Home » Oostenrijk » Skidorp Sillian print deze pagina
icon skigebied Sillian

Skidorp Sillian (Oostenrijk)

Algemene info

Aan natuur geen gebrek in de Oostenrijkse gemeente Sillian en ook in de omgeving daarrond zal je niet genoeg kunnen krijgen van de overdonderende landschappen met onder andere de Grossglockner en de Dolomieten in de buurt. Toch is dat niet het enige dat je zal weten te bekoren als je naar Sillian afzakt, want hier zijn er talloze pisten en loipen voor de wintersporters en kunnen ze bovendien de technieken nog wat perfectioneren in de skischool. Als je liever het nachtleven induikt, kan je nog altijd naar de plaatselijke stubes en bars trekken, want ook daar kan je je wel altijd amuseren. Voor de kinderen zijn er in de skischool geen speciale voorzieningen, maar er is wel een algemeen opvangcentrum in de buurt zodat ook gezinnen hier welkom zijn.

Skigebied

Hochpustertal in Osttirol

Hoogteligging dorp

1103 m

Aantal km piste

61 km in skigebied Hochpustertal in Osttirol

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
9 41 11 6 4 1 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-50-212300

E-mail: hochpustertal@osttirol.com

Website: www.osttirol.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

Skiërs, snowboarders en zelfs Nordic wandelaars kunnen in de skischool van Sillian de nodige lessen volgen om de vaardigheden bij te schaven. In de meeste scholen kan je kiezen tussen een gezamenlijke cursus of een persoonlijke begeleiding, maar in deze skischool is het enkel mogelijk om privélessen te nemen. Zo betalen skiërs en snowboarders voor een dag op de piste met begeleiding al gauw 42 euro per uur, wat neerkomt op 165 euro als je een volledige dag instructies wil krijgen. Voor elke extra persoon betaal je bovendien nog eens een supplement van 20 euro.

Kinderinfo

Voor de kinderen zijn er in deze skischool geen aparte maatregelen getroffen. Maar boek vooral een kindvriendelijk hotel in Sillian en jouw spruiten kunnen zich in deze opvang urenlang amuseren. Verder kunnen de kinderen tussen 1 en 4 jaar ook altijd terecht in het Kinderbetreuungzentrum van Osstirol waar ze van maandag tot vrijdag in de voormiddag kunnen vertoeven.

Activiteiten

Om jouw wintervakantie wat op te leuken kan je ook in het dorp blijven en hoe je niet dagelijks naar de pisten te trekken. Maak ook eens een romantische rit met de paardenslee of ga een avontuurlijke wandeltocht maken. Maar je kan ook schaatsen en ijsstokschieten. Wil je daarentegen niet te actief zijn, ga dan naar het zwembad, de sauna of neem een massage en vergeet te midden van de Alpen al je zorgen in Sillian. Bezoek in deze gemeente overigens ook enkele musea om volledig een te worden met deze streek en de geschiedenis van het dorp beter te leren kennen.

Sport & Fitness

Vanaf november ben je in Sillian aan het juiste adres, want deze gemeente bevindt zich op een sneeuwzekere hoogte in het skigebied Hochpustertal waardoor je je om het weer alvast geen zorgen moet maken. In deze regio is het zowel voor de skiërs en snowboarders als voor de langlaufers een geschikte plaats. Ze kunnen zich namelijk uitleven op een pistenetwerk van 61 kilometer. Hoewel er overwegend rode pisten aanwezig zijn, hebben de gevorderden voldoende zwarte afdalingen. Voor de beginners zijn 9 pisten daarentegen wel wat pover. Snowboarders kunnen dat compenseren door bijvoorbeeld naar een van de twee funparken af te zakken of trucs uit te proberen in de halfpipe. Voor langlaufers zijn er hier zeker en vast genoeg loipen gevestigd dankzij het netwerk van 102 kilometer.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Ontspannen is minstens even belangrijk als inspannen en daarom zijn er in Sillian naast de pisten ook tal van skihutten waar je even een tussenstop kan houden. De après-ski gaat hier van start in de namiddag en kan gerust verder gezet worden in een van de bars en cafés tot in de vroege avond of je kan zelfs je helemaal laten gaan en de klok rond feesten. Er zijn immers nog een aantal cafés en discotheken in deze Oostenrijkse gemeente gevestigd, maar laat je eveneens eens verleiden om gezellig te tafelen in een van de restaurants en zo de dag af te sluiten met een culinair hoogstandje.

Afstand tot Brussel

1088 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Sillian

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?