Home » Oostenrijk » Skidorp Spittal an der Drau print deze pagina
icon skigebied Spittal an der Drau

Skidorp Spittal an der Drau (Oostenrijk)

Algemene info

Dit pittoreske dorpje maakt deel uit van het gelijknamige skigebied en ligt in de deelstaat Karinthië. Wintersporters die niet houden van te veel drukte op de pisten, kunnen hier hun hart ophalen en op het beperkte pisteaanbod ongestoord hun ding doen. Verder legt deze gemeente niet alleen de nadruk op skiën en snowboarden, maar kan je hier werkelijk een cultuurbad nemen. De oude gebruiken en gewoonten zijn onrechtstreeks bewaard gebleven in de talrijke museums en ook de architecturale juweeltjes uit de voorgaande decennia vertellen elk hun verhaal. Maar ga zeker ook eens langs het meer Millstatt en kijk uit over het wondermooie natuurlandschap.

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

Spittal an der Drau

Hoogteligging dorp

2142 m

Aantal km piste

30 km in skigebied Spittal an der Drau

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
10 11 9 3 2 1 2 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-4762-5650220

E-mail: tourismusbuero@spittal-drau.at

Website: www.spittal-drau.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

In Spittal an der Drau bevindt zich een skischool waar je de nodige vaardigheden kan aanleren en samen met de instructeurs een plezierige tijd op de pisten kan doorbrengen. De Goldeck Sports Academy ziet erop toe dat je in deze regio een prima begeleiding krijgt. De tarieven voor groeps- en privélessen staan momenteel nergens vermeld, maar voor meer informatie kan je altijd surfen naar: www.sportsacademy.at.

Kinderinfo

In diezelfde skischool kunnen bovendien ook de kinderen terecht. Zo kan je je hier met het hele gezin aanmelden en krijgt iedere persoon zijn verlangens en wensen ingevuld. Voor de kinderen is er zo een speciaal programma opgesteld waardoor ze op een spelende manier de wintersport onder de knie krijgen. Ook hier staat er niets meer over de tarieven vermeld, voor meer info surf eveneens naar: www.sportacademy.at.

Activiteiten

In dit dorp is het niet alleen de wintersport die primeert, traditie en cultuur wordt eveneens hoog in het vaandel gedragen en dat merk je als toerist gauw genoeg. Met maar liefst 8 musea, 2 kerken en nog 3 prachtige gebouwen die bewaard zijn gebleven uit het verleden is het zeker eens de moeite om het dorp van naderbij te verkennen. Bovendien is er nog een Petzelbräu brouwerij die je absoluut niet links mag laten liggen en kan je ook een bezoekje brengen aan het meer Millstatt, maar ook de sportievelingen blijven niet op hun honger zitten en kunnen golfen, wandelen, paragliden en schaatsen.

Sport & Fitness

Aan het dorp is onmiddellijk een gelijknamig skigebied gevestigd, waardoor het niet nodig is om nog eens met de bus een uur te reizen vooraleer je de pisten bereikt. Hier ontwaak je bijna letterlijk op de afdalingen en die zijn er genoeg. Het pistenetwerk is er immers een van 30 kilometer en doordat er een gelijkwaardige verdeling is tussen de verschillende niveaus kunnen zowel de beginners als professionals in Spittal an der Drau naar hartenlust snowboarden of skiën. Verder zijn er wel geen extra voorzieningen aanwezig voor de snowboarders, maar aan de langlaufers hebben ze in deze regio wel gedacht. Voor hen is er namelijk een netwerk uitgestippeld van 21 kilometer loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De Oostenrijkse gemeente houdt ervan om de wintersport en al de randevenementen die een vakantie compleet maken aan de toeristen aan te bieden. Hier kan je dan ook naast de pisten gezellig iets gaan drinken. Maar ook de feestvierders zijn in deze regio aan het juiste adres, want er zijn namelijk tientallen bars, pubs, cafés en discotheken die allemaal wel de moeite waard zijn. Bovendien verzamelt de internationale keuken zich ook in dit dorp. Een Amerikaans, Italiaans, Aziatisch of Europees gerecht kan je hier gemakkelijk vinden en natuurlijk mag je de Oostenrijkse keuken niet overslaan wanneer je naar Spittal an der Drau komt.

Afstand tot Brussel

1059 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Klagenfurt

Dichtstbijzijnde treinstation

Spittal an der Drau

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?