Home » Oostenrijk » Skidorp Turracherhöhe print deze pagina
icon skigebied Turracherhöhe

Skidorp Turracherhöhe (Oostenrijk)

Algemene info

In de Nockberge ligt het kleine dorpje Turracherhöhe in het gelijknamige skigebied dat omhelst wordt door Styria en Karinthië. Hier kunnen beginners en wintersporters die dromen van een kalme vakantie terecht op de pisten en loipen. Ook in de gemeente is het al rust wat de klok slaat, want er zijn geen bars en pubs die je 's avonds zullen storen en bovendien kan je in de omgeving maar liefst aankloppen bij een van de vier skischolen. Het dorp wordt omgeven door veel natuurlijk schoon waardoor het een echte must is om in deze regio een aantal wandelingen te maken.

Skigebied

Turracher Höhe

Hoogteligging dorp

1763 m

Aantal km piste

38 km in skigebied Turracher Höhe

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
13 22 3 7 5 0 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-4275-83920

E-mail: info@turracherhoehe.at

Website: www.turracherhoehe.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info

Skischolen

De leergierige wintersporters zullen in Turrachterhöhe een waaier aan mogelijkheden hebben, want ze kunnen in een van de vier skischolen alle nodige lessen volgen. Een van deze scholen richt zich uitsluitend tot de snowboarders. Zij kunnen zich specialiseren in de wintersport en krijgen niet de gebruikelijke cursussen zoals in de andere scholen. Daarom kunnen zij zich best aanmelden bij snowboardschool Huskys. Verder kan je als skiër een aantal technieken onder de knie krijgen tijdens de groepslessen. Daarvoor tel je tussen de 50 en 55 euro neer. Als je daarentegen kiest voor een meer persoonlijke begeleiding, kan je nog altijd een privécursus volgen. De prijzen daarvan kunnen wel aanzienlijk hoog zijn, zo betaal je voor een dag op de pisten tussen de 180 en 220 euro per dag.

Kinderinfo

Voor de kinderen zijn er in deze skischolen ook speciale voorzieningen getroffen opdat zij zich tijdens hun verblijf in deze gemeente ook kunnen amuseren. De ouders kunnen hun kinderen veilig achterlaten op de oefenpisten bij de bekwame instructeurs en zorgeloze momenten beleven op de afdalingen. In de tussentijd komen hun kleintjes in aanraking met sneeuw en het skiën. In de weide is er bovendien een aangepaste lift aanwezig waardoor ze kunnen leren hoe ze de echte liften op de pisten in de toekomst moeten gebruiken. Verder krijgen de kinderen ook een skihelm zodat ze zeker veilig zijn. Een dag op de oefenpisten kost de ouders ook 55 euro per dag.

Activiteiten

In deze omgeving neemt de natuur de bovenhand en daar speelt de gemeente handig op in. Zo kan je de landschappen ontdekken via verschillende wandelwegen van het netwerk dat 20 kilometer lang is. Verder kan je nog altijd schaatsen, ijsstokschieten, een rit met de paardenslee maken of nachtrodelen. Cultuurliefhebbers zullen bovendien de wintersport tot in detail kunnen analyseren in het museum.

Sport & Fitness

De Oostenrijkse gemeente ligt in het gelijknamige skigebied en is een geschikte bestemming voor wintersporters die niet over de koppen willen lopen tijdens hun vakantie. Op de pisten hoef je namelijk geen massatoerisme te verwachten, want in totaal zijn er slechts 38 kilometer aan pisten aanwezig. De afdalingen zijn voornamelijk geschikt voor de beginners en lichtgevorderden. Professionals zullen echter wat op hun honger blijven zitten. Verder kunnen de snowboarders de pisten nog altijd inruilen voor het funpark als ze wat op zoek zijn naar variatie. Daarnaast hebben de langlaufers in deze regio ook een loipenetwerk van 25 kilometer. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Er zijn maar heel weinig bars en restaurants in deze regio gevestigd waardoor er niet al te veel leven meer 's avonds is in deze gemeente. Het merendeel van de restaurants is in de hotels gevestigd, waardoor je al op voorhand kan bepalen welke keuken je gedurende jouw reis wil ontdekken. Daarnaast kan je nog altijd iets gaan drinken in het café en een gemoedelijke avond spenderen in Turracherhöhe. Als je toch eens stevig de bloemetjes wil buiten zetten kan je altijd eens een kijkje gaan nemen in Kleinkircheim.

Afstand tot Brussel

1081 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Klagenfurt

Dichtstbijzijnde treinstation

Spittal/Millstättersee

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?