Home » Finland » Skidorp Sirkka print deze pagina
icon skigebied Sirkka

Skidorp Sirkka (Finland)

Algemene info

Wie naar Sirkka trekt, wil geen volledige vakantie op de pisten vertoeven, maar ook de omgeving gezien hebben. Deze gemeente bevindt zich in het Finse skigebied Levi en is een plek waar wintersport en après-ski moeiteloos in elkaar overvloeien. Hier kan je het feest vanop de afdalingen gewoon verder zetten tot in de vroege uurtjes. Daarnaast is het ook perfect mogelijk om met je gezin naar deze plek af te zakken doordat er in de skischool opvangmogelijkheden zijn voor jouw kinderen. Maak ook eens een winterwandeling in deze regio en ga zeker en vast op safari als je in Sirkka wat afwisseling wenst.

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

Levi

Hoogteligging dorp

531 m

Aantal km piste

39 km in skigebied Levi

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
17 19 3 14 1 2 0 0

Toeristische informatie

Tel: 00358-58-166393300
E-mail: levin.matkailu@levi.fi
Website: www.levi.fi

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Finland bereiken door te surfen naar www.visitfinland.com

Skischolen

Van oktober tot mei kan je in Sirkka bij de skischool komen aankloppen en om hulp vragen bij het aanleren van ski- of snowboardtechnieken. De verschillende instructeurs zullen je immers maar al te graag helpen. Om vier uur op de latten te staan tel je 120 euro neer, als je maar een halve dag op de pisten wil vertoeven, komt het bedrag neer op 64 euro per persoon. Hier is het niet mogelijk om groepslessen te volgen, maar word je individueel begeleid. Hierdoor krijg je een veel intensievere training. Voor elke extra persoon die zich aan deze lessen toevoegt, betaal je een supplement van 20 euro.

Kinderinfo

De kinderen kunnen hier terecht in de Werner Ski School net zoals dat in Ruka mogelijk is. Ouders kunnen een zorgeloze tijd op de pisten doorbrengen, want hun kinderen zijn hier in veilig handen op de oefenweide. Daar worden ze in kleine groepjes verdeeld en krijgen ze de eerste technieken aangeleerd. Bovendien kunnen ook gevorderde kinderen nog wat bijleren en enkele lessen nemen. Als je passie niet uitgaat naar skiën, kan je overigens ook nog altijd lessen volgen om het snowboarden onder de knie te krijgen. Voor meer informatie kan je terecht op www.ski.fi.

Activiteiten

In deze Finse gemeente kan je ook de latten eens aan de kant laten staan en op safari gaan. Er worden hier verscheidene uitstappen georganiseerd met een husky, sneeuwscooter of met rendieren waarvan je er zeker eens eentje geprobeerd moet hebben. Ook kan je hier komen vissen en de natuur verkennen tijdens een van de winterwandelingen.

Sport & Fitness

Voor de wintersporters die staan te trappelen van ongeduld om de pisten te betreden, is er goed nieuws. Zij kunnen zich in het skigebied Levi naar hartenlust uitleven. Snowboarders en skiërs kunnen in deze omgeving het beste van zichzelf geven op 39 kilometer aan pisten. Hier zijn echter overwegend eenvoudige tot middelzware afdalingen waardoor de professionals zich al gauw zullen vervelen. Maar snowboarders kunnen nog altijd het beste van zichzelf geven in het funpark als ze even uitgekeken zijn op de afdalingen. Het rijk is hier echter aan de langlaufers. Voor hen is er immers een loipenetwerk van maar liefst 250 kilometer aanwezig.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Sirkka gaan ze alvast niet met de kippen op stok, hier kunnen nachtbrakers werkelijk hun hart ophalen. Er zijn niet alleen skihutten waar je even op adem kan komen tijdens het skiën, maar je kan het feest al starten in de namiddag tijdens de après-ski. Verder zijn er in het centrum nog tientallen bars en pubs waar je nadien naartoe kan trekken. Er is hier voor ieder wat wils. Verschillende wijnbars, een koffiehuis en enkele discotheken zullen zeker in de smaak vallen. Overigens kan je hier niet alleen feesten, maar ook op culinair vlak kan je in Sirkka je helemaal uitleven. Zo zijn er meer dan dertig restaurants waar je gezellig kan gaan tafelen.

Afstand tot Brussel

2782 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Kittila

Dichtstbijzijnde treinstation

Sirkka

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?