Home » Frankrijk » Skidorp Val Thorens print deze pagina
icon skigebied Val Thorens

Skidorp Val Thorens (Frankrijk)

Algemene info

In het vakantieoord Val Thorens ligt werkelijk het hele jaar rond een dik pak sneeuw. Het is trouwens dankzij dit feit en zijn hoge ligging dat het op een enorme populariteit bij de wintersporters mag rekenen. Het Franse resort is gelegen aan het einde van de Vallée des Belleville, vlak na de andere dorpjes St. Martin de Belleville en Les Menuires. Wat interessant is voor de gasten die ervoor opteren al hun uitwijkmogelijkheden te benutten tijdens hun verblijf in Val Thorens. Daarenboven is het een gastvrij en kindvriendelijke bestemming. Het is helemaal autovrij en omringd door pistes, waardoor je zo je deur uit met je latten het skigebied kan betreden. En in tegenstelling tot de vele andere plaatsen, zijn de appartementsgebouwen geen grijze onpersoonlijke betonblokken. Het zijn karakteristieke accommodaties, opgetrokken in een traditionele stijl die eigen is aan het Val Thorens. 

Skigebied

Les Trois Vallées

Hoogteligging dorp

2300 m

Aantal km piste

600 km in skigebied Les Trois Vallées

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
317 215 74 71 70 40 0 0

Toeristische informatie

Office de Tourisme Val Thorens
Tel. 0033-479-000808
valtho@valthorens.com
www.valthorens.com

Skischolen

Vier skischolen aanwezig met ruim 280 leraren en een oefenweide. De cursussen duren zes dagen en kosten gemiddeld 150 euro. Ongeacht of je nu onder begeleiding wil skiën, snowboarden of langlaufen. 

Kinderinfo

Voor de bengels is er een kinderopvang en skikinderopvang gevestigd vanaf drie maanden. Ook is er voor de familie een babylift en een lopende bandlift beschikbaar. 

Sport & Fitness

Wandelaars en langlaufers moeten afzakken naar de dalstations. De enige route die bergop gaat, leidt rechtstreeks naar de piste. Buiten het dorp zijn wel enkele trajecten terug te vinden, maar ook deze zullen de liefhebber geen dagen kunnen boeien. Men komt hier veelal om te skiën, snowboarden en rodelen op de vele off-piste trajecten, hondensleeën, paragliden, tennissen, squashen, zwemmen, fitnessen, snowraften, paardrijden, enzovoorts. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Uitgaan is in Val Thorens een genot. Levensgenieters zoeken de 60 restaurants (met L'Oxalis als absolute topper), 42 bars, 42 cafés, de tea room, de wijnbar, drie disco's, de bioscoop, de twee dancings en de tientallen pubs op. De après-ski doet een beetje denken aan die in Oostenrijk, maar hij doet zeker niet onder voor deze laatstgenoemde. 

Afstand tot Brussel

978 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève

Dichtstbijzijnde treinstation

Moûtiers

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?