Home » Oostenrijk » Skidorp Tannheim print deze pagina
icon skigebied Tannheim

Skidorp Tannheim (Oostenrijk)

Algemene info

Tannheim ligt in de Oostenrijkse deelstaat Tirol en is voornamelijk een geschikte vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen en langlaufers. De families kunnen hier op de brede pisten elkaar telkens gemakkelijk terugvinden en ook voor de kinderen zijn er in de skischolen verschillende opvangmogelijkheden. Ze kunnen op de oefenweide de wintersport helemaal onder de knie krijgen. Daarnaast wacht er op de langlaufers nog een uitgebreid netwerk aan loipen waarvan ze nooit genoeg zullen krijgen. Toch hoef je geen fanatieke wintersporter te zijn om naar Tannheim af te zakken en kan je gemakkelijk jouw dagen vullen met de activiteiten die ze in deze gemeente organiseren.

Skigebied

Vitales Land: Tannheimer Tal & Reutte

Hoogteligging dorp

1098 m

Aantal km piste

74 km in skigebied Vitales Land: Tannheimer Tal & Reutte

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
29 23 9 15 7 3 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5675-62200

E-mail: info@tannheimertal.com

Website: www.tannheimertal.com

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

In Tanheim moet je geen seconde twijfelen als je nog graag wat zou bijleren, hier kan je immers gerust aankloppen bij een van de twee skischolen. De professionele instructeurs zullen je maar al te graag verder helpen. In de skischool van Bernd Griesser kan je echter alleen maar privélessen volgen en over de precieze prijzen is er verder niets bekend, maar je kan altijd surfen naar www.1ski-sport.at om meer te weten te komen. Verder is er nog de Ulli Rief Tannheim Skischule waar je tegen een voordelig tarief de pisten kan betreden. Zo kan een skiërs voor 42 euro per dag begeleid worden en is het voor de snowboarders dagelijks 44 euro. Zelfs wie kiest voor een individuele begeleiding komt er in deze gemeente goedkoop van af en moet slechts 150 euro op de tafel leggen om een volledige dag op de pisten te vertoeven.

Kinderinfo

Jouw kleintjes kunnen in de school van Griesser ook lessen volgen, maar meer informatie is er niet over vrijgegeven. Je kan altijd eens surfen naar www.1ski-sport.at om op de hoogte te blijven. Daarnaast heeft de tweede skischool wel een gedetailleerde beschrijving van hun kinderopvang. Vanaf 2 jaar kunnen de kleuters terecht bij Frosty's Schneemannland en kunnen ze gebruik maken van een lopende band lift om gemakkelijker tot bij hun bestemming te geraken. Als ze rond de leeftijd van 6 jaar schommelen komen ze weer in een andere groep terecht en leren ze de wintersport alsmaar beter beheersen. Op de oefenweide zijn bovendien tal van hindernissen en uitdagende parcours gevestigd waardoor de kinderen op een leuke manier in aanraking komen met de sport. Verder kunnen ze ook tijdens de middagpauze hier worden opgevangen. Als jouw telgen een volledige dag op de pisten willen staan, komt de kostprijs neer op 40 euro per dag. Het toezicht tijdens de middagpauze kost nog eens 9 euro.

Activiteiten

Sporten doe je in Tannheim niet alleen op de pisten. Zo kan je hier ook komen rodelen, wandelen, ijsklimmen, schaatsen en een rit met de paardenslee maken. De echte avonturiers houden het daar niet bij en gaan het landschap op een heel andere manier verkennen. Zij wagen zich immers aan een ballonvlucht, maar je kan ook gewoon eens een bezoekje brengen aan het internationaal Ballonfestival. Verder kunnen de cultuurliefhebbers in deze regio opgelucht ademhalen, want Tannheim herbergt een rijke geschiedenis die je kan ontdekken op tal van manieren. Zo is er het Heimatmuseum en de plaatselijke kerk waar je zeker eens naartoe moet trekken.

Sport & Fitness

Samen met Reutte en Nesselwängle vormt Tannheim het Oostenrijkse skigebied Tannheimer Tal & Reutte in Vitales Land. In deze regio kunnen de skiërs en snowboarders hun hart ophalen op de talrijke eenvoudige en middelzware pisten. In totaal zijn er maar liefst 71 kilometer aan pisten voorzien, maar voor de professionals valt er wat weinig te beleven en zijn er amper zwarte afdalingen aanwezig. Als snowboarder kan je hier niet alleen het beste van jezelf geven op de pisten, maar ook in een van de twee funparken, de quarterpipe en halfpipe. Verder hebben de langlaufers in deze omgeving alles wat ze zich maar kunnen wensen met een paradijs van 200 kilometer loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Deze Oostenrijkse gemeente zorgt ervoor dat de vakantiegangers ook naast de pisten een gezellige tijd kunnen doorbrengen. Er zijn verschillende bars en pubs waar ze immers een aangename avond kunnen doorbrengen en ook tijdens de afdalingen kan je in Tannheim even op adem komen in een van de twee skihutten. Van een bruisend uitgaansleven spreken zou wat overdreven zijn, maar je kan in deze gemeente wel eens flink de bloemetjes buiten zetten in de plaatselijke discotheek. Daarnaast is het ook perfect mogelijk om de dag af te sluiten met een culinaire climax in een van de restaurants.

Afstand tot Brussel

777 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

München

Dichtstbijzijnde treinstation

Sonthofen

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?