Home » Oostenrijk » Skidorp Schwendt print deze pagina
icon skigebied Schwendt

Skidorp Schwendt (Oostenrijk)

Algemene info

Het idyllische dorpje Schwendt bevindt zich in Tirol en ligt vlakbij Kössen. Deze gemeente doet het rustig aan en laat je genieten van een wintervakantie zonder meer. Hier kan je gebruik maken van een uitgebreid pistenetwerk, maar 's avonds kom je niet terecht in een drukte van jewelste. Schwendt heeft namelijk een beperkt après-skigebeuren waardoor veel nachtbrakers naar Kössen trekken. Verder kan je in deze regio genieten van het landschap en onnoemelijk veel wandelingen maken op de berg Wilder Kaiser.

Skigebied

Kaiserwinkl

Hoogteligging dorp

800 m

Aantal km piste

50 km in skigebied Kaiserwinkl

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
27 16 7 15 4 1 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5011-0010

E-mail: info@kaiserwinkl.com

Website: www.kaiserwinkl.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In Schwendt is er geen skischool gevestigd, je kan naar de privéschool Zahmer Kaiser trekken waar de prijzen al gauw hoog zullen oplopen of je kan in Kössen de nodige technieken leren beheersen. Voor een dag skiles in groep leg je 47 euro op de tafel, snowboarders moeten daarentegen slechts 35 euro neer te tellen. Ze vertoeven dan ook amper 2 uur op de pisten met begeleiding in tegenstelling tot de skiërs die telkens 4 uur per dag les krijgen. Voor een meer persoonlijke omgang kan je ook hier kiezen voor de privécursus. Die kost 168 euro per dag en voor elke extra persoon leg je nog eens 20 euro bij op de tafel. In de private skischool kost het je daarentegen maar 160 euro per dag.

Kinderinfo

Kinderen kunnen in deze Oostenrijkse gemeente hoofdzakelijk opgevangen worden in de skischolen. In de skischool van Kössen zijn jouw telgen dan ook meer dan welkom en kunnen ze vanaf 3 jaar hun eerste passen op de latten zetten. Als ze telkens 2 uur per dag op de oefenweide begeleiding krijgen, moeten de ouders voor zo'n drie dagen 70 euro op de de tafel leggen, maar je kan deze kosten ook wat naar beneden halen door een oefendag te nemen van 25 euro. Als jouw kinderen al wat ouder zijn, worden ze ingedeeld in groepen naargelang hun niveau. Beginners komen bij Piggi Pinguïn terecht, terwijl Rudy de Racer wat meer houdt van snelheid en de waaghalzen mee op sleeptouw neemt. In totaal zijn er 6 verschillende groepen. Voor een dag op de pisten betaal je 47 euro.

Activiteiten

Aan de voet van de Wilder Kaiser ligt het Oostenrijkse skidorp Schwendt waar je niet alleen toegang krijgt tot de talrijke pisten, maar waar er een hele bergwereld op je ligt te wachten. Hier kun je verschillende wandelingen maken dankzij de diverse wandelroutes, maar je kan evengoed rodelen en schaatsen. Bovendien worden er een aantal evenementen georganiseerd waardoor je je niet gauw zal vervelen. Zo is er zelfs een gratis skiweek, maar ook een adventmarkt en een bikerparty.

Sport & Fitness

In het skigebied Kaiserwinkl zijn het vooral de beginners en lichtgevorderden die niet snel genoeg zullen krijgen van de vele afdaling omdat zij over het omvangrijkste netwerk beschikken. Er zijn in totaal namelijk 50 kilometer aan pisten voorzien voor de skiërs en snowboarders. Maar de vergevorderden zullen hier toch wat op hun honger blijven zitten. Naast de pisten zijn er voor snowboarders echter geen extra voorzieningen aanwezig. Langlaufers hebben daarentegen geen enkele reden tot klagen, want voor hen is er 169 kilometer loipen beschikbaar waaraan ze zich te goed kunnen doen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Om de Oostenrijkse cultuur ten volle te beleven, moet je eens in een van de 7 restaurants van Schwendt een hapje komen eten. Verder zijn er nog een viertal hutten en almen waar je even een tussenstop kan nemen en op adem kan komen tijdens een van de afdalingen, maar de echte feestvierders zullen enkel in het naburige dorp Kössen aan hun trekken komen. Hier kan je immers niet tot in de vroege uurtjes doorzakken.

Afstand tot Brussel

887 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Kufstein

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?