Home » Oostenrijk » Skidorp Tamsweg print deze pagina
icon skigebied Tamsweg

Skidorp Tamsweg (Oostenrijk)

Algemene info

In het zuidelijke gedeelte van Salzburger Land ligt Tamsweg op een sneeuwzekere hoogte van 1045 meter waardoor de wintersporters zich alvast niet moeten bekommeren om het weer. Skiën en snowboarden kan je hier tot in de late avond dankzij het uitgebreide pistenetwerk. In deze gemeente kan je misschien niet terecht in een skischool, maar St. Michael is op een boogscheut van het dorp verwijderd en daar kan je bij 2 scholen aankloppen. Ook de kinderen kunnen er moeiteloos verblijven waardoor er geen enkele reden meer bestaat waarom je jouw gezinsvakantie hier niet zou doorbrengen. De après-ski gaat er gemoedelijk aan toe, maar kan al eens eindigen in een wilde nacht als je de plaatselijke club bezoekt. Verder zijn er in deze gemeente ook naast de pisten voldoende mogelijkheden om een spetterende vakantie te spenderen.

Skigebied

Lungau & Katschberg

Hoogteligging dorp

1024 m

Aantal km piste

143 km in skigebied Lungau & Katschberg

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
52 64 27 9 14 1 2 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-6474-2145

E-mail: tvb@tamsweg.at

Website: www.tamsweg.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In Tamsweg is geen skischool gevestigd, maar je hoeft niet ver te zoeken om er eentje te vinden. De gemeente maakt namelijk deel uit van het Oostenrijkse skigebied Lungau & Katschberg waardoor er een goede verbinding is tussen de dorpen die in deze regio liggen. Zo kan je aankloppen bij de 2 skischolen van St. Michael als je nog wat lessen kan gebruiken. Een dag op de pisten komt op deze plaatsen wel niet overeen met 4 uur les. Als skiër kan je hier maximum een groepsles van 2,5 uur volgen. Daarom dat de kostprijs ook niet zo hoog ligt en je met 39 euro toekomt. Daarnaast kunnen de snowboarders voor 35 euro de pisten op in groep. Een individuele les krijgen, is in de meeste gevallen een dure bedoening. De tarieven in deze scholen vallen echter nog meer. Om 4 uur lang een privécursus te krijgen, tel je 170 euro neer.

Kinderinfo

Ook voor de kinderen is er nagenoeg geen speciale opvang voorzien in Tamsweg. Maar net zoals jij gemakkelijk lessen kan volgen in St. Michael, zo eenvoudig kunnen de kinderen ook daar terecht. In de Smarty Mini-Club zijn de kleintjes immers meer dan welkom. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen in de Mini-Club komen spelen en kleuren met de andere kinderen en hoeven nog niet op de pisten te staan. Zij kunnen lekker binnen blijven. Als jouw telgen het spelen wat ontgroeid zijn, kunnen ze wel langzaamaan hun passie voor wintersport laten groeien en hun eerste stappen op de sneeuwmat zetten.  De ouders moeten 31 euro neertellen om ervoor te zorgen dat hun kinderen dagelijks een onvergetelijke tijd doorbrengen en als ze tijdens de middagpauze ook nog eens onder toezicht blijven, wordt daar nog 9,5 euro bij gerekend.

Activiteiten

Wie wat afwisseling wil brengen in zijn wintervakantie kan in Tamsweg nog altijd deelnemen aan tal van andere activiteiten. Denk maar aan ijsstokschieten, een rit met de paardenslee maken, de natuur verkennen tijdens een van de wandeltochten, schaatsen of rodelen. Als het weer het even laat afweten kan je nog altijd in het indoor waterparadijs van de gemeente terecht om een plezierige namiddag door te brengen. Er zijn immers verschillende zwembaden gevestigd en je kan ook heerlijk ontspannen in de sauna. Bovendien kunnen de liefhebbers de geschiedenis van de gemeente ontdekken aan de hand van het museum en de talrijke kerken.

Sport & Fitness

Tamsweg is een onderdeel van het Oostenrijkse skigebied Lungau & Katschberg en is een van de vijf gemeenten uit die streek. De wintersporters zullen zich niet gauw vervelen in dit skioord doordat er in totaal 143 pisten aanwezig zijn. De meeste afdalingen kleuren echte rood en blauw waardoor het een geschikte plaats is om als beginner of lichtgevorderde te vertoeven. Toch kunnen de pro's nog steeds hun hart ophalen in deze regio met maar liefst 27 zwarte pisten. Verder hebben de snowboarders nog een funpark en een halfpipe waarin ze gekke stunts kunnen uithalen en is er voor de langlaufers pas echt een reden tot juichen met maar liefst 245 kilometer loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Wie na een dag op de latten nog geen zin heeft om een hele avond op de kamer te blijven, kan in het centrum gezellig iets gaan drinken in enkele bars en pubs. Hier loopt het misschien niet over van de cafés, maar een aangename avond kan je in Tamsweg zeker beleven. Verder zijn de echte feestbeesten altijd welkom in de plaatselijke discotheken, maar je hoeft geen nachtbraker te zijn om in deze gemeente op straat te komen. Reserveer eens een tafeltje in een van de restaurants om te proeven van de lokale delicatessen.

Afstand tot Brussel

1037 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Tamsweg

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?