Home » Italië » Skidorp Sestrière print deze pagina
icon skigebied Sestrière

Skidorp Sestrière (Italië)

Algemene info

Het verhaal is intussen alom gekend, maar ik herhaal het hier graag even voor u: In 1932 besloot de beroemde Fiat directeur Agnelli helemaal onderaan de Monte Banchetta een skidorp uit de grond te stampen. Het zou het eerste moderne, mondaine geplande wintersportoord van de Alpen worden. En zo geschiedde. Tegenwoordig is het misschien wel niet het meest aantrekkelijke bergdorpje, maar toch is het dag in dag uit druk bezocht door mensen van over de hele wereld. Het beschikt dan ook over talloze uitgaansgelegenheden. Het skigebied waarin het resort zich situeert, kan verdeeld worden in Banchetta, Sises en Fraitiève. 

Skigebied

Via Lattea

Hoogteligging dorp

2035 m

Aantal km piste

400 km in skigebied Via Lattea

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
97 223 80 54 34 3 0 1

Toeristische informatie

IAT Sestrière

Tel. 0039-0122-755444
Info.sestriere@turismotorino.org
www.turismotorino.org

Skischolen

Vier skischolen aanwezig, voorzien van ruime oefenweides. Helaas zit de naambekendheid in de prijs meegerekend en betaalt u ruim 180 euro per persoon voor het volgen van een cursus die hier vijf dagen duurt, ongeacht u kiest voor skiën, snowboarden of langlaufen. 

Kinderinfo

Er is een kinderopvang, kinderkaroussel, babylift en een lopende band lift voorhanden.

Sport & Fitness

Gasten kunnen hier volop genieten van het skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen, hondensleeën, snowraften, snow scooteren, schaatsen, rodelen, curlen, zwemmen, paragliden, tennissen en squashen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Uitgaan gebeurt in de tientallen restaurants, bars, cafés, pubs, de tea room, de wijnbar, de disco, de dancing en de bioscoop. 

Afstand tot Brussel

1048 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Torino

Dichtstbijzijnde treinstation

Oulx

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?