Home » Zwitserland » Skidorp Verbier print deze pagina
icon skigebied Verbier

Skidorp Verbier (Zwitserland)

Algemene info

Ondanks de veranderlijke bebouwing van het skidorp Verbier, is dit toch een heel harmonieuze plek gebleven. In vroegere tijden was het gekend als een lieflijk en gemoedelijk boerendorp. Maar tegenwoordig is niets minder waar. Er is een overvloed aan chalets rondom de kern terug te vinden, welke bevolkt wordt door hotels, bars en winkels. Met de ietwat mondaine aanblik van het haast stadse Verbier, is het meteen ook het grootste en meest chique oord van de Quatre Vallées. Met, vanzelfsprekend, ook een après-ski die overeenstemt met de hoge standaarden. Nachtbrakers hebben hier keuze te over en ook gezinnen worden na de intensieve sporturen warm onthaald. 

Skigebied

Les Quatre Vallées

Hoogteligging dorp

1750 m

Aantal km piste

409 km in skigebied Les Quatre Vallées

sleeplift stoellift gondel cabinelift kabelspoorbaan
140 180 18 46 27 15 0 2

Toeristische informatie

Verbier St.Bernard

Tel. +41 (0)27 775 38 88
Info@v-sb.ch

Skischolen

Maar liefst zeven skischolen en 350 leraren ter uwer beschikking tijdens het verblijf! Op de oefenweide nemen ze u graag onder handen zodat u in no-time de mooie pistes kan betreden en genieten van enkele van de meest betoverende afdalingen in de regio. Het lessenpakket duurt steeds vijf dagen en zowel de skiërs als de snowboarders betalen gemiddeld zon 170 euro voor professionele begeleiding. 

Kinderinfo

Voor de jongsten in het gezin is er een kinderopvang en een skikinderopvang voorzien in Verbier. Beiden zijn toegankelijk voor telgen vanaf drie maanden. Gemiddeld spenderen ouders 50 euro, inclusief lunch, voor een waakzaam oog van acht à negen uur per dag. Ook is er een kinderkaroussel, een babylift en een lopende band lift gevestigd. 

Sport & Fitness

Gasten kunnen hier skiën, snowboarden, paardrijden, langlaufen, rodelen, wandelen, paragliden, zwemmen, tennissen, squashen, fitnessen, curlen, schaatsen en deelnemen aan de fakkeltochten. Ontspanning troef in de sauna, het solarium, het thermaalbad of het massagecenter. 

Après-ski, uitgaan en nachtleven

De après-ski is hier geroemd als een echte weldaad na de piste-uren. Je kan culinair gaan genieten in ruim 60 restaurants en doorzakken in de veertien bars, twee pianobars, twee tea rooms, twee wijnbars en vijf pubs. Het jong geweld en zij die nog jong van hart zijn zetten nog een stapje in de wereld in één van de vijf disco's, de bioscoop of de dancing. Liefhebbers brengen overdag een bezoekje aan de bibliotheek of het volkmuseum. 

Afstand tot Brussel

817 km

Dichtstbijzijnde luchthaven

Genève op 170 km afstand (met busdienst)

Dichtstbijzijnde treinstation

Le Châble op 8 km afstand (met busdienst)

excerpt of article here.

Weersinfo


Foutje gespot ? Laat het ons weten.


Nieuwsbrief ontvangen ?