Home » Oostenrijk » Skidorp Spital am Pyhrn print deze pagina
icon skigebied Spital am Pyhrn

Skidorp Spital am Pyhrn (Oostenrijk)

Algemene info

De Oostenrijkse gemeente Spital am Pyhrn wordt omringd door verscheidene hooggebergtes waardoor de natuur hier fenomenaal is en je hier prachtige wandelingen kan maken. Maar dat is niet de enige reden waarom een wintersporter naar deze regio kan trekken. Uiteraard kunnen skiërs en snowboarders hier een geweldige tijd op de pisten doorbrengen dankzij het netwerk van 60 kilometer. Maar ook als je nog wat wil bijleren, ben je hier aan het juiste adres en kan je in de skischool nog enkele lessen volgen. Voor gezinnen is dit bovendien een ideale bestemming want het nachtleven is hier bijzonder beperkt en de kinderen kunnen in de opvang een leuke tijd spenderen.

Skigebied

Pyhrn-Priel-Gebiet

Hoogteligging dorp

650 m

Aantal km piste

47 km in skigebied Pyhrn-Priel-Gebiet

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
20 28 12 11 4 1 0 1

Toeristische informatie

Tel: 0043-7563-24999

E-mail: spital@pyhrn-priel.net

Website: www.pyhrn-priel.net

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

Wie in deze Oostenrijkse gemeente niet zeker is van zijn stuk hoeft alvast niet te vrezen. Hier ligt namelijk een skischool waar je nog de nodige technieken kan aanleren en sommige vaardigheden op punt kan stellen. Voor een skiër kan je in de school een groepsles volgen als je 50 euro per dag op de tafel legt, de snowboarders kunnen eveneens in groep een cursus volgen en dat komt dan dagelijks neer op 55 euro. Als je daarentegen meer te vinden bent voor een persoonlijke begeleiding en je wilt dat alle aandacht naar jou uitgaat, is een privéles de oplossing. Voor 160 euro per dag kunnen ze hier 4 uur op de latten staan.

Kinderinfo

Ouders hoeven zich bovendien geen zorgen te maken en kunnen zorgeloze dagen op de pisten doorbrengen terwijl hun kinderen in de Sunny Kids Park vertoeven. Daar worden ze onderverdeeld in kleine groepjes en begeleid door een persoonlijke instructeur die er niet alleen op toeziet dat je het skiën onder de knie krijgt, maar ook dat je hier een leute tijd beleeft. Voor de kinderen is er bovendien een skicarrousel en een lopende band lift om hen naar de juiste bestemming te brengen. Verder zijn er nog tal van andere hindernissen op het parcours waardoor ze zichzelf telkens weer kunnen uitdagen. Voor een dag les betalen de ouders 50 euro, als ze bovendien nog willen dat de kinderen tijdens de middagpauze een lunch krijgen, komt het prijskaartje neer op 65 euro.

Activiteiten

Rodelen, een sneeuwschoenwandeling maken of de natuur verkennen tijdens een rit met de paardenslee, het kan allemaal in deze gemeente. Verder zijn er nog enkele musea in deze omgeving waar je de geschiedenis van het oord kan ontdekken, maar kunnen muziekliefhebbers hier eveneens genieten van enkele leuke optredens. Maar je kan evengoed ontstressen in de Alpen of net het avontuur opzoeken door onder andere te raften. Kortom naast de pisten zijn er nog verschillende activiteiten waaraan je kan deelnemen.

Sport & Fitness

In de Oostenrijkse gemeente kunnen wintersporters werkelijk hun hart ophalen. Het dorp maakt namelijk deel uit van het Skigebied Pyhrn-Priel-Gebiet waar er 60 kilometer aan pisten aanwezig zijn. De meeste afdalingen kleuren er rood en blauw, maar toch is de verdeling tussen de moeilijkheidsgraden zo goed als gelijkmatig gebeurd en kunnen ook de echte professionals te tijd van hun leven hier spenderen. Snowboarders kunnen bovendien nog hun grenzen verleggen in het funpark. Als langlaufer kom je bovendien in deze regio ook aan je trekken en kan je je uitleven op een loipenetwerk van 116 kilometer.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Wie van plan is om de cafés niet te verlaten tot de zon weer opkomt, zal in deze gemeente er wat bedrogen uit komen. Hier zijn er namelijk maar 2 cafés aanwezig waar je gezellig iets kan gaan drinken en het eerder de bedoeling is om even wat bij te praten. Verder is er nog een wijnbar voor de liefhebbers, maar daar eindigt het in Spital am Pyhrn op het vlak van uitgaan. Er zijn wel nog verschillende restaurants waar je een kan genieten van de Oostenrijkse keuken.

Afstand tot Brussel

978 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Spital am Pyhrn

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?