Home » Oostenrijk » Skidorp Strobl print deze pagina
icon skigebied Strobl

Skidorp Strobl (Oostenrijk)

Algemene info

Ben je wel te vinden voor een wintervakantie vol rust en met veel comfort, wacht dan niet langer om je reis naar Strobl vast te leggen. Hier kan je in een wellnesshotel verblijven en alle comfort die je je maar kan wensen hebben op de pisten. Er is hier namelijk geen massale toestroom van toeristen doordat het pistenetwerk maar 16 kilometer omvat. Maar elk nadeel heb zijn voordeel en daarom kan je in deze sneeuwzekere regio in alle kalmte genieten van jouw reis. Ook het après-skigebeuren is hier niet overvloedig aanwezig, maar toch kan het al eens zijn dat je hier een bijzonder wilde avond kan beleven. De gemeente grenst bovendien aan de Duitse deelstaat Beieren waardoor je ook eens het land kan verlaten.

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar

Skigebied

Salzkammergut

Hoogteligging dorp

1900 m

Aantal km piste

16 km in skigebied Salzkammergut

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
19 41 7 13 5 2 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6137-78550

E-mail: office@wolfgangsee.at

Website: www.wolfgangsee.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

De skischool in Strobl opent voor jou maar al te graag de deuren en hun instructeurs zullen je meenemen op avontuur en ervoor zorgen dat je op het einde van jouw vakantie de nodige vaardigheden onder de knie hebt. Bovendien kan je hier zowel als skiër en snowboarder terecht. Maar hoeveel je precies moet betalen, wordt momenteel niet vermeld. Voor meer informatie kan je terecht op http://www.schi-total.com.

Kinderinfo

In diezelfde skischool kunnen kinderen ook lessen volgen, maar op een andere manier. Bij hen hoeft het allemaal niet zo serieus te zijn en kunnen ze uren plezier beleven op de pisten. De ouders kunnen bovendien in de tussentijd zorgeloos genieten van een leuke tijd op de latten. Over de tarieven is echter niets bekend, daarvoor kan je altijd surfen naar http://www.schi-total.com.

Activiteiten

Je kan al van thuis uit bepalen wat voor een soort vakantie je in Strobl wil beleven. Als je helemaal te vinden bent voor massages en saunas, verblijf dan vooral in het wellnesshotel Bergrose of Stroblerhof voor een heerlijke vakantie vol verwennerij. Verder kan je ook nog aan je conditie werken in het fitnesscentrum en zullen de muziekliefhebbers hier af en toe een concertje kunnen meepikken.  

Sport & Fitness

Strobl is het enige skidorp dat in de Oostenrijkse regio Postalm gevestigd is en waar beginners hun hart kunnen ophalen op de pisten. Voor hen zijn er immers de meeste afdalingen aanwezig. In dit gebied moet je niet op de koppen lopen, maar kan je op het pistenetwerk van 16 kilometer alle ruimte innemen die je denkt nodige te hebben. Diezelfde gedachtegang wordt hier ook doorgetrokken voor de langlaufers en zijn hebben 20 kilometer aan loipen beschikbaar waarop ze het beste van zichzelf kunnen geven. Voor de snowboarders is er in deze omgeving echter nog een leuk extraatje. Zij kunnen in het funpark hun wildste stunts uitproberen.  

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Voor de rasechte wintersporter is er werkelijk voor elk wat wils en hier passen ze duidelijk de regel toe: kwaliteit boven kwantiteit. Er zijn geen tientallen bars en cafés waar je terecht kan, maar voor een stevig feestje hebben ze hier meer dan genoeg mogelijkheden. Zo kan je immers ook afzakken naar de plaatselijke discotheek als je even volledig wil ontspannen. Kenners kunnen ook uren slijten in de wijnbar, maar je kan evengoed op restaurant genieten van een heerlijke glaasje wijn.

Afstand tot Brussel

973 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Bad Ischl

excerpt of article here.

Weersinfo

Voor deze regio is er (nog) geen weersinfo beschikbaar

Voor deze regio is er (nog) geen kaartinfo beschikbaar


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?