Home » Oostenrijk » Skidorp Söll print deze pagina
icon skigebied Söll

Skidorp Söll (Oostenrijk)

Algemene info

Söll is niet zomaar een Oostenrijkse gemeente, maar wel een plaats waar je even stil kan staan bij de authenticiteit die nog bewaard gebleven is in de dorpskern en de pracht van de natuur waardoor je dagelijks omgeven wordt. Om een gezinsvakantie in deze streek door te brengen, kan je absoluut in Söll verblijven. In de skischolen kunnen de kinderen zich amuseren en ook de beginnende ouders kunnen in deze scholen de nodige lessen volgen om het te maken tot een echte professional. Maar ga ook eens de natuur verkennen met een van de wandelroutes en laat je gastronomisch betoveren in een van de restaurants. Om elk hoekje en in elke straat schuilt in Söll wel iets waarover je je kan verbazen. Deze gemeente brengt jouw wintervakantie in hogere sferen.

Skigebied

Wilder Kaiser - Hohe Salve - Brixental

Hoogteligging dorp

703 m

Aantal km piste

340 km in skigebied Wilder Kaiser - Hohe Salve - Brixental

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
120 132 27 40 36 14 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-50509-210

E-mail: soell@wilderkaiser.info

Website: www.wilderkaiser.info

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

Om in Söll je kennis bij te schaven over de wintersport moet je niet ver gaan, in deze gemeente zijn namelijk 2 skischolen gevestigd waar je de vaardigheden kan vervolledigen om zo een echte professional te worden. Als skiër kan je kiezen voor een groepsles en daarvoor moet je dagelijks ongeveer 65 euro voor op de tafel leggen. Een snowboarder kan enkel een halve dag les volgen wat neerkomt op 55 euro. Maar wie zich niet kan aanpassen in groep, heeft nog altijd de mogelijkheid om voor een persoonlijke begeleiding te kiezen. De kostprijs daarvan varieert dan weer tussen de 200 en 230 euro.

Kinderinfo

In deze scholen kunnen de kinderen eveneens terecht om een leuke wintervakantie mee te maken. Zij krijgen de beste instructeurs en de mooiste oefenweide opdat ze in geen tijd het skiën onder de knie krijgen. Voor hen zijn er bijvoorbeeld aparte liften voorzien en worden er ook verschillende spelletjes georganiseerd. Verder kunnen ze ook danspasjes uitproberen tijdens de kinderdisco of laten de competitieve kinderen het beest in zich los tijdens een skiwedstrijd. De allerkleinsten mogen maar een halve dag op de pisten blijven en dat kost de ouders slechts 35 euro. Als je kinderen al wat ouder worden, zal je ook meer op de tafel moeten leggen. Een volledige dag komt namelijk neer op 65 euro. Voor de kinderopvang tijdens de middag betaal je bovendien nog eens 10 euro.

Activiteiten

Behalve de traditionele wintersporten, kan je hier eveneens een actieve vakantie beleven op een totaal andere manier. Trek dagelijks de bergen in via de talrijke wandelroutes, beklim de bergwanden of kijk uit over de landschappen tijdens het paragliden. Bovendien moet je in Söll zeker eens naar het Panoramabath gaan waar zowel jong als oud zich kan verfrissen.

Sport & Fitness

Söll is een onderdeel van het omvangrijke skigebied Wilder Kaiser-Hohe Salve-Brixental waarin nog verschillende andere gemeenten gevestigd zijn. Hier kunnen de skiërs en snowboarders zich pas echt laten gaan met een pistenetwerk van maar liefst 279 kilometer. De eenvoudige en middelzware afdalingen zijn weliswaar in de meerderheid waardoor het kan zijn dat de veeleisende gevorderden hier niet aan hun trekken zullen komen. Toch kunnen ze beschikken over 27 zwarte pisten. Snowboarders kunnen daarnaast ook nog hun talenten tot in het funpark. Langlaufers kunnen dan weer hun dagen vullen met niet minder dan 180 kilometer aan loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Wie niet alleen naar hier gekomen is om op de latten te staan, kan maar beter goed uitgerust zijn. Hier kan je namelijk heel wat wilde nachten spenderen in een tiental bars en pubs. Bovendien is het ook goed mogelijk om tijdens het skiën of snowboarden even op adem te komen in de skihut en zo toch wat variatie in jouw dag te brengen. Maar waar ze in Söll echt mee kunnen uitpakken is het culinaire aanbod. Hier kan je zowel genieten van een gastronomisch diner als een snelle snack en van de internationale of plaatselijke keuken. Met een veertigtal restaurants zal je immers keuze genoeg hebben en kan iedereen hier zijn gading vinden.

Afstand tot Brussel

890 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Kufstein

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?