Home » Oostenrijk » Skidorp Silbertal print deze pagina
icon skigebied Silbertal

Skidorp Silbertal (Oostenrijk)

Algemene info

Vanaf het Oostenrijkse dorp Silbertal kijk je uit op de imposante bergwereld met toppers als Verwall en Rätikon waardoor je jezelf even in een natuurparadijs waant. In deze gemeente draait het immers niet alleen om de wintersport, maar kan je je laten overdonderen door de alomtegenwoordigheid van bergen, beekjes, rivieren en sneeuw. Trek de natuur in en verdwaal in deze regio of geniet op culinair vlak van wat Oostenrijk je te bieden heeft. In Silbertal kan je overigens de geschiedenis en de tradities beter leren begrijpen in het plaatselijke museum en bij een bezoek aan de twee kerken.

Skigebied

Montafon

Hoogteligging dorp

889 m

Aantal km piste

220 km in skigebied Montafon

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
111 81 42 22 25 9 4 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5556-74112

E-mail: info@silbertal.at

Website: www.silbertal.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In Silbertal kan je ook samen met verschillende ski-instructeurs een prachtige tijd doorbrengen en tegelijkertijd ook nog iets bijleren. Verder kan je in deze skischool niet alleen lessen volgen, maar ook het nodige materiaal huren dat je nodige hebt om je outfit compleet te maken. Als je kiest voor een groepsles in deze school tel je als skiër de schappelijke prijs van 30 euro neer. Voor snowboarders worden er echter geen lessen voorzien, maar je kan wel nog kiezen voor een privébegeleiding en daarvoor lopen de kosten al gauw op tot 120 euro per dag. Voor elke extra persoon moet je bovendien ook nog eens 15 euro neertellen.

Kinderinfo

In de skischool is er eveneens een belangrijk plaatsje voorzien waar de kinderen zich kunnen amuseren en tevens ook de nodige vaardigheden aanleren. Ze zullen de ouders niet langer nodig hebben als ze eenmaal op de oefenweide hun tijd spenderen. Ze leren hier bovendien niet alleen skiën maar ook hoe ze de lift moeten gebruiken. Daarvoor hebben zij zelfs een aparte babylift en er is ook een kindercarrousel aanwezig waarmee ze zich uren kunnen bezighouden. Om er zeker van te zijn dat jouw kinderen de wintersportkriebel wel te pakken hebben, kunnen ze een oefendag uitproberen van 20 euro. Als blijkt dat ze hun latten niet meer willen uitdoen, hebben ze de mogelijkheid om lessen te volgen voor 30 euro per dag.

Activiteiten

Om het landschap verder te ontdekken naast de pisten kan je nog altijd een van de talloze wandelroutes volgen. Maar in Silbertal ligt ook het Berbaumuseum dat de geschiedenis van deze regio in een notendop weergeeft, een absolute must als je houdt van Oostenrijkse traditie. Verder kan je die traditie ook opzoeken in de St. Agatha Bergknappenkapelle of de Pfarrkirche van de heilige Nikolaus. Als je wat meer actie wil, kan je ook nog altijd schaatsen, golfen of aan Nordic walking doen.

Sport & Fitness

Silbertal behoort tot het Oostenrijkse skigebied Montafon. Daardoor kunnen wintersporters beschikken over een pistenetwerk van 220 kilometer. Het merendeel van de afdalingen kleurt blauw, maar dat wil niet zeggen dat de gevorderden geen afdalingen aanwezig zijn. Zij kunnen namelijk de tijd van hun leven doorbrengen op maar liefst 42 zwarte pisten. Verder hebben de snowboarders in deze regio alles wat ze zich maar kunnen wensen, naast de pisten kunnen ze immers hun talenten tonen in de halfpipe of een van de twee funparken. Bovendien hebben langlaufers hier ook een uitgebreid netwerk om hun dagen mee te vullen en kunnen ze zich uitleven op 102 kilometer loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Om de plaatselijke lekkernijen te proeven, moet je niet alleen in de Oostenrijkse restaurants aan tafel schuiven. Je kan zelfs bij het plannen van jouw wintervakantie ervoor zorgen dat je van deze keuken dagelijks kan genieten door het juiste hotel te boeken. In enkele van de hotels serveren ze namelijk heerlijke Oostenrijkse diners die je zeker niet mag missen. Verder kan je nog altijd even stoom aflaten in een van de bars, maar het après-skigebeuren is hier eerder gemoedelijk dan uitbundig.

Afstand tot Brussel

880 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Schruns

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?