerkleinsten een volledige dag spelen voor slechts 37 euro per dag. Op aanvraag kan je hier zelfs beroep doen op een babysit. In Dreamland zijn de kinderen dan weer wel speciale gasten en kunnen ze rekenen op alle aandacht van de instructeurs.

Activiteiten

Schruns wordt omringd door de bergketens Silvretta, Verwall en Rätikon en deze prachtige omgeving leent zich uiteraard voor betoverende wandelingen. Je kan hier avontuurlijke trektochten maken, maar eveneens een romantische sneeuwschoenwandeling met twee afleggen. Verder kan je nog schaatsen, paragliden en de geschiedenis induiken met in het Heimatmuseum van Schruns. Als het te slecht weer is om op de latten te gaan staan, kan je ook nog altijd een namiddag in het zwembad doorbrengen.

Sport & Fitness

Het Oostenrijkse gebied Montafon herbergt tal van gemeenten waaronder het skidorp Schruns. Daardoor kunnen wintersporters zich te goed doen aan een pistenetwerk van 220 kilometer. Het merendeel van de afdalingen is blauw, maar dat wil niet zeggen dat de gevorderden en professionals zich zullen vervelen in deze regio. Ook voor hen zijn er tal van afdalingen voorzien en zo kunnen de pro's beschikken over maar liefst 42 zwarte pisten. Daarnaast worden de snowboarders nog wat extra in de watten gelegd en kunnen ze het beste van zichzelf laten zien in de twee funparken en de halfpipe. Ook langlaufers zullen zich geen seconde vervelen in dit oord en kunnen met 102 kilometer loipen hun dagen gemakkelijk vullen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Schruns moet je minstens een avond uit eten gaan en een van de verscheidene restaurants een bezoekje gaan brengen. Om je helemaal te laten onderdompelen in de Oostenrijkse cultuur mag een plaatselijk gerecht dan ook niet ontbreken, bovendien zal je er nog een heerlijke avond doorbrengen. Als je liever iets gaat drinken met vrienden, kan je nog altijd naar een van de bars of cafés trekken. In totaal kan je op 13 plaatsen terecht waardoor je in deze regio al eens stevig kan doorzakken. De liefhebbers moeten ook absoluut de wijnbar eens bezoeken en voor een wilde avond kan je ook eens langsgaan in een van de plaatselijke discotheken.

Afstand tot Brussel

875 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Schruns

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?