Home » Oostenrijk » Skidorp St. Gallenkirch-Gortip... print deze pagina
icon skigebied St. Gallenkirch-Gortip...

Skidorp St. Gallenkirch-Gortip... (Oostenrijk)

Algemene info

In de Oostenrijkse gemeente St. Gallenkirch-Gortipohl in de Vorarlberg is de tijd blijven stilstaan. Hier kan je in het historisch centrum alle besef van tijd en druk kwijtspelen en je laten leiden door de sfeer die in de straten hangt. Bezoek zeker ook eens de kerken wanneer je in dit gebied op wintersportvakantie komt. Maar de sportfanaten hoeven niet te vrezen. De pisten en loipen zijn in deze regio eveneens goed vertegenwoordigd. In Montafon staat skiën en snowboarden gelijk aan uren plezier beleven op de latten. Nadien kan je ook nog eens de plaatselijke delicatessen proeven in een van de restaurants, maar van een uitgebreide après-ski is er geen sprake.

Skigebied

Montafon

Hoogteligging dorp

900 m

Aantal km piste

220 km in skigebied Montafon

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
111 81 42 22 25 9 4 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5558-8201100

E-mail: info@hochmontafon.eu

Website: www.stgallenkirch.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

Om de nodige technieken nog wat beter te leren beheersen, kan je aankloppen bij de skischool in St. Gallenkirch-Gortipohl. Hier zijn zowel skiërs als snowboarders welkom en kunnen ze groepslessen nemen. Die groepen worden dan op hun beurt nog eens opgedeeld in verschillende moeilijkheidsgraden. Als je niet houdt van een groepsles is het nog altijd mogelijk om te opteren voor een persoonlijke begeleiding tijdens een privécursus. De tarieven moeten nog worden bekend gemaakt, maar voor meer informatie kan je alvast eens gaan kijken op: www.schneesportschule.biz.

Kinderinfo

Ook voor de kinderen is er plaats genoeg in deze skischool. De allerkleinsten kunnen immers naar het Kinderland Bella Bambini en daar hun tijd doorbrengen samen met de andere kinderen. Er is voor hen een lopende band lift aanwezig zodat ze gemakkelijk naar de juiste bestemming geraken, maar je leert eveneens de wintersport aan dankzij de begeleindg van de professionele instructeurs. Straubsi de wasbeer en Mümmel de haas nemen je ook mee op sleeptouw in dit Kinderland en bezorgen je een leuke dag. Als jouw spruiten nog niet klaar zijn om een hele dag op de pisten te vertoeven, kunnen ze ook een halve dag uitproberen. Verder wordt het bij de kinderen vanaf 5 jaar al heel wat serieuze. Tijdens de middagpauze kunnen de kinderen opgevangen worden en krijgen ze een heerlijke lunch voorgeschoteld. Dat kost de ouders dagelijks 10 euro. De prijzen voor de skilessen zijn daarentegen nog niet vastgelegd. Op www.schneesportschule.biz kan je meer informatie vinden.

Activiteiten

Zowel in St. Gallenkirch als in Gortipohl is er een prachtige kerk gevestigd die onmiddellijk je aandacht zal trekken vanaf het ogenblik dat je de dorpen binnenrijdt. Hier kan je nog kijken naar de restanten uit de Barok. De twee kerken zijn zeker en vast een bezoekje waard. Verder kan je ook nog in deze gemeenten paragliden, een prachtige winterwandeling maken om het landschap te verkennen of schaatsen.

Sport & Fitness

In het Oostenrijkse skigebied Montafon bevindt zich de gemeente St. Gallenkirch-Gortipohl. Daardoor heb je toegang tot een uitgebreid netwerk van loipen en pisten. Zo zijn er voor de skiërs en snowboarders in deze regio meer dan 220 kilometer aan pisten voorzien en dankzij de overwegend eenvoudige en middelzware afdalingen is het hier een perfecte locatie voor de beginners en lichtgevorderden. Maar de snowboarders mogen hier eveneens hun hart ophalen, want ze hoeven niet dagelijks op de pisten te staan. Ze kunnen immers hun grenzen verleggen in een van de twee funparken of de halfpipe. Overigens zijn er nog de langlaufers die ook alle aandacht krijgen die ze verdienen met een loipenetwerk van 102 kilometer.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In deze gemeente hoef je helemaal geen hotel te boeken met vol pension, want hier kan je gemakkelijk elke avond in een ander restaurant gaan eten en proeven van de lokale specialiteiten. Ga zeker eens langs bij restaurant Aquarena, Brunellawirt, Muntafuner Stöbli en Montiel als je een geslaagd diner wil hebben. Verder zijn er een tiental cafés waar je na een lange dag op de pisten iets kan gaan drinken, maar de feestgangers kunnen ook hun après-ski verder zetten in de plaatselijke discotheken en hun meest funky danspasjes tonen.

Afstand tot Brussel

840 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Schruns

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?