Home » Oostenrijk » Skidorp St. Michael im Lungau print deze pagina
icon skigebied St. Michael im Lungau

Skidorp St. Michael im Lungau (Oostenrijk)

Algemene info

In het zuiden van het Salzburger Land bevindt zich het zonnige dorp St. Michael. Een gemeente waar je dagelijks op de pisten kan staan dankzij het uitgebreide aanbod, maar het niet hoeft te doen omdat er in de regio nog tal van andere activiteiten georganiseerd worden waaraan je kan deelnemen. Zo is St. Michael vooral afgestemd op de actieve wintersporter die wel te vinden is voor een uitdaging. Ga zeker eens paragliden, maar een rit met de paardenslee maken is eveneens de moeite. Met de kinderen naar deze gemeente op vakantie komen, vormt ook geen enkel probleem. Er zijn in de skischolen namelijk leraren die jouw kinderen maar al te graag willen opvangen om hen de wintersport aan te leren.

Skigebied

Lungau & Katschberg

Hoogteligging dorp

1100 m

Aantal km piste

143 km in skigebied Lungau & Katschberg

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
52 64 27 9 14 1 2 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6477-8913

E-mail: info@sanktmichael.at

Website: www.sanktmichael.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

Je kan in deze gemeente niet alleen een prachtige wintervakantie doorbrengen, als je de sport wil aanleren zijn er in St. Michael genoeg mogelijkheden en kan je je inschrijven in een van de twee skischolen om jouw vaardigheden wat bij te sturen en de basis onder de knie te krijgen. Een dag op de pisten staat hier echter niet gelijk aan 4 uur, maar je kan hier voor 2,5 uur les volgen. Daarvoor moet je dan ook niet zoveel neertellen als in de gemiddelde scholen en volstaat 39 euro. Snowboarders moeten zelfs 4 euro minder betalen als ze deze lessen willen volgen. Daarnaast kan je ook nog een persoonlijke begeleider vragen om je te begeleiden en kan je wel een volledige dag les krijgen. De prijs daarvoor komt dan ook neer op 170 euro.

Kinderinfo

In de Smarty Mini-Club zijn de allerkleinsten meer dan welkom. Kinderen kunnen er komen spelen als ze ouder zijn dan 2 jaar om te kleuren, spelletjes te spelen en films te kijken. Maar ook op de pisten kunnen jouw kinderen een heerlijke tijd doorbrengen en samen met de instructeurs uren plezier beleven. Zo'n dag kost de ouders 31 euro en ook voor de middagpauze moet er betaald worden, om ervoor te zorgen dat de kinderen een heerlijke lunch krijgen voorgeschoteld, betaal je nog eens 9,5 euro.

Activiteiten

Diegenen die maar niet genoeg kunnen krijgen van het sporten, zullen in St. Michael geen enkele reden tot klagen hebben. Je kan hier gaan wandelen en zo de prachtige omgeving ontdekken, maar evengoed een rit met de paardenslee maken om de landschappen te verkennen. Wie het graag wat avontuurlijker wil kan ook van op een zekere hoogte de vlakten overkijken tijdens het paragliden. IJsstokschieten, aan Nordic walking doen of tot rust komen in de sauna behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Sport & Fitness

Beginners en lichtgevorderden zullen zich al gauw op hun plaats voelen in het Oostenrijkse skigebied Lungau & Katschberg. Dat is namelijk plek waar je terecht kan als je in St. Michael op vakantie komt. Er zijn voor de snowboarders en skiërs maar liefst 143 kilometer aan pisten voorzien die voornamelijk rood en blauw kleuren. Voor de echte professionals zijn er daarentegen slechts 27 zwarte pisten voorzien. Als boarder kan je hier bovendien nog eens genieten in het funpark en de halfpipe. Verder kunnen de langlaufers hun hart ophalen in deze regio want zij beschikken over niet minder dan 245 kilometer aan loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Om te ontspannen in deze regio hoef je niet ver te wandelen, in het centrum zijn namelijk tal van bars gevestigd. Maar toch hoef je je in deze gemeente niet aan een bruisend nachtleven te verwachten en kan je hier eerder rustig iets gaan drinken en wat kletsen. Als je het toch liever wat wilder wil, kan je nog altijd in de plaatselijke discotheek je volledig uitleven op de dansvloer. Verder zijn er nog altijd verschillende restaurants die je maar al te graag van hun plaatselijke gerechten laten proeven. Blijf dus niet op hotel, maar kom in deze regio ook 's avonds eens buiten.

Afstand tot Brussel

911 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Radstadt

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?