Home » Oostenrijk » Skidorp Tauplitz print deze pagina
icon skigebied Tauplitz

Skidorp Tauplitz (Oostenrijk)

Algemene info

Met de imposante berg Grimming als achtergrond lijkt het pittoreske dorp Tauplitz in de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken wel op een plaatje recht uit de boekjes. De adembenemende natuur neemt je mee op sleeptouw en tijdens de verschillende wandelingen kan je vol verbijstering de omgeven leren kennen. Hier kan je uiteraard ook een heerlijke wintervakantie beleven op de pisten. Vooral families en langlaufers zullen zich onmiddellijk thuis voelen in dit oord. Het pistenetwerk is goed afgestemd op de beginners en kinderen kunnen op de oefenweide hun eerste stappen op de sneeuwmat zetten. Daarnaast zullen de feestvierders uit deze gemeente wegblijven doordat er maar een handvol pubs aanwezig zijn.

Skigebied

Steirisches Salzkammergut

Hoogteligging dorp

1000 m

Aantal km piste

52 km in skigebied Steirisches Salzkammergut

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
34 30 8 17 8 0 1 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-3688-24460

E-mail: info.tauplitz@ausseerland.at

Website: www.ausseerland.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info  

Skischolen

Voor de skiërs en snowboarders die nog wat extra ervaring willen opdoen is er in deze gemeente keuze genoeg. Ze kunnen namelijk eens gaan kijken in een van de vier skischolen als ze nog enkele lessen willen volgen om hun technieken beter te leren beheersen. Skiërs kunnen er lessen volgen voor 50 euro per dag. Ook snowboarders kunnen in deze vestigingen nog wat bijleren en een cursus kiezen waarvoor ze dagelijks 47 euro op de tafel moeten leggen. Dat lijkt misschien goedkoper, maar de snowboarders krijgen slechts 2 uur les per dag. Als je daarentegen zelf wil bepalen hoeveel uren je les volgt, is er nog altijd de persoonlijke begeleiding. Daarvoor komt de prijs echter neer op 160 euro per dag en voor elke extra persoon moet je een supplement van 20 euro betalen.

Kinderinfo

Ouders die op zoek zijn naar een degelijke opvang voor hun kinderen moeten niet verder zoeken wanneer ze een reis naar Tauplitz boeken. In deze skischolen krijgen ook zij immers de zorgen die ze verdienen. Vanaf 4 jaar zijn de kinderen immers welkom in Schlümpfeland en kunne ze er een zorgeloze tijd doorbrengen samen met de leeftijdsgenootjes. De combinatie spelen & leren wordt hier hoog in het vaandel gedragen en de instructeurs zien erop toe dat de kinderen zowel de nodige technieken onder de knie krijgen als dat ze zich amuseren. Om de veiligheid van deze kinderen te kunnen garanderen krijgen ze ook een gratis skihelm gedurende de tijd dat ze in de skischool aanwezig zijn. Verder is er voor de kinderen nog een aparte lift voorzien. Voor 60 euro per dag amuseert jouw kind zich hier rot en kan je tijdens de middagpauze ook nog eens genieten van een heerlijke lunch.

Activiteiten

Naar jaarlijkse traditie kan je in december altijd gaan kijken naar de opvoering Nikolospiel, maar het is in deze gemeente evengoed mogelijk om in het klimpark verschillende parcours af te leggen en een heerlijke namiddag door te brengen met het hele gezin. Verder kan je ook de natuur verkennen met een van de talrijke wandelroutes. Maar je kan ook nog altijd schaatsen, curlen, een rit met de paardenslee maken of aan Nordic walking doen om wat afwisseling te brengen in je vakantie.

Sport & Fitness

De Oostenrijkse gemeente Tauplitz maakt deel uit van het Steirisches Salzkammergut. Deze regio is op het vlak van skiën en snowboarden wat vergelijkbaar met het skigebied Tannheimer Tal & Reutte in Vitales Land. Er zijn voor de wintersporters immers 71 kilometer aan pisten voorzien en ook hier zijn dat hoofdzakelijk rode en blauw afdalingen. Voor de professionals zijn er nog minder dan tien zwarte pisten aanwezig. Maar snowboarders hebben in dit oord dan weer de aanwezigheid van twee funparken, waardoor de vergevorderde boarder het gebrek aan zwarte afdalingen ruimschoots kan compenseren. Ook voor de langlaufers zijn er meer dan voldoende loipen aanwezig en kunnen ze hun hart ophalen met een netwerk van 210 kilometer.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Het nachtleven in deze gemeente is ontzettend beperkt. De cafés, bars en pubs zijn op een hand te tellen. Maar je kan wel altijd eens een kijkje gaan nemen in de 2 clubs om op de dansvloer je helemaal uit te leven. Het après-skigebeuren gaat er in Tauplitz behoorlijk rustig aan toe. De Bourgondiërs kunnen daarentegen genieten van het echte leven in een van de restaurants. Ze kunnen de Oostenrijkse gerechten proeven als ze voor een avond eens hun hotel verlaten.

Afstand tot Brussel

1016 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Salzburg

Dichtstbijzijnde treinstation

Tauplitz

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?