Home » Oostenrijk » Skidorp Serfaus print deze pagina
icon skigebied Serfaus

Skidorp Serfaus (Oostenrijk)

Algemene info

Net boven het Oberinntal ligt de Oostenrijkse gemeente Serfaus in Tirol. Hier kan je dagelijks wel van enkele zonnestralen genieten doordat in dit dorp meer dan 200 dagen de zon schijnt. Maar ook de omgeving straalt schoonheid uit en is een ideale plek om een wintervakantie door te brengen. Alles is immers in Serfaus aanwezig. Of je nu wil skiën, paragliden, feesten, genieten van een heerlijke lunch of met de kinderen wat quality time hebben. In Serfaus behoort het allemaal tot de mogelijkheden en het dorp biedt je zelfs meer, want wekelijks worden er verschillende evenementen georganiseerd en op de pisten zal je niet genoeg kunnen krijgen van al deze afdalingen.

Skigebied

Serfaus, Fiss & Ladis

Hoogteligging dorp

1427 m

Aantal km piste

214 km in skigebied Serfaus, Fiss & Ladis

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
47 123 44 11 16 11 0 1

Toeristische informatie

Tel: 0043-5476-6239

E-mail: info@serfaus-fiss-ladis.at

Website: www.serfaus-fiss-ladis.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Om in Serfaus in geen tijd te schitteren op de pisten, kan je best even een paar skilessen volgen in de plaatselijke skischool en je zo opwerken naar de top. Hier kan je als skiër een groepscursus nemen voor 72 euro per dag. Om lessen te volgen, maar niet gestoord te worden door anderen kan je best voor een privécursus kiezen en zo al de vaardigheden op een meer intensievere manier aan te leren.

Kinderinfo

Om jouw kinderen een goede opvang te geven wanneer je zelf op de pisten leuke momenten doorbrengt, staat er een professioneel lerarenteam ter beschikking. Zij zorgen ervoor dat jouw telgen op de oefenweide heerlijke tijden kunnen beleven met een springkasteel en tal gekke figuren op de weide zelf die je kan ontmoeten. Bovendien kan je ook kennismaken met de mascotte Murmli die er ook voor zorgt dat je in Serfaus optimaal kan genieten. Verder kunnen ook de gevorderde kinderen in deze weide het beste van zichzelf laten zien. Er is voor de allerkleinsten bovendien ook een opvang voorzien waarbij een opvoeder naar het hotel komt waarin je verblijft om je peuters te entertainen. De skilessen kosten dan weer 72 euro per dag en voor een middagopvang betaal je nog eens 16 euro.

Activiteiten

Tijdens de winter kan je niet alleen op de pisten je volledig uitleven om eens wat afwisseling te brengen in je vakantie kan je eveneens in de gemeente aan enkele activiteiten deelnemen. Zo is het er mogelijk om de natuur te verkennen via verschillende wandelpaden, maar kan je ook wat avontuur opzoeken tijdens het paragliden. Bovendien worden er in deze omgeving nog tal van concerten georganiseerd en kan je tijdens de Adventure Night met het hele gezin luisteren naar verhalen en kijken naar verscheidene shows.

Sport & Fitness

Serfaus, Fiss & Ladis is het skigebied waar je toegang tot hebt als je in Serfaus op vakantie komt. In deze regio hebben de snowboarders en skiërs geen enkele reden tot klagen met maar liefst 214 kilometer aan pisten ter beschikking. Hoewel het merendeel ervan rode afdalingen zijn, heb je hier ook uitdagingen genoeg voor de beginners en gevorderden. Verder kunnen de boarders ook hun talenten tonen in een van de 9 funparken. Maar ook de langlaufers moeten zich hier niet gediscrimineerd voelen, zij kunnen namelijk tal van routes afleggen op het netwerk van 52 kilometer loipen. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Naast de pisten stopt het leven niet. In Serfaus kan je gerust nog de nacht induiken in een van de bars of pubs. Bezoek zeker eens Patschi of George Apres Ski Pub om gezellig bij te praten met je vrienden of familie. Verder is het in deze gemeente ook mogelijk om de plaatselijke delicatessen te genieten in een van de restaurants. Beperk je echter niet tot dit skidorp als in deze regio vertoeft, maar ga ook eens in Fiss en Ladis op stap als je het nachtleven wil verkennen.

Afstand tot Brussel

870 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Landeck

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?