Home » Frankrijk » Skidorp Vaujany print deze pagina
icon skigebied Vaujany

Skidorp Vaujany (Frankrijk)

Algemene info

Het kleine, doch charmante boerendorp van Vaujany beschikt zowaar over de grootste gondel ter wereld, wat al een attractie op zich is. Deze brengt de wintersporters, ruim honderdzestig man per rit, in twee etappes naar 2800 meter hoogte. De gondel is opmerkelijk genoeg bijna nooit vol. Het oord is dan ook erg gemoedelijk, ideaal voor jonge gezinnen en levensgenieters. Wie onder meer de drukte van Alpe d'Huez wil vermijden, kan maar beter overwegen hier een verblijf te boeken. Je bereikt vanuit dit punt ook in no-time de idyllische top van de Pic Blanc. Betreffende sportaanbod liggen hier vele mooie blauwe, uitdagende rode en schitterende zwarte pisten.

Skigebied

L'Alpe d'Huez

Hoogteligging dorp

1250 m

Aantal km piste

194 km in skigebied L'Alpe d'Huez

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
100 74 66 46 24 16 0 1

Toeristische informatie

Office de Tourisme Maison de Vaujany
Tel.  0033-476-807237
info@vaujany.com
www.vaujany.com

Skischolen

Er zijn drie skischolen aanwezig waar de cursussen, ongeacht de  sportbranche, zes dagen duren en gemiddeld 95 euro kosten. Sessies gaan door op de piste of de oefenweides en kunnen gevolgd worden in het Nederlands, in groepsverband en op aanvraag.

Kinderinfo

Voor de bengels zijn er goede zorgen voorzien in de skikinderopvang, kinderopvang en babysits vanaf de leeftijd van zes maanden. Verder is er nog een babylift en lopende bandlift beschikbaar voor de families. 

Sport & Fitness

In het plaatselijke sportaanbod kan je kiezen uit o.a. skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen, rodelen, curlen, schaatsen, tennissen, zwemmen, snowraften, hondensleeën, paragliden en parapenten.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Uitgaan gebeurt bescheiden, doch gezellig in de acht restaurants, zes bars en twee cafés. Nachtbrakers starten hun zoektocht naar vertier beter in andere, nabijgelegen oorden. 

Afstand tot Brussel

912 km

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?