Home » Oostenrijk » Skidorp St. Anton im Montafon print deze pagina
icon skigebied St. Anton im Montafon

Skidorp St. Anton im Montafon (Oostenrijk)

Algemene info

In de Vorarlberg is het Oostenrijkse dorp St. Anton de eerste gemeente die je zal zien liggen wanneer je het skigebied Montafon betreedt. Hier kan je in alle rust van een wintervakantie genieten en wordt je niet gestoord door lawaai en drukte. Er is namelijk geen skischool gevestigd waar je de hele dag kinderen van plezier hoort kirren. Het nachtleven is zo goed als onbestaande waardoor je verzekerd bent van een goede nachtrust en om te sporten moet je even verderop in het skigebied zijn. Daardoor kan je na een vermoeiende dag op de pisten altijd terugkomen naar de stilte en kalmte. In het dorp is wel nog een kerk gevestigd die een bezoekje waard is.

Skigebied

Montafon

Hoogteligging dorp

650 m

Aantal km piste

220 km in skigebied Montafon

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
111 81 42 22 25 9 4 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5552-67192

E-mail: tourismus@st.anton.i.m.cnv.at

Website: www.sankt-anton-im-montafon.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In St. Anton is er geen skischool gevestigd waar je de nodige lessen kan volgen, maar het dorp bevindt zich in de Oostenrijkse skiregio Montafon en daar liggen skischolen genoeg. Zo hebben de meeste naburige gemeenten een eigen skischool, maar in het oord zelf liggen nog eens 3 scholen. Daar kan je als skiër een groepsles volgen en moet je dagelijks 53 euro op de tafel leggen. Snowboarders moeten ook zoveel betalen. Als je daarentegen al een gevorderde bent, volstaat 50 euro per dag. Verder kan je ook nog kiezen om privélessen te volgen en loopt de kostprijs op tot 198 euro voor 4 uur begeleid te worden. Elke persoon die er bovendien bij komt, betaalt nog eens een supplement van maximum 33 euro.

Kinderinfo

Ook voor de kinderopvang moet je in St. Anton aankloppen bij de skischolen van de regio. In de drie scholen kunnen de kinderen namelijk terecht om de wintersport ook onder de knie te krijgen, maar eveneens een prachtige tijd te beleven. Hier worden ze namelijk onderverdeeld in verschillende groepjes en moeten de allerkleinsten voornamelijk spelen in plaats van leren. Naarmate ze ouder worden verschuift dat evenwicht en komt de nadruk vooral op het leren te liggen, maar nog altijd staat plezier hoog aangeschreven. Kinderen die een volledige dag in de opvang blijven kosten 45 euro per dag, inclusief middagmaal. Als ze skilessen gaan volgen, komt het echter neer op 53 euro per dag en moeten de ouders voor de middagopvang nog eens 10 euro neertellen.

Activiteiten

Als cultuurliefhebber kan je in deze gemeente niet anders dan de Pfarrkirche van St. Anton te gaan bezoeken. Het gebouw kwam in de 17de eeuw tot stand en is tot op heden goed bewaard gebleven. Daarnaast was Herbert Willi een vooraanstaand componist dat zijn tijd doorbracht in deze regio om prachtige muziek te schrijven dat wereldwijd bekend werd. Maar als je liever wat meer actie wil, kan je nog altijd rodelen, paragliden, een winterwandeling maken of klimmen.

Sport & Fitness

St. Anton is gevestigd in het Oostenrijkse skigebied Montafon en wanneer je skilessen neemt zal je al gauw in de regio op zoek moeten gaan naar een geschikte school, want in de gemeente zelf is er geen aanwezig. Daardoor kom je automatisch bijna terecht bij de honderden pisten en loipen. Voor de skiërs en snowboarders zijn er in deze regio namelijk meer dan 220 kilometer aan pisten. Beginners zullen niet weten waar eerst te starten, maar ook voor de gevorderden is er een uitgebreid aanbod. Verder kunnen snowboarders hun tijd op de pisten nog wat opleuken door de gekste trucs uit te proberen in de halfpipe of de twee funparken. Bovendien hebben de langlaufers ook geen enkele reden tot klagen, zij beschikken namelijk over een loipenetwerk van maar liefst 102 kilometer.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Om de dag mooi af te sluiten, kan je in St. Anton een tafeltjes reserveren in een van de restaurants en zo genieten van de plaatselijke lekkernijen. Probeer zeker eens Gasthaus Postkutsche of St. Antöner Hock. In totaal zijn er drie eethuizen waar je iets kan gaan eten, maar je kan ook in de bar of het café iets gaan drinken en even op en top genieten van jouw wintervakantie. Het uitgaansleven is hier vrijwel tot een minimum beperkt en voor de nachtbrakers valt hier niet al te veel te beleven. Als je echter wel te vinden bent voor een rustige avond, kan je hier altijd eens langsgaan.

Afstand tot Brussel

799 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Friedrichshafen

Dichtstbijzijnde treinstation

Landeck

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?