Home » Oostenrijk » Skidorp Telfes print deze pagina
icon skigebied Telfes

Skidorp Telfes (Oostenrijk)

Algemene info

Telfes wordt ook wel bestempeld als het zonnigste dorp van het Oostenrijkse skigebied Stubaital en met de nabijheid van de Stubaier gletsjer zal je niet snel zonder sneeuw vallen in deze regio. Kortom genieten van een wintervakantie kan hier in de best mogelijke omstandigheden en wordt skiën en snowboarden en echte uitdaging. Voor de wintersporters die al enkele jaren op de latten staan, zijn er immers verscheidene zwarte afdalingen waarop ze zich kunnen uitleven. Maar ook de langlaufers zullen zich niet gauw vervelen op hun loipenetwerk. Verder kan je met het hele gezin nog een bezoek brengen aan het roofvogelpark of eens een kijkje gaan nemen in de kerk.

Skigebied

Stubaital

Hoogteligging dorp

1007 m

Aantal km piste

147 km in skigebied Stubaital

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
68 47 34 22 10 3 5 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-50-1881300

E-mail: info@stubai.at

Website: www.stubai.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In Telfes zijn geen skischolen aanwezig, maar het dorp maakt deel uit van het Oostenrijkse skigebied Stubaital en daar ligt ook de gemeente Neustift in. Dit buurdorp herbergt daarentegen 3 skischolen waar je naartoe kan trekken om de nodige vaardigheden te leren beheersen. Voor een dag op de pisten schommelen de tarieven hier tussen de 55 en 60 euro. De snowboarders komt er goedkoper vanaf en moeten dagelijks slecht 50 euro neertellen, maar zij krijgen ook maar 2 uur les per dag in plaats van 4 uur. Verder kan je in deze scholen ook nog terecht als je liever geen groepscursussen volgt. Om de volle aandacht van de instructeur te hebben, kies je beter voor een privéles en dan kan je zelf jouw pakket wat samenstellen. Een volledige dag op deze manier op de latten komt echter neer op 170 euro.  

Kinderinfo

Ook voor de kinderen is er geen specifieke opvang voorzien in Telfes, maar zij kunnen eveneens aankloppen in de skischolen van Neustift om in aanraking te komen met de wintersport. Zo kunnen de kleintjes in Miniland een prachtige tijd spenderen en stilaan kennismaken met het skiën. Daarnaast is er ook nog een aparte oefenweide voor hen waarop ze hun vaardigheden op punt kunnen stellen en al spelenderwijs de wintersport aanleren. Verder kunnen ze tijdens de middagpauze blijven eten in het restaurant samen met hun leeftijdsgenootjes en nieuwe vriendjes. Maar er hangt ook een prijskaartje vast aan dit programma. Als ze een lunch willen tijdens de middag en een volledige dag op de pisten doorbrengen, kost het de ouders namelijk 71 euro per dag.

Activiteiten

De Oostenrijkse gemeente heeft zo goed als geen randactiveiten voor diegenen die niet dagelijk op de pisten willen vertoeven. Toch kan je in het roofvogelpark een rondleiding krijgen en de Europese vogelsoorten leren kennen of je kan ook een bezoek brengen aan de plaatselijke kerk. Voor wat extra variatie kan je echter naar het Stubaital trekken en bijvoorbeeld gebruik maken van de klimmuur in Fulpmes, ontspannen in de sauna van Neustift of een romantische rit met de paardenslee maken om van het landschap te genieten. Bovendien kan je hier ook nog rodelen en paragliden.

Sport & Fitness

Telfes is een onderdeel van het Oostenrijkse skigebied Stubaital en daardoor hebben de toeristen in die in deze gemeneente op vakantie komen toegang tot maar liefst 149 kilometer pisten om op te skiën en snowboarden. In tegenstelling tot de andere skioorden, heeft Stubaital ook gedacht aan de professionele snowboarders en skiërs, want er liggen maar liefst 34 zwarte afdalingen op hen te wachten. Bovendien hebben de snowboarders ook naast de pisten een stukje hemel op aarde ter beschikking. Ze kunnen zich namelijk volledig uitleven in de twee funparken en de twee halfpipes. Verder zijn de langlaufers in deze regio ook bijzonder tevreden met een loipenetwerk van 120 kilometer.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Het nachtleven in deze gemeente stelt niet veel voor. Met 3 restaurants en 3 cafés is het hier niet de bedoeling om elke avond een stapje in de wereld te zetten, maar gaat het er eerder gemoedelijk aan toe. In Fulpmes en Neustift valt er daarentegen altijd wel iets te beleven. De nachtbrakers zullen dan ook eerder geneigd zijn om naar deze gemeenten af te zakken. In Telfes kan je dan weer genieten van een goede nachtrust.

Afstand tot Brussel

963 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Innsbruck

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?