Home » Oostenrijk » Skidorp St. Anton am Arlberg print deze pagina
icon skigebied St. Anton am Arlberg

Skidorp St. Anton am Arlberg (Oostenrijk)

Algemene info

St. Anton am Arlberg photo, copyright: TVB St. Anton am Arlberg / Red Bull

In St. Anton am Arlberg verzamelt de hele wereld zich om een topvakantie te spenderen. Hier kan je gemakkelijk met het gezin op vakantie komen doordat er op de pisten een speciale oefenweide voor de kinderen voorzien is en ze opvangen kunnen worden indien nodig. Maar ook in het dorp worden er kindvriendelijke evenementen georganiseerd. Verder kan je hier eveneens goed doorzakken in de plaatselijke cafés en bars. Mooserwirt is bijvoorbeeld hét ontmoetingspunt voor de feestgangers in deze gemeente. Daarnaast is het ook mogelijk om rustig iets te gaan drinken in een pub en de Oostenrijkse sfeer zo op te snuiven.  

Skigebied

St. Anton-St. Christoph-Stuben

Hoogteligging dorp

1304 m

Aantal km piste

128 km in skigebied St. Anton-St. Christoph-Stuben

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
48 66 14 18 18 6 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5446-22690

E-mail: info@stantonamarlberg.com

Website: www.stantonamarlberg.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

De skischolen van Arlberg berust op kennis en vakmanschap dat ze door de jaren heen hebben ontwikkeld. Zo verwelkomen 300 instructeurs je van de school Arlberg dat uit ongeveer een eeuw geleden uit de grond werd gestampt. Ook de skischool St. Anton bestaat reeds enkele decennia en de 60 skileraren willen je alleen maar het allerbeste aanleren. De prijzen voor een groepsles variëren tussen de 63 en 65 euro per dag. Hier kunnen zowel skiërs als snowboarders een volledige dag op de pisten staan. Daarnaast kan je ook nog altijd kiezen voor een persoonlijke begeleiding en dan schommelt het bedrag rond de 79 euro per uur. Om dan 4 uur les te krijgen, betaal je gemakkelijk  237 euro.

Kinderinfo

Ook de kinderen kunnen in deze skischolen les volgen, maar voor hen hebben de instructeurs iets helemaal anders in petto. Ze kunnen zich namelijk helemaal uitleven in Kiki's World en Children's World. Er wordt een onderverdelingen gemaakt naargelang de leeftijd, zodat jouw telgen toch tussen hun eigen leeftijdsgenootjes kunnen spelen. Maar het is niet louter wat spelen dat ze in deze scholen doen, gestaag maar zeker kan iedereen hier evolueren tot een echte professional tijdens de skilessen. Er zijn voor elk niveau uitdagingen genoeg te vinden op de pisten. Voor 14 euro kunnen de kinderen in deze skischolen ook in de kinderopvang verblijven en krijgen ze een heerlijke lunch voorgeschoteld. Maar om de skilessen te volgen, moeten de ouders nog eens 63 euro per dag op de tafel leggen.

Activiteiten

Een wintervakantie hoeft echter niet alleen te bestaan uit skiën en snowboarden, breng zelf wat afwisseling door de latten al eens aan de kant te laten staan. Ga rodelen, klimmen, squashen, wandelen of een rit met de arrenslee maken om het landschap te verkennen. Bovendien kan je ook nog met het hele gezin een zwemnamiddag houden of tijdens de eindejaarsperiode enkele kerstmarkten bezoeken. Verder kan je nog naar enkele sportwedstrijden gaan kijken in deze gemeente, maar evengoed van een optreden genieten.

Evenementen

Sportieve start van het skiseizoen met de STANTON SKI OPEN van 26 tot 28 november

De wintersportactiviteiten van het seizoen 2010/2011 gaan van start op vrijdag 26 november. Tegelijker tijd wordt ook de lounge aan de Galzig-baan geopend. Deze outdoor-lounge is dan tot zondag een gegeerde ontmoetingsplaats voor gasten, inwoners, sportlui en prominenten. Het programma van het openingsweekend gaat van workshops in verband met skiën elk uur en uitgebreide skitests tot de voorstelling van een modeshow en het grote Ö3-Mountainmania. Op zaterdag 27 november vindt bovendien de langste reuzenslalom ter wereld plaats. Deze XXL-REUZENslalom die in St. Anton am Arlberg haar première vierde in 2007, is een adembenemende en lastige drie kilometer lang. 140 doelen zijn hier vanaf de start aan Kapall tot in het WK-stadion geïnstalleerd. De Stangenwald verlangt uitstekende skivaardigheden en een goed uithoudingsvermogen en staat open voor alle deelnemers die zich aan deze rit wagen.

Nieuw! Huttengaudi anders - Red Bull huttenrally op 21 en 22 december

Bij de Red Bull huttenrallye in St. Anton am Arlberg wordt op 21 en 22 december niet geslalomd. Hier telt veeleer de beste en snelste lijn. Bij de freeski 6-cross treden amateurs tegen profs aan - 24 freeski-profs uit de hele wereld, acht vrouwen en 16 mannen, waaronder de skicross X-gameswinnaar en ex-wereldbekerrijder Daron Rahlves uit de VS en de regerende skicross wereldkampioen en olympisch zilveren medaillewinnaar uit Vancouver, Andreas Matt. Bovendien worden freeskiërs, freeriders, skileraars, hobbyracers en andere ski’sportfans gezocht die zich tijdens een tijdrace op de piste voor de 6e start de volgende dag kwalificeren. Op de wedstrijd zelf worden vier amateurs en twee profs gelijktijdig op de rally door de sneeuw gestuurd, waarvan telkens de drie snelste naar de volgende ronde gaan. Bij de angstloze gevecht kant tegen kant inclusief ellebogencheck is een en ander toegelaten. Het is de moeite om alles te geven aangezien er zowel bij de heren als dames, een auto te winnen valt.

De toekomst op de pistes - interski-congress 2011 van 15 tot 22 januari

Het is de belangrijkste ontmoetingsplaats in de ski-instructiescene - het interskicongres 2011 in St. Anton am Arlberg. Het evenement met meer dan 2.000 deelnemers uit de hele wereld analyseert de jongste trends en ontwikkelingen van de wintersport-pedagogie en stelt bovendien nieuwe rijdtechnieken voor. Hoe toonaangevend dit congres is, toont het resultaat van het interskicongres 1999. Toen werden in het Noorse Beitostolen de flanken voor de carving-beweging opgesteld. In St. Anton am Arlberg debateren van 15 tot 22 januari ski-instructeurs, pedagogen, sportwetenschappers, medici en andere vaklui over de toekomst van de wintersport. In het middelpunt staan o.m. thema's "Sneeuwsport in de levensspan" en "Wintersport vanuit ecologisch en emotioneel oogpunt". Ook tuingasten kunnen zich op het vakcongres verheugen. Ongeveer 30 internationale skiteams stellen in verschillende evenementen hun rijdkunsten voor in het WK-stadion van St. Anton.

SWR3 skifestival in St. Anton am Arlberg van 3 tot 5 december

Na het grote succes van de voorbije jaren blikken de SWR3-luisteraars al met plezier uit naar de komende winter. Van 3 tot 5 december nodigt de radiozender SWR3 uit Baden Baden voor de derde keer haar luisteraars uit naar het Tiroler winterparadijs en zendt daarover live vanuit St. Anton am Arlberg uit.

Kerstmarkt 3 tot 5 december

Kerstlucht proeven, culinaire lekkernijen uit de regio proberen, geschenkideeën verzamelen en langs de vele bonte standjes slenteren - de traditionele kerstmarkt in de voetgangerszone van St. Anton am Arlberg staat drie dagen lang in het teken van het kerstekind.

13e Arlberg Pass Krampalarstoet op 5 december

De Krampuslauf in St. Anton am Arlberg geldt als geheime tip onder de Sinterklaasgebruiken. Jonge knapen uit het dorp begeleiden op 5 december Sinterklaas door de vakantieplaats. Daarbij dragen de "Krampalar", zoals ze op de Arlberg worden genoemd, niet alleen angstaanjagend uitgesneden maskers, maar ook een zogenaamde duivelspels. Toch hoeft niemand hier bang te zijn: De Krampalar zijn in overeenstemming met hun reputatie heel vredevol onderweg.

Televisieopnames van de Après Ski Hits op 10 en 11 december

Bij de opname van de RTL2 Après Ski Hits 2010/2011 kunnen wintersportlui uit St. Anton live erbij zijn en als eerste te weten komen, welke songs in dit winterseizoen populair zijn. Internationale chartsuccessen treden tijdens deze televisieopnames op 10 en 11 december in Mooserwirt op. Daar is het heet en klein en wie buiten afkoeling zoekt, kan het evenement op de videowall volgen. De toegang is gratis.

Ski’show "Schneetreiben" met vuurwerk

Op 30 december viert de ski’show "Schneetreiben" opnieuw haar première. Vanaf 5 januari gaan bezoekers en inwoners dan altijd op woensdagavond op een multimediale ski-tijdsreis. In het WK-stadion stelt de Toerismevereniging van St. Anton am Arlberg samen met de ski’scholen een spectaculaire demoshow voor. Thema is de historische ontwikkeling van het skiën en haar techniek van de vroege jaren tot nu. De toegang tot dit openluchtevenement is gratis. Wie dat wil, kan voor de prijs van 25 euro genieten van het "Schneetreiben" inclusief diner in de warme, glazen lounge. Voor de reis naar het evenement en de terugkeer wordt gezorgd: speciale bussen pendelen op deze avonden tussen St. Anton am Arlberg, Flirsch, Schnann, Pettneu en St. Christoph.

Nieuwjaarsconcert op 2 januari

Een klassieke start van het nieuwe jaar. Onder leiding van prof. dr. Rudolf Streicher, ereburger van St. Anton, vindt op 2 januari het grote Arlberger nieuwjaarsconcert plaats. Het ambassadeorkest van Wenen staat voor muziek en klassiek op hoog niveau, de WK-zaal van ARLBERG-well.com zorgt voor het passend akoestisch kader.

Intersport SpringFestival: Verbazing en chillen van 1 tot 1 april

Of het nu gaat om demokampioenschappen, de Arlberg X-Ride challenge of het reuzenslalom - op het "SpringFestival" met de Oostenrijkse kampioenschappen voor ski-instructeurs aan de Rendl doet zich de gelegenheid voor om professionele skiërs in actie te beleven. Afspraak: 1. tot 3 april inclusief chillen in de speciaal daartoe gebouwde openluchtwoonkamer op Rendl-Beach.

"Der Weiße Rausch" op 23 april: snel en sportief

Deze wedstrijd is een cult voor zowel deelnemers als toeschouwers en is elk jaar vroeg volgeboekt. „Der Weiße Rausch“. 500 internationale deelnemers ontmoeten elkaar op 23 april op 2.650 meter hoogte voor de massastart. Skiërs, snowboarders en telemarkerskiërs suizen van de Vallugagrat naar beneden in het dal. Ondertussen luidt het ski’s uitdoen, 150 meter opstijgen en 37 meter hoogte overwinnen, ski’s opnieuw aandoen en verdergaan. De in totaal negen kilometer lange afdaling vindt in de late namiddag in de meest uitdagende piste-omstandigheden plaats. Op het einde telt naast de grote sportieve prestatie, vooral de vreugde, het doel bereikt te hebben en dit wordt aansluitend door deelnemers en toeschouwers passend en uitbundig gevierd.

Sport & Fitness

De Oostenrijkse gemeente wil voor de wintersporters enkel de beste afdalingen presenteren en daardoor krijg je in deze regio toegang tot het skigebied St. Anton-St. Christoph-Stuben. Daar kan je immers met volle teugen genieten van het skiën en snowboarden op het pistenetwerk van 128 kilometer. Hier zijn overwegend rode afdalingen gevestigd, maar toch kunnen de beginners en professionals zich te goed doen aan talloze blauwe en zwarte pisten. De snowboarders worden bovendien nog een beetje meer in de watten gelegd en kunnen in deze regio hun wildste stunts uitproberen in het funpark. Langlaufers hebben heel wat minder mogelijkheden in skigebied St. Anton-St. Christoph-Stuben en moeten het stellen met 58 kilometer loipen.  

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Wanneer je in deze gemeente even stoom wil aflaten van een vermoeiende dag op de pisten, moet je niet ver wandelen. In het centrum liggen tal van pubs waar je een stevig feestje kan bouwen. Veruit de bekendste plek in St. Anton is Mooserwirt. Van 4 tot 8 uur kan je hier een geweldige après-ski beleven, maar ga ook eens langs Heustadl als je het liever wat rustiger wil en in Sennhütte kan je wekelijks genieten van enkele leuke concertjes. Verder kan je ook het nachtleven induiken vanaf 11 uur 's avonds en terecht in Kandahar night club, de Postkeller en Funky Chicken.

Afstand tot Brussel

862 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

St. Anton am Arlberg

excerpt of article here.

Weersinfo

Chalets in St. Anton am Arlberg

 • icon

  Chalet Arlberg

  Arlberg foto chalet

  Skigebied : Skigebied St. Anton-St. Christoph-Stuben

  Aantal slaapkamers : 6

  Maximum aantal gasten : 14

  Meer boekingsinfo & over chalet Arlberg


 • Foutje gespot ? Laat het ons weten.


  Nieuwsbrief ontvangen ?