Home » Frankrijk » Skidorp Val Cenis print deze pagina
icon skigebied Val Cenis

Skidorp Val Cenis (Frankrijk)

Algemene info

Het charmante bergdorp Val Cenis bevat enkele authentieke Savoiaanse plaatsen, zoals Lansleborg en Lanslevillard. De regio kent een rijke en lange historie, die het maar wat graag tentoonstelt aan geïnteresseerde gasten. Zo zou bijvoorbeeld de belangrijke historische figuur Hannibal hier met zijn kudde olifanten over de bergen zijn getrokken en liet hij er een weg rechtstreeks naar Italië aanleggen. Deze laatste is overigens nog steeds in gebruik, moesten mensen die hier verblijven ervoor kiezen een uitstap te willen maken naar warmere oorden. Daarenboven geniet Val Cenis de aanwezigheid van het idyllische Nationale Park van Vanoise en het regionale park van Avigliana. 

Skigebied

Val Cenis

Hoogteligging dorp

1400 m

Aantal km piste

80 km in skigebied Val Cenis

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
64 50 11 11 10 1 0 0

Toeristische informatie

Maison de Val Cenis
Tel. 0033-479-052366
info@valcenis.com
www.valcenis.com

Skischolen

Er zijn twee skischolen aanwezig en enkele ruime, dik besneeuwde oefenweides. Les in het Nederlands volgen is mogelijk in groepsverband en op aanvraag. De cursussen duren gemiddeld vijf dagen en kosten circa 115 euro. 

Kinderinfo

Voor de (b)engeltjes is er een kinderopvang en skikinderopvang voorzien vanaf de leeftijd van drie jaar.

Sport & Fitness

Gasten kunnen hier hun hart ophalen met het skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen, snowraften, hondensleeën, rodelen, curlen, zwemmen, schaatsen, paardrijden, tennissen en fitnessen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Een bescheiden, doch amusante après-ski die bestaat uit 23 restaurants, tien bars, twee tea rooms, twee bioscopen, een concertzaal en een kleine disco.

Afstand tot Brussel

973 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Lyon St. Exupéry

Dichtstbijzijnde treinstation

Modane

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?