Home » Frankrijk » Skidorp Valberg print deze pagina
icon skigebied Valberg

Skidorp Valberg (Frankrijk)

Algemene info

Valberg is gesitueerd in de Alpes Maritimes, op slechts een klein uurtje rijden van de mooie Middellandse kust. Deze zonnige vakantiebestemming is gekend om zijn rustieke, traditionele karakter, een kalme dorpskern, omringd door rustige en ruime pistes. Het is er niet vlug druk en gasten beoordelen dit resort als uitermate herbronnend. Temidden van een idyllische natuur en berglandschap kunnen de liefhebbers hun hart ophalen aan de mooie afdalingen door middel van rodelen, skiën, snowboarden, wandelen en langlaufen. Na de actieve uren overdag, kan men relaxen in de gezellige après-skimogelijkheden of het kuuroord. 

Skigebied

Valberg

Hoogteligging dorp

1650 m

Aantal km piste

69 km in skigebied Valberg

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
18 56 16 21 6 0 0 0

Toeristische informatie

Office de Tourisme Valberg
Tel. 0033-493-232425
ot@valberg.com
www.valberg.com

Skischolen

Eén skischool gevestigd met omringende oefenweide. De cursussen duren gemiddeld zes dagen en kosten een slordige 200 euro. Helaas betekent dit een flinke hap uit het vakantiebudget, maar na deze 24 uur begeleiding van een prof kan je ervan op aan dat je zelfzeker de hellingen van Valberg afsuist. 

Kinderinfo

Voor de kleinsten is er een kinderopvang en skikinderopvang voorzien vanaf zes maanden. 

Sport & Fitness

Gasten kunnen hier skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen, rodelen, curlen, zwemmen, tennissen, snowraften, snowscooteren, paardrijden, squashen, fitnessen, paragliden, parapenten, enzovoorts. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Uitgaan gebeurt in de 22 restaurants, drie bars, drie pubs, drie cafés, de tearoom, de bioscoop en de concertzaal. Het is allemaal overwegend bescheiden, maar in het algemeen slagen gasten er altijd in zich te amuseren tijdens hun verblijf. 

Afstand tot Brussel

1076 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Nice op 86 km

Dichtstbijzijnde treinstation

Nice op 86 km

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?