Home » Andorra » Skidorp Soldeu print deze pagina
icon skigebied Soldeu

Skidorp Soldeu (Andorra)

Algemene info

Soldeu photo, copyright:

Er zijn wel enkele redenen te bedenken waarom je naar deze skigemeente zou afzakken om een wintervakantie hier te spenderen, maar dat The Sunday Times deze plek uitgeroepen heeft tot een van de meest budgetvriendelijke skigebieden van Europa is behoorlijk doorslaggevend. Die titel verdedigt Soldeu tot op de dag van vandaag met verve. Hier kan je niet alleen op de pisten prachtige momenten doorbrengen, ook in het kuuroord Caldea kan je even al je zorgen vergeten en verder zal het de dames zeker interesseren dat je belastingvrij kan winkelen in dit dorp.

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

GrandValira

Hoogteligging dorp

1800 m

Aantal km piste

193 km in skigebied GrandValira

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
99 53 41 25 30 1 3 0

Toeristische informatie

Tel: 00376-85-2492
E-mail: info@grandvalira.com
Website: www.grandvalira.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Andorra bereiken op het nummer: 02/502.12.11 of mailen naar: info@andorra.be. 

Skischolen

Wanneer je in Soldeu op vakantie komt, hoef je geen volleerd skiër te zijn. Hier kan je namelijk in de skischool nog enkele lessen volgen om je technieken te verbeteren. De school heeft bovendien nog andere vestigingen in Canillo en El Tarter. Als skiër kan je hier zowel groeps- als privélessen volgen. Maar een groepscursus is heel wat goedkoper. Per dag tel je immer 40 euro neer en voor een cursus van drie dagen hoef je zelfs maar 108 euro te betalen. Als je daarentegen kiest voor een persoonlijke begeleiding, kom je algauw aan 72 euro per dag. In Canillo en El Tarter hanteren ze dezelfde prijzen.

Kinderinfo

Met het hele gezin naar deze Andorrese gemeente trekken vormt geen enkel probleem, want zelfs de allerjongsten worden in Soldeu op hun wenken bediend. Zo is er een opvang waar ze samen met de andere kinderen een heerlijke tijd kunnen doorbrengen en ze voor 44 euro een volledige dag kunnen verblijven. Als ze iets ouder worden, kunnen ze al kennismaken met de sneeuw en voor de eerste keer op de latten gaan staan. Je kan je kinderen in de skischool inschrijven voor een aantal lessen op een aparte oefenweide. Die cursus kost de ouders dan weer 57 euro, maar als ze het niet zien zitten om vier uur lang op de pisten te vertoeven, kunnen ze nog altijd een halve dag les volgen.

Activiteiten

Cultuurliefhebbers zullen in deze gemeente niet weten waar eerst te beginnen want in Soldeu liggen een vijftal museums die je zeker en vast gezien moet hebben. Er is hier ook een kapel uit de zeventiende eeuw gevestigd ter ere van St. Bartholomeus. Verder kan je ook nog altijd gaan ontspannen in het grootste kuuroord van Europa, Caldea, en zullen dames maar al te graag horen dat je in deze omgeving belastingvrij kan shoppen.

Sport & Fitness

Soldeu maakt deel uit van het skigebied Grandvalira wat zoveel betekent als een plaats waar skiërs en snowboarders volop hun hart kunnen ophalen. Voor hen zijn er maar liefst 193 kilometer aan pisten voorzien waarop ze hun dagen gemakkelijk kunnen vullen. Beginners zijn hier in het paradijs want voor hen zijn er bijna honderd pisten waarop ze hun vaardigheden kunnen bijschaven, maar ook de gevorderden hebben afdalingen genoeg ter beschikking. Verder is het voor de snowboarders mogelijk om de pisten eens in te ruilen voor iets beters. De freestylers kunnen zich immers uitleven met drie funparken, drie quarterpipes en een halfpipe. Voor langlaufers is het aanbod wat beperkter en zijn er slecht 35 kilometer aan loipen aanwezig.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Wie energie voor twee heeft en naast de pisten ook nog eens een stapje in de wereld wil zetten, is in Soldeu alvast aan het juiste adres. In totaal zijn er hier twintig bars en pubs waar je een wilde avond kan beleven. Verder zijn er ook nog enkele discotheken waar je de dansvloer onveilig kan maken. Zo moet je zeker eens naar de Capital of Pussycat gaan als je niet van plan bent om vroeg naar huis te keren. Maar ook als je het liever iets rustiger aan wil doen, zijn er in Soldeu tal van mogelijkheden en kan je een gezellige avond beleven. Reserveer eens een tafeltjes in een van de restaurants en ontdek wat Andorra je op culinair vlak te bieden heeft.

Afstand tot Brussel

1143 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Toulouse-Blagnac

Dichtstbijzijnde treinstation

L'Hospitalet-près-l'Andorre

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?