Home » Oostenrijk » Skidorp Vent print deze pagina
icon skigebied Vent

Skidorp Vent (Oostenrijk)

Algemene info

Vent wordt omgeven door de bergen Wildspitze en Similaun en deze vakantiebestemming is een oase van rust waar je naartoe kan trekken. In deze gemeente kan immers volledig ontspannen door het dorp kuieren, de omgeving en bezienswaardigheden ontdekken en verder nog een leuke tijd doorbrengen op de pisten. Deze combinatie staat kortom garant voor een succesvolle vakantie. Verder kan je hier gemakkelijk met de kinderen naartoe reizen doordat ze in de skischool opgevangen kunnen worden en is er op de pisten voldoende ruimte om je gezin in het oog te houden. Toch kunnen professionals hier ook heel wat plezier beleven met meer dan 20 zwarte pisten.

Skigebied

Ötztal: Sölden-Hochsölden-Vent

Hoogteligging dorp

1900 m

Aantal km piste

160 km in skigebied Ötztal: Sölden-Hochsölden-Vent

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
64 68 28 11 20 7 2 0

Toeristische informatie

Tel: 0043-57200-260

E-mail: vent@oetztal.com

Website: www.vent.at

Nuttige adressen

Voor extra vragen kan je de toeristische dienst van Oostenrijk bereiken op het nummer: 078/16.60.18 of mailen naar: vakantie@austria.info     

Skischolen

Wie zich niet helemaal zeker van zijn stuk voelt of graag nog eens wat begeleiding wil krijgen op tijd en stond kan altijd aankloppen bij de skischool van Vent en nog wat lessen volgen. Er is hier de mogelijkheid om groepscursussen te nemen, maar eveneens privélessen. Als skiërs moet je voor een dag les in groep 52 euro op de tafel leggen. Snowboarders hebben echter minder opties. Ze kunnen deelnemen aan een oefendag voor 20 euro, maar verder is het enkel mogelijk om een cursus van drie dagen te nemen. Die komt dan neer op 78 euro. Als je niet graag in groep de sport krijgt aangeleerd, is het nog altijd mogelijk om privélessen te volgen. Dan komt de kostprijs neer op 190 euro per dag en voor elke persoon die erbij komt betaal je nog eens 15 euro.

Kinderinfo

In de skischool van Vent zijn kinderen eveneens graag gezien gasten want ook zij kunnen hier de nodige lessen volgen en in geen tijd een volleerd skiër worden. Zo is er voor hen een apart programma voorzien opdat elk kind hier de nodige aandacht krijgt en tegelijkertijd ook leert om de wintersport onder de knie te krijgen. In de oefenweide is er een magisch tapijt aanwezig waar ze gebruik van kunnen maken, maar er zijn nog tal van andere hindernissen die voor uitdagingen zorgen. Een dag op de pisten stemt overeen met 49 euro en voor de middagopvang moeten de ouders bovendien nog 12 euro extra betalen.

Activiteiten

In Vent kom je echter niet alleen op vakantie om aan wintersport te doen. De omgeving herbergt te veel pareltjes om zomaar links te laten liggen. Zo is er de oude jachtbasis die je zeker eens moet gaan bekijken en is het Hohler Stein een van de archeologische ontdekkingen die ze in de buurt van deze gemeente gedaan hebben. Nog indrukwekkender is de hoogste boerderij die in het oosten van de Alpen aanwezig is en bevindt zich op een hoogte van 2013 meter boven de zeespiegel. Verder kan je ook een winterwandeling maken in deze gemeente of een romantische rit met de paardenslee maken.

Sport & Fitness

De Oostenrijkse gemeente ligt in het skigebied Ötztal en daardoor ben je verzekerd van een uitgebreid netwerk van pisten en loipen. Snowboarders, skiërs en langlaufers zullen niet weten wat hen overkomt als ze naar deze regio afzakken. Op de wintersporters ligt er namelijk een pistenetwerk van 150 kilometer te wachten en die is voornamelijk onderverdeeld in eenvoudige en middelzware afdalingen, maar toch kunnen professionals gemakkelijk hun dagen vullen op de latten met 28 zwarte pisten. Daarnaast kunnen de snowboarders ook afwisselen en naast de pisten zich volledig uitleven in het funpark en de quarterpipe. Verder kunnen langlaufers de tijd van hun leven spenderen met 60 kilometer aan loipen.

Après-ski, uitgaan en nachtleven

Om even op adem te komen na een lange afdaling kan je onder andere een pauze nemen in de Similaunhütte of de Breslauer Hütte, maar in Vent ligt er nog veel meer op je te wachten. Zo zijn er een tiental cafés en pubs waar je na een dag op de latten stoom kan aflaten en een wilde nacht doorbrengen. Verder kan je hier ook terecht in talloze restaurants om zowel van de internationale gerechten te proeven als de plaatselijke delicatessen te ontdekken.

Afstand tot Brussel

650 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Innsbruck

Dichtstbijzijnde treinstation

Ötztal

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?