Home » Oostenrijk » Skidorp Sonnenalpe Nassfeld-Sonnleitn print deze pagina
icon skigebied Sonnenalpe Nassfeld-Sonnleitn

Skidorp Sonnenalpe Nassfeld-Sonnleitn (Oostenrijk)

Algemene info

In Karinthië ligt de Oostenrijkse gemeente Sonnenalpe Nassfeld-Sonnleitn waar je zowel een gezinsvakantie als jongerentrip kan beleven. Op de pisten kan namelijk iedereen zijn gading vinden met een pistenetwerk van 110 kilometer en in de skischool zijn er opvangvoorzieningen voor de kinderen. Ze kunnen immers met Bobo de pinguïn een leuke tijd doorbrengen in de oefenweide. Verder heeft het nachtleven nog heel wat in petto voor de feestvierders en kan je hier tot in de vroege uurtjes gemakkelijk in de cafés blijven plakken. Daarnaast wordt ook de culinaire kant van deze regio niet vergeten en kan je tijdens een festival van allerlei lekkernijen proeven.

Skigebied

Skiarena Kärnten Nassfeld-Hermagor

Hoogteligging dorp

1500 m

Aantal km piste

110 km in skigebied Skiarena Kärnten Nassfeld-Hermagor

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
30 69 11 17 8 5 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-4285-8241

E-mail: info@nassfeld.at

Website: www.nassfeld.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In de skischool van Sonnenalpe Nassfeld-Sonnleitn kan je terecht om de basis aan te leren, maar evengoed nog wat technieken verfijnen. Zo kan je al voor 45 euro een groepsles volgen als skiër en ook de snowboarders kunnen voor deze prijs groepscursussen nemen. Als je daarentegen kiest voor een persoonlijke begeleiding kan je per uur 49 euro op de tafel leggen. In deze skischool kan je maximaal 4 uur les na elkaar volgen en dat komt dan neer op 199 euro. Voor elke extra persoon betaal je bovendien een supplement.

Kinderinfo

Vanaf drie jaar kunnen de kinderen ook deel uitmaken van een team en in de skischool van de gemeente verblijven in de Bobo Miniclub. Daar kunnen jouw telgen samen met de andere kinderen uren plezier beleven en zich gemakkelijk amuseren. Je komt niet alleen in aanraking met de sneeuw en wintersport, maar je leert hier ook samen spelen en in groep functioneren op een ludieke wijze. Bovendien is er ook een binnenspeeltuin waarin ze een leuke tijd kunnen spenderen als het eens een dag minder goed weer is. Als ouder moet je hier 50 euro per dag op de tafel leggen. Bij de iets oudere kinderen wordt het al een beetje serieuzer en wordt de sport ook alsmaar belangrijker. Hier kan je bovendien tijdens de middag in de opvang verblijven. Voor een volledige dag met middageten betaal je 53 euro per dag.

Activiteiten

In deze regio kom je niet alleen om op de pisten te vertoeven, maar deze regio staat ook bekend om de gastronomische delicatessen. In oktober kan je bijvoorbeeld tijdens een soort van festival, het Gitschtal Valley Cabbage Festival, proeven van al het lekkers dat ze in de streek aanbieden. Verder kan je ook naar de langste skiwedstrijd van de wereld gaan kijken tijdens de Armin Assinger Nassfeld Trophy. Maar je kan hier evengoed een romantische rit met de paardenslee maken of een rondje gaan schaatsen.

Sport & Fitness

Deze Oostenrijkse gemeente ligt in de Skiarena Kärnten Nassfeld-Hermagor en daardoor kunnen de vakantiegangers genieten van 110 kilometer aan pisten. Voor de skiërs en snowboarders zijn er hoofdzakelijke rode en blauw pisten aanwezig waarop ze zich kunnen uitleven. De professionals moeten het stellen met 11 zwarte afdalingen. Als snowboarder heb je in deze regio geen enkele reden tot klagen en kan je je volledig uitleven in de twee funparken, de quarterpipe en de halfpipe. Verder zijn ook de langlaufers in dit oord aan het juiste adres en zullen ze hun hart kunnen ophalen dankzij het pistenetwerk van 111 kilometer.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Sonnenalpe Nassfeld-Sonnleitn kan je naast de pisten ook een heerlijke tijd beleven door gezellig met je vrienden of familie iets te gaan drinken. Hier verglijdt de dag in nacht zonder al te veel moeite en kan je zorgeloos op café blijven hangen. Er zijn zowel pubs, bars als discotheken waar je een dansje kan plaatsen. Verder zijn er ook nog enkele restaurants waar je de plaatselijke keuken kan ontdekken en de dag kan afsluiten met een culinair hoogstandje.

Afstand tot Brussel

1123 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Klagenfurt

Dichtstbijzijnde treinstation

Tröpolach

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?