Home » Oostenrijk » Skidorp Vandans print deze pagina
icon skigebied Vandans

Skidorp Vandans (Oostenrijk)

Algemene info

De Oostenrijkse gemeente Vandans ligt in de Voralberg waar de natuur je zal overdonderen. Zo pronkt het dorp met het meer Lünersee en werd de gemeente al een paar keer uitgeroepen tot de bloemenstad van de Vorarlberg. Tijdens jouw verblijf moet je dus absoluut eens een winterwandeling maken om van deze prachtige landschappen en vlakten te genieten. Wintersporters kunnen bovendien hun hart ophalen in dit dorp, want hier is alles aanwezig wat ze zich maar kunnen wensen. De talloze pisten lijken eindeloos en ook voor de langlaufers is er een uitgebreid netwerk voorzien. Bovendien kan je in de skischool nog wat vaardigheden onder de knie krijgen en zijn ook de kinderen meer dan welkom om het skiën aan te leren.

Skigebied

Montafon

Hoogteligging dorp

650 m

Aantal km piste

220 km in skigebied Montafon

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
111 81 42 22 25 9 4 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-5556-72660

E-mail: info@vandans.net

Website: www.vandans.net

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info     

Skischolen

In Vandans op vakantie komen is niet alleen weggelegd voor de ervaren skiërs en snowboarders, want in de skischool kan elke sportliefhebber nog wat bijleren. Zo kunnen snowboarders en skiërs hier lessen volgen voor 53 euro per dag en als je een oefendag wil kan dat evengoed, verder is het mogelijk om een pakket van drie dagen te nemen. Zo kan je de prijs wat drukken en komt het tarief neer op 123 euro. Daarnaast kan je ook kiezen voor privélessen en betaal je per uur 59 euro; dan komt een volledige dag al gauw neer op 198 euro.

Kinderinfo

Samen met Golmi de mascotte kunnen de kinderen in deze school heel wat avonturen beleven. De allerkleinsten hoeven echter nog niet hun dagen te spenderen in de oefenweide, maar mogen bij tante Sylvia spelen en plezier maken. Als jouw kinderen toch klaar zijn om op de latten te gaan staan, kunnen ze deelnemen aan de skilessen. Er wordt op een leuke manier omgegaan met de wintersport zodat de kinderen hun interesse niet verliezen. Op vrijdag wordt de week bovendien afgesloten met een skiwedstrijd en keert iedere deelnemer huiswaarts met een prachtige medaille. Als ouder betaal je voor deze lessen 63 euro, inclusief middagmaal en toezich tijdens de middagpauze.

Activiteiten

Wanneer je in deze Oostenrijkse gemeente een vakantie plant, moet je zeker eens een kijkje gaan nemen in de Friedhofskirche en de Venser Chapel. Verder kan je ook nog altijd in het dorpscentrum kuieren en een leuke shopnamiddag houden. Wie het liever wat actiever wil, kan overigens ook een prachtige winterwandeling maken in deze regio en curlen. Als het echter slecht weer is, kan je nog altijd bowlen met het hele gezin of gaan zwemmen in het overdekte zwembad.  

Sport & Fitness

Vandans is een onderdeel van het Oostenrijkse gebied Montafon waar skiërs, snowboarders en langlaufers zich uren kunnen amuseren. Zo zijn er voor de wintersporters maar liefst 220 kilometer aanwezig waardoor ze zich niet gauw zullen vervelen. Vooral de beginners en lichtgevorderden kunnen op de talloze afdalingen zich uitleven. Maar ook de gevorderden zijn hier meer dan welkom met enkele zwarte pisten. Daarnaast kunnen de snowboarders beschikken over twee funparken en een halfpipe. Verder worden de langlaufers in Vandans absoluut niet in de steek gelaten, maar kunnen ze zich te goed doen aan een loipenetwerk van 102 kilometer.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

In Vandans gaan wintersport en après-ski niet hand in hand, maar kan je wel iets gaan drinken en wat stoom aflaten na een vermoeiende dag op de pisten in een van de cafés. In totaal zijn er 4 pubs waar je terecht kan en is het tevens ook mogelijk om alle remmen los te laten in de discotheek. Als je niet echt een feestvierder van het eerste uur bent, kan je nog altijd in een van de restaurants genieten van de lokale keuken.

Afstand tot Brussel

0 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Friedrichshafen

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?