Home » Oostenrijk » Skidorp Uderns print deze pagina
icon skigebied Uderns

Skidorp Uderns (Oostenrijk)

Algemene info

Uderns wordt omringd door Kaltenbach en Fügen en bevindt zich in het Oostenrijkse skigebied Hochfügen-Hochzillertal, maar ligt eveneens vlakbij Spieljoch. Daardoor zullen wintersporters in deze gemeente niet weten waar eerst te beginnen. In het dorp is het geen drukte van jewelste, maar gaat het er eerder rustig aan toe. De après-ski is beperkt en ook naast de pisten lopen de activiteiten niet de spuigaten uit. Verder kan je in de skischool de basis nog eens opfrissen en enkele lessen volgen, maar de kinderen kunnen hier evengoed de passie voor wintersport aanwakkeren.

Skigebied

Zillertal: Hochfügen-Hochzillertal

Hoogteligging dorp

550 m

Aantal km piste

176 km in skigebied Zillertal: Hochfügen-Hochzillertal

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
38 112 33 25 13 7 0 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5288-62384

E-mail: tvb.fuegen@aon.at

Website: www.best-of-zillertal.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info 

Skischolen

In deze gemeente ligt een van de vestigingen van de skischool Optimal. Verder geven de instructeurs ook les in onder andere Kaltenbach, Stum en Aschau. Voor de skiërs is er de mogelijkheid om les te volgen en daarvoor moeten ze telkens 55 euro neertelen, als ze echter geen volledige dag op de pisten willen staat. Is het nog altijd mogelijk om slechts een cursus van een halve dag te kiezen en dat kost hen 46 euro. Maar ook snowboarders kunnen kiezen uit deze twee opties, alleen komt het voor de boarders iets duurder uit. Zij moeten voor een volledige dag immers 57 euro op de tafel leggen en een halve dag komt voor hen neer op 44 euro. Verder kan je ook nog altijd een persoonlijke begeleiding nemen met de privélessen. Daarvoor variëren de prijzen tussen de 140 en de 165 euro. Naarmate de week vordert, worden de cursussen immers goedkoper.

Kinderinfo

Ouders kunnen met hun kinderen zorgeloos naar Uderns afzakken, want in de skischool staan er professionele instructeurs ter beschikking die jouw kleintjes de beste zorgen zullen toedienen. De kinderen worden er in kleine groepjes opgedeeld omdat ze in Optimal ervan overtuigd zijn dat er dan een snellere vooruitgang is. De kleintjes leren niet alleen skiën, maar moeten ook voldoende plezier beleven wanneer ze op de pisten vertoeven. Verder word je hier stapsgewijs ondergedompeld in de kunsten van het skiën en wordt de lat toch telkens iets hoger gelegd. In het Kid's park zijn bovendien twee magische tapijten aanwezig.  Ouders betalen gemakkelijk 50 euro per dag als ze hun kinderen de nodige lessen willen geven. Bovendien kunnen ze hier ook samen met hun vriendjes in de middagopvang verblijven en dan krijgen de kinderen een lunch voorgeschoteld. Daarvoor moet je wel nog een supplement betalen en komt de totaalprijs neer op 61 euro per dag.

Activiteiten

Naast de pisten valt er in deze regio nog heel wat te beleven. Zo kan je heerlijk ontspannen in de sauna, een verfrissende duik in het zwembad nemen, rodelen, schaatsen, maar ook eens een trip maken naar het museum in Fügen of de prachtige stad Hall bezoeken.

Sport & Fitness

Uderns maakt deel uit van het skigebied Zillertal, deze regio is ongelofelijk groot en staat erom bekend eindeloze pisten en loipen te hebben. De Oostenrijkse gemeente bevindt zich in het onderdeel Hochfügen-Hochzillertal wat zoveel betekent als beschikken over 183 kilometer aan pisten. Hier zijn er hoofdzakelijk rode afdalingen aanwezig, maar voor de beginners en professionals zijn er telkens meer dan 30 pisten aanwezig waardoor ze zich toch niet zo snel zullen vervelen. Bovendien kunnen de snowboarders in dit oord gebruik maken van twee halfpipes en een funpark zodat ze op tijd en stond hun grenzen kunnen verleggen. Ook de langlaufers kunnen zichzelf genoeg uitdagingen opleggen met een loipenetwerk van 65 kilometer. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Uderns zijn er meer bars en cafés dan restaurants, maar dat wil niet zeggen dat het nachtleven hier ongelofelijk groots is. In totaal zijn er 12 pubs gevestigd in de gemeente en zijn er 10 restaurants. Dat zorgt er wel voor dat je telkens ergens anders iets kan gaan drinken en af en toe misschien een wilde nacht kan beleven, maar blijven plakken tot in de vroege uurtjes is in het merendeel van de gevallen niet aan de orde. Verder kan je nog altijd een avond op restaurant doorbrengen en genieten van de Oostenrijkse lekkernijen.

Afstand tot Brussel

924 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Uderns

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?