Home » Oostenrijk » Skidorp See im Paznauntal print deze pagina
icon skigebied See im Paznauntal

Skidorp See im Paznauntal (Oostenrijk)

Algemene info

In de vallei Paznaun de deelstaat Tirol ligt het liefelijke dorpje See waar je een heerlijke tijd op de pisten kan doorbrengen, maar er nog meer op je ligt te wachten in de gemeente zelf. Zo kan je ook de geschiedenis doorgronden tijdens je tijd hier en verschillende kerken bezoeken of is het eveneens mogelijk om je niets aan te trekken van deze culturele bezienswaardigheden en lekker uit te slapen wanneer je weer eens een nachtje bent blijven hangen in een van de bars of pubs. Maar zelfs met het gezin kan je naar dit dorp trekken en kunnen de kinderen in de opvang blijven van de skischool terwijl jij de pisten onveilig maakt.

Skigebied

See im Paznauntal

Hoogteligging dorp

1050 m

Aantal km piste

33 km in skigebied See im Paznauntal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
8 17 8 5 2 1 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-50990-400

E-mail: see@kappl-see.com

Website: www.see.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Om de kneepjes van de sport werkelijk tot in de allerkleinste details te beheersen, kan je in de skischool de nodige lessen nemen. Ook gevorderden kunnen zich hier nog wat bijschaven. Verder is deze regio bijzonder budgetvriendelijk. Skiërs hoeven voor een groepsles namelijk maar 45 euro per dag neer te tellen en de snowboarders hoeven zelfs nog minder te betalen. Zij kunnen voor 33 euro dagelijks de basis aanleren, maar hun uren zijn beperkter. Boarders krijgen immers maar 2 uur les terwijl skiërs er telkens 4 krijgen. Als je niet graag omringd wordt door vreemde mensen wanneer je iets leert, kan je nog altijd kiezen voor een privéles en daarvoor 180 euro per dag betalen. Elke extra persoon kost je bovendien nog eens 12 euro.

Kinderinfo

In de skischool van See im Paznauntal krijgen de kinderen minstens evenveel aandacht als de volwassen. De instructeurs staan namelijk dagelijks in voor de goede zorgen van de allerkleinsen. Zij leren niet alleen hoe ze de wintersport moeten uitoefenen, maar de kinderen maken ook ontzettend veel plezier. Elke dag van de week valt er voor hen wel iets te beleven. Is het niet de kinderdisco, dan wel een skiwedstrijd of een skishow. Voor de kinderen gelden wel dezelfde tarieven als voor de volwassen skiërs. De ouders moeten dus telkens 45 euro per dag neertellen.

Activiteiten

In See kan je er gemakkelijk met het hele gezin opuit trekken en de natuur bewonderen dankzij de verschillende uitgestippelde wandelroutes, maar je kan evenzeer de cultuur opsnuiven en tal van kerken en kapellen bezoeken. Als je echter wat meer actie wil, kan je nog altijd met de slee een rit maken of een namiddag de winkels wil afschuimen en de mode in Oostenrijk ontdekken. Tijdens de zomermaanden wordt deze plek bovendien omgetoverd tot een mountainbikeparadijs.

Sport & Fitness

Het Oostenrijkse dorp ligt in het gelijknamige skigebied op een sneeuwzekere hoogte waardoor je van november tot april verzekerd bent van een topvakantie op de latten. Voor de wintersporters zijn er in totaal 33 kilometer aan pisten voorzien en die zijn zo goed als gelijkwaardig verdeeld over de verschillende moeilijkheidgraden. Verder kunnen snowboarders ook in het funpark terecht om hun wildste stunts uit te proberen. Langlaufers zullen zich echter tevreden moeten stellen met slechts 6 kilometer loipen. Ze zullen ook naast de pisten wat vertier moeten opzoeken om een gevarieerde vakantie te verkrijgen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Bij Toni's, Hexenkessel of Simmy's Taya moet je zijn als je niet van plan bent om vroeg te gaan slapen. Ook 's nachts komt deze regio helemaal weer tot leven en kunnen de wintersporters zich helemaal uitleven in de plaatselijke cafés en bars. Er is wel geen discotheek aanwezig voor de fanatieke dansers, maar verder kan je de après-ski hier meemaken zoals het hoort. Als je het wat rustiger aan wil doen, kan je nog altijd de plaatselijke keuken proeven in een van de restaurants en daar een gezellige avond doorbrengen.

Afstand tot Brussel

610 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Landeck

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?