Home » Zwitserland » Skidorp St. Moritz print deze pagina
icon skigebied St. Moritz

Skidorp St. Moritz (Zwitserland)

Algemene info

Liefhebbers van dit mondaine skidorp met zijn pittoresk landschap van bergen en meren beweren wel eens dat St. Moritz de geboorteplaats is van de wintersport. Er werd hier dan ook al heel wat georganiseerd: de eerste Europese schaatskampioenschappen, twee Winterspelen, het eerste golftoernooi op een bevroren meer en op datzelfde meer ook nog eens een polotoernooi. Ook de dag van vandaag is het er een drukke bedoening. Wintersporters vinden dan ook zowel off- als on-piste voor ieder wat wils.

Skigebied

Oberengadin

Hoogteligging dorp

1856 m

Aantal km piste

326 km in skigebied Oberengadin

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
62 212 49 43 39 16 0 5

Toeristische informatie

Kur- und Verkehrsverein St.Moritz

Tel. +41 (0)81 837 33 33
stmoritz@estm.ch

Skischolen

Vier skischolen met oefenweides aanwezig. Lessen in het Nederlands zijn mogelijk, weliswaar op aanvraag. De alpinecursus bestrijkt zes dagen en 200 euro. voor de snowboardcursus gelden dezelfde voorwaarden.

Kinderinfo

Er is kinderopvang en skikinderopvang voorzien. Ook is er een kinderkaroussel, een babylift en een lopende band lift beschikbaar.

Sport & Fitness

Je kan hier skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen, rodelen, schaatsen, paardrijden, paragliden, zwemmen, curlen, hondensleeën, tennissen en squashen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Een rijkelijke après-ski en een bruisend nachtleven in St. Moritz! Geen geldig excuus meer om op je kamer te blijven na een dag sporten. Er zijn ruim zeventig restaurants, vijfentwintig bars, waaronder drie pianobars, vijf cafés, een tearoom, twee wijnbars, drie pubs, drie disco's, vier dancings, een bioscoop, een casino en een concertzaal aanwezig in het dorp. 

Afstand tot Brussel

852 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Milano op 200 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?